Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Τζαβάρας: Σπουδαία επιτυχία η σύλληψη των δραστών στην Αρχαία Ολυμπία

H αποκάλυψη και η σύλληψη των δραστών της κλοπής στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας καθώς και η ανάκτηση των κλαπέντων αποτελούν μία σπουδαία επιτυχία που προέκυψε από την αρμονική και αποτελεσματική συνεργασία των υπηρεσιών του υπουργείου μας και της Ελληνικής Αστυνομίας» τονίζει σε μήνυμά του ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας.


Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τζαβάρας συνεχάρη όλους όσοι συμμετείχαν στην προσπάθεια και συνετέλεσαν στο αίσιο αποτέλεσμά της.

«Στις κρίσιμες ώρες
που περνάει ο τόπος μας η επιτυχία αυτή στέλνει δύο θετικά μηνύματα εντός και εκτός της Ελλάδας. Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι σε εθνικά ευαίσθητους τομείς της κρατικής λειτουργίας υπάρχουν υπηρεσίες που τιμούν την αποστολή τους και προστατεύουν το δημόσιο συμφέρον και την ασφάλεια των πολιτών. Σε πείσμα όλων αυτών που καθημερινά δεν χάνουν την ευκαιρία να τις απαξιώνουν και να αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα τους» τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού.

Σύμφωνα με τον κ. Τζαβάρα, «η επιτυχία αυτή επιβεβαιώνει ότι οι θησαυροί της πολιτιστικής μας κληρονομιάς επιτηρούνται και προστατεύονται επαρκώς από ένα δίκτυο ικανών και καταρτισμένων κρατικών λειτουργών που συνεργάζονται τόσο εντός όσο και εκτός των Μουσείων και των Αρχαιολογικών Χώρων».

Από την πλευρά του,
ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας έκανε λόγο για σημαντική μέρα για την Ελληνική Αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι για τη ληστεία συνελήφθησαν τρία άτομα, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο, κάτοικοι Πατρών. Οι συλληφθέντες είναι ένας 41χρονος άνεργος που ζει στην Αθήνα και δύο κάτοικοι Πατρών, ένας 50χρονος εργολάβος και ένας 36χρονος άνεργος.

Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη τους καθώς ερευνούσε προσεκτικά κάθε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας που εξιχνίαζε, θεωρώντας ότι οι υποθέσεις σχετίζονται μεταξύ τους. Ο σάκος με τα αρχαία αντικείμενα εντοπίστηκε στο χωριό Κόσκινα Ηλείας.

Η ληστεία είχε γίνει στις 7.30 το πρωί της 17ης Φεβρουαρίου 2012. Δύο κουκουλοφόροι, μιλώντας σπαστά ελληνικά, μπήκαν στο μουσείο και ζήτησαν από την υπάλληλο στεφάνια και γραμματόσημα. Όταν εκείνη αρνήθηκε, οι δράστες την έδεσαν και τη φίμωσαν και στη συνέχεια άρχισαν να σπάζουν τις γυάλινες προθήκες, αφαιρώντας κυρίως χάλκινα και πήλινα εκθέματα.
πηγη  Τζαβάρας: Σπουδαία επιτυχία η σύλληψη των δραστών στην Αρχαία Ολυμπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου