Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

«Παρότρυνση με πολλά ερωτηματικά»



    Παύλος Παπαδάτος στην Real News: «Παρότρυνση με πολλά ερωτηματικά»
Άρθρο του Παύλου Παπαδάτου στη Real News

Σε απόλυτη συγχορδία αντιπολίτευση και λαϊκίζοντες δημοσιογράφοι ξιφουλκούν εναντίον των ευρωπαίων απαιτώντας την «δόση» μας εδώ και τώρα! Καλό είναι λοιπόν να θυμούνται ότι τα μέτρα συμφωνήθηκαν τον Φεβρουάριο και η Βουλή όφειλε να τα είχε ψηφίσει τον Ιούνιο και όχι τον Νοέμβριο! Καλά θα είναι επίσης να θυμόμαστε ότι κάποιες χώρες όπως Ισπανία, Ιταλία η Πορτογαλία κ.α δανείζονται με επιτόκιο 7% για να μαζευτούν τα λεφτά της δόσης μας! Θα πρέπει επίσης να αντιληφθούν όλοι οι εργατοπατέρες ότι οι μισθοί και τα εισοδήματα δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα νομοθετικών διατάξεων και δανεικών αλλά αποτέλεσμα ανταγωνιστικής παραγωγής ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών.
Όταν οι Γερμανοί αγόρασαν τον ΟΤΕ πλήρωσαν 25 ευρώ την μετοχή. Φέτος τον Ιούνιο η μετοχή του ΟΤΕ ήταν κοντά στο ένα ευρώ! Δηλαδή 25 φορές πιο φθηνή από ότι πλήρωσαν οι Γερμανοί. Ακόμη και σήμερα η τιμή της μετοχής είναι 3.5 ευρώ γιατί λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ και γενικά όσοι κόπτονται για την εθνική τους υπερηφάνεια
δεν βάζουν υποθήκη τα σπίτια τους ή τα μετρητά τους να αγοράσουν τζάμπα όπως λένε όχι μόνο τις μετοχές του ΟΤΕ, αλλά και όλων των άλλων ΔΕΚΟ ώστε να παραμείνουν σε ελληνικά χέρια;
Δυστυχώς δύσκολα θα βγούμε, αν ποτέ βγούμε, από το κατάντημά μας. Αδυνατούμε να κτίσουμε οποιονδήποτε αμυντικό μηχανισμό έναντι δυσμενών για την Ελλάδα εξελίξεων και συγχρόνως δεν έχουμε προβεί σε καμία ουσιαστική διαρθρωτική αλλαγή που θα βοηθήσει την αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Η κυβέρνηση έχει αποδοθεί σε ένα αγώνα να πείσει τους ευρωπαίους για τη σύνεση μας και επικοινωνιακά έχει αποτύχει παταγωδώς να πείσει τους Έλληνες πόσο χρήσιμη για τον τόπο είναι η ίδια. Μειώσαμε π.χ μισθούς και αποζημιώσεις και αντί να προσπαθούμε να προσελκύσουμε παραγωγικές επενδύσεις στην Ελλάδα κάνουμε θλιβερές νομοθετήσεις του τύπου «Μην πληρώνεις αν δεν πάρεις απόδειξη»! Έτσι ώστε αντί για ψώνια να καταλήγουμε στα νοσοκομεία.
Από την άλλη πλευρά η αξιοθρήνητη αντιπολίτευση φθάνει στο θλιβερό σημείο να προτρέπει τους ξένους επενδυτές να μην επενδύουν στην χώρας μας γιατί κινδυνεύουν να χάσουν τα λεφτά τους. Αν όμως η παρότρυνση αυτή δεν ισοδυναμεί μα υπονόμευση μιας εθνικής προσπάθειας, τότε είναι παρότρυνση με πολλά ερωτηματικά.
Σημείωση
Με ενάμισι δις ευρώ επιπλέον μείωση δαπανών μας θα δημιουργούσαμε πρωτογενές πλεόνασμα πράγμα που θα έδινε σε εμάς περισσότερη σιγουριά και θα έστελνε ένα σοβαρό μήνυμα προς τους ευρωπαίους αλλά και στο ΔΝΤ το οποίο ως φαίνεται έχει αντιληφθεί πολύ καλύτερα και επιθυμεί περισσότερο από τους ευρωπαίους την λύση του οικονομικού μας προβλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου