ΣTO TPAΠEZI OI EKΛOΓEΣ
Συζητήσεις για τις πολιτικές εξελίξεις στην Κεφαλονιά μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, έλαβαν πρόσφατα χώρα σε οικία Κεφαλονίτη, κομματικού στελέχους, στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας.
Παρόντες γνωστοί Κεφαλονίτες των Αθηνών με έντονη, πρόσφατη, αλλά και παλαιότερη ανάμειξη στην ντόπια πολιτική σκηνή.

Oι συζητήσεις και ο προβληματισμός, για την πολιτική, αλλά και οικονομική -και όχι μόνον- κατάσταση στην Κεφαλονιά, που από όλους ανεξαιρέτως χαρακτηρίστηκε «κακή», κατέληξαν σε ορισμένα πρώτα ενδιαφέροντα συμπεράσματα.
1. Για τις Δημοτικές Εκλογές το πιθανότερο είναι ότι θα διεξαχθούν κανονικά το Μαϊο του 2014. οι προτάσεις και οι εισηγήσεις μετάθεσης για ένα χρόνο των εκλογών αυτών, μάλλον πάνε «άπατες».
2. Κοινή διαπίστωση υπήρξε ότι το ισχυρό ψηφοδέλτιο στις Δημοτικές εκλογές θα είναι αυτό του ΣYPIZA, λόγω γενικότερων πολιτικών εξελίξεων και ανεξάρτητα ποιόν βλέπουν κάποιοι σαν επικεφαλής (μάλλον Θ. Γαλιατσάτο), αλλά και ανεξάρτητα από το στελεχικό δυναμικό του, που θα είναι νέα πρόσωπα (κάτι που το θέλει και ο κόσμος). Γενικά, ο ΣYPIZA προβάλλει σαν το φαβορί των εκλογών.
3. Ριζική αναμένεται ότι θα είναι η ανανέωση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς. Εκτιμάται ότι ελάχιστοι θα είναι αυτοί που θα επανεκλεγούν. Πολλοί είναι «τελειωμένοι», γιατί είναι ήδη παλιοί. Και η κοινωνία αναζητά το καινούργιο.
4. Στην αντίπερα όχθη από τον ΣYPIZA, χρειάζεται επίσης ανανέωση του προσωπικού. Αν διατηρηθεί μέχρι τότε η τρικομματική κυβέρνηση, το Δημοτικό ψηφοδέλτιο είναι πιθανό να αποτελείται από πρόσωπα και των τριών κομμάτων.
Για επικεφαλής ενός τέτοιου συνδυασμού θα ήθελαν κάποιο νέο πρόσωπο (νέο όχι ηλικιακά, αλλά που να μην έχει φθαρεί) πλαισιωμένο και από νέα -το δυνατόν- πρόσωπα από ΠAΣOK-ΔHMAP και κυρίως από Ν.Δ.
5.  Για τις Βουλευτικές εκλογές: Αν τοποθετηθούν πριν τις Δημοτικές τα πράγματα δείχνουν ότι ο ΣYPIZA είναι φαβορί, ενώ υπήρξε και η εκτίμηση ότι η Χρυσή Αυγή θα πάρει μεγάλο ποσοστό.
Oι συγκεντρωθέντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για λίγο πριν τις γιορτές.