Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΜΕ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ‏

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας που καθημερινά, με τη συνεπή αγωνιστικό στάση του, δίνει συνέχεια και προοπτική στις αγωνιστικές παραδόσεις του λαού μας, χαιρετίζει και τιμά την 39η επέτειο από τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου του Νοέμβρη του 1973.

Χαιρετίζει και τιμά αυτήν τη λαϊκή εξέγερση στα πρόσωπα των εκατοντάδων χιλιάδων εργατών και εργαζόμενων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, συμμετείχαν στις απεργίες και τις απεργιακές συγκεντρώσεις, ενάντια στη βαρβαρότητα των νέων αντιλαϊκών μέτρων. Χαιρετίζει αυτούς τους χιλιάδες αγωνιστές που αντιπαλεύουν αταλάντευτα αυτήν την ακραία αντεργατική πολιτική που συνδιαμόρφωσαν, η τρικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, για να διασώσουν το κεφάλαιο και το απάνθρωπο καπιταλιστικό σύστημα τους που παραδέρνει στην παρατεταμένη οικονομική κρίση του.
Οι αγωνιστικές παρακαταθήκες, οι ηρωικές εξάρσεις, του λαού και της νεολαίας στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 ενάντια στην ανοιχτή, φασιστική, αμερικανοΝΑΤΟική, απριλιανή δικτατορία, αλλά και η αταλάντευτη στάση των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα στις φυλακές, στις εξορίες και στα βασανιστήρια, οδηγούν και εμπνέουν και σήμερα τα δικά μας αγωνιστικά βήματα. Τα οράματα και τα ιδανικά για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, είναι ο ασφαλής δρόμος για να μπορέσουμε να οργανώσουμε και να προσανατολίσουμε τους αγώνες μας που θα πραγματώσουν αυτά τα οράματα και τα ιδανικά. Έτσι τιμούμε τους νεκρούς μας και δικαιώνουμε τους αγώνες τους.
Σήμερα απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική κεφαλαίου, κυβέρνησης, Ε.Ε. δεν υπάρχει για την εργατική τάξη, τους εργαζόμενους και τ’ άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, άλλη επιλογή παρά μόνο ο συνεχής συνεπής ταξικός αγώνας αντίστασης και αντεπίθεσης, η οργάνωση, η ανυπακοή και η απειθαρχία για να μην υλοποιηθούν στους χώρους δουλειάς τα βάρβαρα μέτρα που αποφασίστηκαν.
Μέσα από την καθημερινή δράση για την προστασία και την υπεράσπιση των εργατικών των λαϊκών νοικοκυριών από τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τον αυταρχισμό και την καταστολή που φέρνει η σημερινή πολιτική του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων, το βασικό χρέος είναι να συγκεντρωθούν, να προετοιμαστούν οι δυνάμεις της εργατικής τάξης, των άλλων λαϊκών στρωμάτων, σε μια λαϊκή συμμαχία που θα εναντιωθεί στη νέα ιερή συμμαχία των δυνάμεων του κεφαλαίου, στην κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και του κουμανταδόρου της, την ΕΕ, και θα επιβάλει την δική της εξουσία. Την εξουσία της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Την εξουσία εκείνη που με λαϊκή συμμετοχή και συνεχή λαϊκό έλεγχο, θα οργανώσει και θα διαχειριστεί μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Έτσι θα συμβάλουμε ώστε να γίνουν πράξη τα συνθήματα των αγωνιστών του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΤΟΥ ’73, «ΕΞΩ ΑΙ ΗΠΑ», «ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ», «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ» με αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της ΕΥΡΩΕΝΩΣΗΣ και από κάθε άλλη ιμπεριαλιστική, αντιλαϊκή συμμαχία και εξάρτηση
ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6.00 μ,μ
ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ
Η ΤΟΠΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου