Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Επερώτηση Γεράσιμου Φόρτε

Για το κτίριο του 1ου και 2ου Λυκείου Αργοστολίου


Επερώτηση
Γεράσιμου Φόρτε, Περιφερειακού Συμβούλου Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας για το Περιφερειακό Συμβούλιο της 1/12/2012

Αργοστόλι 23 Νοεμβρίου 2012



Προς: Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπυρίδωνα Σπύρου

Κοινοποίηση: Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστο Άνθη



Κύριε Περιφερειάρχη


1. Στις 30 Οκτωβρίου απαντήσατε σε ερώτηση μου για τα έργα της Κεφαλονιάς στο ΕΣΠΑ ότι η μοναδική εκκρεμότητα βρίσκεται στην από 10/8/2012 πρόταση του ΟΣΚ για το κτίριο του 1ου και 2ου Λυκείου Αργοστολίου που είναι προς αξιολόγηση και με προϋπολογισμό 12.261.000 ευρώ.
Τον περασμένο Ιούλιο σε ερώτησή μου και πρόσφατα σε σχετική επερώτηση συναδέλφου απαντήσατε ότι υπάρχουν εκκρεμότητες στο έργο, βασικά τυπικής γραφειοκρατικής λογικής.
2. Σύμφωνα με δική σας απάντησή ο χρόνος που απαιτείται από την ένταξη ενός έργου στο ΕΣΠΑ μέχρι τη συμβασιοποίησή του είναι 16 μήνες, που σημαίνει ότι ακόμη και να ενταχθεί τώρα το σχολείο δεν προλαβαίνει μέχρι τις 31/12/2013 που λήγει η νομική δέσμευση του προγράμματος να συμβασιοποιηθεί αν δεν υπάρξει ειδική φροντίδα.
3. Η απάντησή σας (4/7/2012) στο αίτημα για ένταξη του έργου και παράλληλη επίλυση των γραφειοκρατικών εκκρεμοτήτων είναι ότι «Είναι γνωστό σε όλους ότι τα έργα δεν εντάσσονται στο ΕΣΠΑ με ένα απλό έγγραφο ενημέρωσης για την πρόοδο της προετοιμασίας του απαραίτητου φακέλου του έργου», παραβλέποντας ότι στο πρόγραμμα υπάρχουν έργα ενταγμένα προ 17, 18 ακόμη και 32 μηνών και λόγω πλήθους σοβαρών εκκρεμοτήτων ακόμα δεν έχουν δημοπρατηθεί .
4. Είναι πλέον δεδομένο ότι οι πόροι του επόμενου ΕΣΠΑ 2014 – 2020 θα είναι απελπιστικά μικρότεροι, με αποτέλεσμα όπως και εσείς έχετε ομολογήσει προσφάτως (στη Ζάκυνθο μετά από ερώτησή μου) «το πολύ ένα νέο έργο από το ΕΣΠΑ που έρχεται θα εντάξει κάθε νομός».
5. Είναι λογικό ότι η μαθητική κοινότητα (μαθητές, καθηγητές, γονείς) του Αργοστολίου που βρίσκεται το τελευταίο διάστημα σε διαρκείς κινητοποιήσεις, δικαιολογημένα απαιτεί συγκεκριμένες δεσμεύσεις και χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή του σχολείου.

Ερωτάσθε
1. Πότε προβλέπετε να υπογράψετε την ένταξη του έργου του 1ου και 2ου Λυκείου Αργοστολίου ;
2. Σε τι συγκεκριμένες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε αφού ενταχθεί το έργο; Π.χ. προτίθεστε «να χρεώσετε» το έργο σε ένα συνεργάτης σας από την διαχειριστική αρχή, όπως κατ’επανάληψη έχει εξαγγείλει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης για τα έργα με προβλήματα ;
3. Στην περίπτωση που το έργο δεν προλάβει να συμβασιοποιηθεί μέχρι τις 31/12/2012 ποιο είναι το συγκεκριμένο σχέδιο της περιφερειακής αρχής για την κατασκευή του σχολείου, ως υπεύθυνης για τα χρηματοδοτικά προγράμματα και τον περιφερειακό σχεδιασμό;
4. Αν η απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη ενός έργου στο ΕΣΠΑ όπως συμβαίνει μέχρι τώρα, και προκειμένου να μην χαθεί άλλος χρόνος προτίθεστε να θέσετε το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, αφού το συμβούλιο το πιθανότερο θα συνεδριάσει ξανά μετά τις αρχαιρεσίες του Ιανουαρίου και σε κάθε περίπτωση μετά τις 7 του μηνός;


Ο επερωτών περιφερειακός σύμβουλος
Γεράσιμος Φόρτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου