Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Στόχος η ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού


Στόχος η ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ΑΠΟ  ΤΟ   INKEFALONIA.GR
Σύμφωνο συνεργασίας με την Εκκλησία της Ελλάδος πρόκειται να υπογράψει σύντομα το υπουργείο Τουρισμού, όπως έκανε γνωστό ο γγ Τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος, μιλώντας στην 28η διεθνή έκθεση τουρισμού Philoxenia.


Ο κ. Λιάσκος γνωστοποίησε ότι προγραμματίζονται συμφωνίες συνεργασίας και με Ορθόδοξες Εκκλησίες της Ανατολικής Ευρώπης.

Εκτιμάται ότι η Ελλάδα μπορεί να προσελκύσει μεγάλο αριθμό τουριστών σε προσκυνηματικές και θρησκευτικές περιηγήσεις στη χώρα μας.

Ο κ. Λιάσκος ανέφερε ότι ήδη, για το λόγο αυτό έχει δημιουργηθεί κοινή επιτροπή από το αρμόδιο Υπουργείο και την Εκκλησία της Ελλάδος. 

Σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA) Γιώργος Τελώνης ο θρησκευτικός τουρισμός στην Ελλάδα είναι κατά 85% εσωτερικός.

Σύμφωνα με τον κ. Τελώνη, στα θετικά του θρησκευτικού τουρισμού είναι ότι αυτού του τύπου οι τουρίστες ανήκουν στη μέση και ανώτερη εισοδηματική τάξη, τείνουν να επαναλαμβάνουν το ταξίδι τους και συνήθως δεν ταξιδεύουν σε περιόδους αιχμής. 

Υπολογίζεται ότι η παγκόσμια αγορά θρησκευτικού τουρισμού αριθμεί ετησίως περίπου 300 εκατομμύρια ταξιδιώτες και τζίρο της τάξης των 15 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, ο θρησκευτικός τουρισμός είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τουριστικό προϊόν μετά το 2007.
ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου