Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Λαϊκή Συσπείρωση Κεφαλονιάς:


ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΕ-ΤΡΟΙΚΑΣ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΥΛΟΠΟΙΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΒΑΣΙΚΑ ΛΑΪΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη από την Δημοτική Αρχή Κεφαλονιάς για ενημέρωση των επικεφαλής των παρατάξεων πάνω στα παρακάτω ζητήματα που αφορούν λαϊκά προβλήματα. Αυτό που αναδείχθηκε ήταν η πλήρη ταύτιση της Δημοτικής Αρχής (ΝΔ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ) και της μείζονος αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ) στη διαχείριση και την λύση προβλημάτων με βάση τις κατευθύνσεις ΕΕ, τρόικας, τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Είναι χαρακτηριστικά τα παρακάτω θέματα :

1.Πρωτογενής τομέας (σφαγεία)

Αντί να απαιτηθεί η άμεση χρηματοδότηση που να διασφαλίζει την ασφαλή λειτουργία, τον εκσυγχρονισμό και την στελέχωση των σφαγείων με όλο το απαραίτητο εργατικό και επιστημονικό προσωπικό οδηγούνται στο ξεπούλημα με πολλαπλές αρνητικές συνέπειες τόσο για τους παραγωγούς, όσο και για τους καταναλωτές.
2.Απολύσεις εργαζομένων(διαθεσιμότητα)
Αντί να αντιπαλέψει την κυβερνητική πολιτική που απολύει εργαζόμενους με πρόσχημα την κινητικότητα -έχοντας ήδη σημαντικές ελλείψεις προσωπικού- προσπαθεί να την καλύψει με εμβαλωματικές λύσεις στην κατεύθυνση της διαχείρισης του προβλήματος όπως η κυβέρνηση επιδιώκει δημιουργώντας αυταπάτες και εφησυχασμό στους εργαζόμενους.
3.Βοήθεια στο σπίτι
Ανακοινώθηκε η ουσιαστική κατάργηση του προγράμματος από 01.04.2013, αφού για να έχει κάποιος δικαίωμα χρήσης του προγράμματος πρέπει να είναι 67% ανάπηρος με ετήσιο εισόδημα κάτω από 7500 ευρώ και να μένει μόνος του. Η επιδότηση είναι100ευρώ ανά χρήστη και εργοδότης- εργολάβος το ΙΚΑ, με άνοιγμα της λειτουργίας του προγράμματος σε ιδιώτες και ΜΚΟ. Αυτό έχει ως συνέπεια, από τους 400 και πλέον χρήστες θα μείνουν 42 και από τους 39 εργαζόμενους 3.
4.Δημοτική περιουσία (Μαντζαβινάτα-Μετόχι, Μύρτος)
Με «δικαιολογία» την πραγματική μείωση της κρατικής χρηματοδότησης κατά 60% προς τον Δήμο και στα πλαίσια του μνημονίου, βάζει στο στόχαστρο για ξεπούλημα τα 148 στρέμματα στο Μετόχι Μαντζαβινάτων και την εκχώρηση σημαντικού μέρους της παραλίας του Μύρτου αλλά και άλλων Δημοτικών υποδομών (αθλητικών-πολιτιστικών) στην περιοχή της Πυλάρου. Αυτές οι επιλογές θα αποτελέσουν σημαντικό κτύπημα για τους εργαζόμενους, τους μικροεπαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους των δυο αυτών περιοχών.
5.Υποδομές (Αποχέτευση Αγίας Ευφημίας-Βιολογικός Λειβαθούς)
Επειδή δεν χρηματοδοτούν τέτοια έργα προκειμένου να καλύψουν αυτές τις ανάγκες, τα βάζουν στην «λοταρία» της ανταγωνιστικότητας και της επιλεξιμότητας, για να δικαιολογηθεί η υποχρηματοδότηση τους από την ΕΕ και κυβέρνηση. Συνέπεια αυτών είναι, έργα όπως η αποχέτευση της Αγίας Ευφημίας και ο Βιολογικός καθαρισμός Λειβαθούς (4 Τοπικές Κοινότητες) να είναι έρμαια της κερδοφορίας και του ανταγωνισμού μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, με την Δημοτική αρχή να παίζει τον ρόλο του «διαιτητή» και του «dealer».
Από ότι φάνηκε βρίσκονται σε κοινή πολιτική γραμμή Δημοτική αρχή και μείζονα αντιπολίτευση αλλά και η «Ανεξάρτητη Κεφαλονιά» (Θ. Μιχαλάτος) που δια της απουσίας του ρίχνει «στάχτη στα μάτια» για την συμφωνία του στην παραπάνω πολιτική.
Η Λαϊκή Συσπείρωση διαφώνησε και με την κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων στην λογική του ξεπουλήματος, αλλά και με την λογική της διαχείρισης τους από τους επικεφαλής των παρατάξεων,  όπως επιδιώκει η Δημοτική αρχή προκειμένου να εξασφαλίσει συνενόχους στην πολιτική της.





Απαιτούμε να έρθουν όλα τα παραπάνω θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο και καλούμε τους εργαζόμενους , τους αυτοαπασχολούμενους και μικροεπαγγελματίες σε ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά σχέδια τους.

Αργοστόλι 28 Γενάρη 2013
Λαϊκή Συσπείρωση Κεφαλονιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου