Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Η Ελλάδα «ξεμένει» από ρευστό, απειλείται η κυβέρνηση


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ    ΑΠΟ     ΒΑΣΙΛΗ     ΛΟΡΕΤΖΑΤΟ


Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

Καλό μεσημέρι και καλό μήνα! Διαβάζω σε εκτενές άρθρο του CNBC και σας δίνω απλά μια γεύση ενώ σας παραπέμπω στο πρωτότυπο με το link που σας δίνω στο τέλος.

Συνεχίζει να βουλιάζει στον «πτωτικό κύκλο» η Ελλάδα και έτσι έρχεται και πάλι στην κορυφή της ατζέντας της ζώνης του ευρώ ενώ οικονομολόγοι και αναλυτές προειδοποιούν ότι είναι πιο κοντά από ποτέ να «στερέψει» από μετρητά και ότι η επιβίωση της Κυβέρνησης Συνασπισμού που δημιουργήθηκε μόλις πριν από πέντε μήνες απειλείται.

«Η Ελλάδα «ξεμένει» από ρευστό ενώ η τρέχουσα στρατηγική δεν λειτουργεί και υπάρχει ουσιαστική πολιτικό ρίσκο» δήλωσε στο CNBC o k Θάνος Βαμβακίδης, (υπήρξε δικός μου προπτυχιακός φοιτητής στην πρώην ΑΒΣΘ - τώρα Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) με λαμπρές μεταπτυχιακές σπουδές και εμπειρίες) επικεφαλής της ευρωπαϊκής στρατηγικής G10 νόμισμα της Bank of America Merrill Lynch.

Η ελληνική Οικονομία έχει απογοητεύσει σε κάθε δείκτη μετρήματος - από την ανάπτυξη, την ανεργία και την μείωση του χρέους μείωση - όπως προέβλεπαν οι αρχικοί όροι διάσωσης που είχαν συμφωνηθεί. Το Χρέος προς το ΑΕΠ της χώρας είναι ήδη το υψηλότερο στη ζώνη του ευρώ και θα ανέλθει στο 189% αντί για το 179% δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Αυτό σημαίνει ότι οι στόχοι που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο της διάσωσης βασίζονται σε υπεραισιόδοξες προβλέψεις. Το Πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της χώρας, επίσης, δεν προχωρά τόσο γρήγορα όσο αναμενόταν. Και η Ελλάδα ζητά διετή επιμήκυνση για να πετύχει το στόχο του πλεονάσματος σε επίπεδο της τάξης του 4%...

1 σχόλιο:

  1. Το «άλλα λόγια αγαπιόμαστε» πότε το λέμε????
    Και το «μασάει η κατσίκα ταραμά»???
    Χα χα χα χα.

    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή