Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Στη μνήμη του Πεντόγαλου!

Στη μνήμη του Πεντόγαλου!
Στη μνήμη του μεγάλου Κεφαλλήνα συνεδρίασε το συμβούλιο Ιστορικών Ερευνών της Κεφαλονιάς.
Με αφορμή τον απρόοπτο θάνατο του γιατρού και καθηγητή της Ιστορίας της Ιατρικής Γεράσιμου Η. Πεντόγαλου το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Κεφαλληνιακών Ιστορικών Ερευνών συνεδρίασε εκτάκτως τις 15 Νοεμβρίου 2012, την Πέμπτη το απόγευμα.
Στη συζήτηση που αφιερώθηκε στη μνήμη του αναφέρθηκε κυρίως η συμβολή του στην Εταιρεία, που συγκεκριμενοποιήθηκε από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ως ακολούθως:

  1. Υπήρξε από τα κύρια ιδρυτικά μέλη που κινήθηκαν για την ίδρυση του εν λόγω Συλλόγου το 1975.
  2. Εργάστηκε επιτυχώς και εντόνως κατά διαστήματα ως Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Εταιρείας.
  3. Υπήρξε μέλος της Συντακτικής Επιτροπής της επετηρίδας της Εταιρείας “Κεφαλληνιακά Χρονικά” κατά τα πρώτα χρόνια της κυκλοφορίας της.
  4. Εργάστηκε φιλότιμα και αποδοτικά ως Αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του υπό της Εταιρείας οργανωθέντος, το 1986, Ε΄ Διεθνούς Πανιονίου Συνεδρίου.
  5. Έλαβε μέρος επίσης σε οργανωτικές επιτροπές άλλων συνεδρίων, Επτανησιακών Εβδομάδων και ημερίδων που οργάνωσε η Εταιρεία.
  6. Ομίλησε πολλές φορές και επί διαφόρων θεμάτων από το βήμα της αίθουσας της Κοργιαλενείου Βιβλιοθήκης στο πλαίσιο εκδηλώσεων της Εταιρείας.
  7. Υπήρξε μόνιμος συνεργάτης στην επετηρίδα της Εταιρείας “Κεφαλληνιακά Χρονικά” με εξαιρετικά δημοσιεύματά του κυρίως με θέματα επτανησιακά.
  8. Με τις ευρύτερες δημοσιεύσεις του, τα αυτοτελή βιβλία του (ένα των οποίων βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών) και την όλη προσφορά του στα κεφαλληνιακά και γενικότερα τα επτανησιακά γράμματα, αλλά και την πέρα της Επτανήσου δράση του, τίμησε την Εταιρεία μας.
Η Εταιρεία Κεφαλληνιακών Ιστορικών Ερευνών, ως γνωστόν, για την όλη παραπάνω συμβολή του, τίμησε τον Γεράσιμο Πεντόγαλο, αφιερώνοντας, το 2008, τον υπ’ αριθ. 11 τόμο των “Κεφαλληνιακών Χρονικών”, στον οποίο συμμετείχαν με δημοσιεύματά τους διακεκριμένες προσωπικότητες των γραμμάτων του ελλαδικού χώρου. Σήμερα την υπ’ αριθ. 13 συνεδρίασή της την αφιερώνει στη μνήμη του.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου