Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Κάποιοι προσπαθούν να κάνουν τον Πόρο το μεγαλύτερο νεκροταφείο της Κεφαλονιάς.

EΠΙΚΑΙΡΟ   ΑΠΟ ΤΟ    COSMOS 96.5 FM

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ!!

http://www.cosmos965.gr

Κάποιοι προσπαθούν να κάνουν τον Πόρο το μεγαλύτερο νεκροταφείο της Κεφαλονιάς.
Με αφορμή το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο και όλα όσα ακούστηκαν από τον Δημοτικό  Σύμβουλο Βασίλη Καμπίτση, περί κλεισίματος του Αστυνομικού Τμήματος του Πόρου,
με έβαλαν σε πειρασμό  αφ' ενός να κάνω μια μικρή αναδρομή στο γεγονός που είχε οδηγήσει  την ανάγκη της σύστασης  του τότε και αφ ετέρου τα δεινά που θα προκαλέσει στην ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Ελειού Πρόννων. η κατάργησή του.
Θα πρέπει το αρμόδιο Υπουργείο και οι πρώην αστυνομικοί διευθυντές Κεφαλονιάς ,  αλλά και οι διατελέσαντες βουλευτές , δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι , δημοτικοί σύμβουλοι , τοπικοί σύμβουλοι και όλοι οι κατά τις  προεκλογικές περιόδους υποψήφιοι τοπικοί άρχοντες και μη , όταν κατέβαιναν και έβγαζαν τους πύρινους προεκλογικούς τους λόγους , πως είχαν σαν σύνθημά τους, την  υπόσχεση της μη κατάργησης του αστυνομικού σταθμού Πόρου, αλλά θα έκαναν τα πάντα για  την αναβάθμισή του σε αστυνομικό τμήμα.
Όλοι  μα όλοι ανεξαιρέτως  , έβλεπαν , το δίκαιο αίτημα των φοβισμένων κατοίκων της περιοχής ,από τις πολλαπλές ληστείες , διαρρήξεις , κλοπές , το παράνομο αλισβερίσι των ναρκωτικών που μόλις έπεφτε το σκοτάδι γινόταν ο χαμός απ το πηγαινέλα των συναλλασσομένων και τους καυγάδες με τα μαχαιρώματα κυρίως από αλλοδαπούς.
Μέχρι και στα πέρατα του κόσμου είχε γίνει γνωστή, η  απαγωγή βρέφους, από Αγγλίδα υπήκοο  ( την έψαχναν παντού και τη βρήκαν στον Πόρο, επειδή ήξερε πως μπορούσε άνετα να κρυφτεί ).
Να θυμηθούμε πόσες εκπομπές από τα μεγάλα κανάλια είχαν αφιερωθεί , με μπροστάρηδες τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο , Κώστα Χαρδαβέλα   και τον σημερινό βουλευτή Επικρατείας  και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Κεφαλονιάς Ιθάκης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Τέρενς Κουϊκ ,  αλλά και άλλους δημοσιογράφους , για τις παρανομίες που διαπράττονταν κάθε τρείς και λίγο στο Πόρο και στην ευρύτερη περιοχή;
Όλα τα παραπάνω είναι η ωμή αλήθεια , είναι η πραγματικότητα που την ζούσαμε καθημερινά όλοι όσοι είχαμε ή έχουμε την τύχη να ζούμε στην ευλογημένη από τον Θεό και τον Άγιο Γεράσιμο, πανέμορφη περιοχή. Στο πρώτο λιμάνι σε εμπορική κίνηση στο νησή  μας, το μαγευτικό και καταπράσινο Πόρο.   
Επειδή είχα την χαρά να εργάζομαι στο ραδιοφωνικό σταθμό που τότε είχε τις εγκαταστάσεις του στο Πόρο , έζησα από πρώτο χέρι , τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων της περιοχής , την φοβία τους , τους προβληματισμούς για την ασφάλεια των ίδιων και των οικογενειών τους. Όπως έζησα και την ανακούφιση τους, το αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης που ένιωσαν  όταν επιτέλους το όνειρο τους έγινε πραγματικότητα και το Αστυνομικό τμήμα του Πόρου άρχισε να λειτουργεί.
Μέχρι στιγμής είναι όλοι ευχαριστημένοι από την αποτελεσματικότητα των αστυνομικών ,που παρ όλες τις ελλείψεις  σε ανθρώπινο δυναμικό, και όχι μόνο, προσφέρουν το καλύτερο δυνατό αστυνομικό έργο .
Όμως,  όπως  λέει ο σοφός λαός , όλα τα ωραία κρατάνε λίγο.
Δεν είναι τυχαίο που ο Δημοτικός Σύμβουλος  πέταξε τη βόμβα προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο  , περί σχεδιαζόμενης κατάργησής του.
Είναι βέβαιο και σίγουρο πως με τα νέα μέτρα, η κυβέρνηση έχει στα σχέδια της, την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος του Πόρου, Σάμης και Φισκάρδου καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας. Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες μου αυτό αναφέρουν.
Τυχαίο είναι ότι έγινε  μυστική σύσκεψη στο Δήμο την Παρασκευή?
Σεβόμαστε απόλυτα τον Αστυνομικό Διευθυντή κ.Χωραϊτη και το έργο που επιτελείται στα νησιά μας από την αστυνομία, αυτό βέβαια είναι ολοφάνερο από τα πλούσια σε δράσεις  καθημερινά  δελτία τύπου ,που φανερώνουν σε σχέση με τα άλλα νησιά της Περιφέρειας, τη διαφορά της πολύ καλής αστυνόμευσης και του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων της Κεφαλονιάς.
Επίσης σεβόμαστε την τήρηση των υπηρεσιακών απορρήτων όπως επικαλέστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ,έτσι έπρεπε να πει και έτσι είπε. Μην περιμένει όμως να πιστέψουμε πως η πραγματικότητα είναι αυτό που ανέφερε. Όλοι καταλάβαμε  πως έχει γνώση του θέματος και πως έτσι είναι, αλλά μη ξεχνάμε και το απόρρητο της υπηρεσίας .ανεξαρτήτως των δημοσιογραφικών πληροφοριών που το επιβεβαιώνουν.
Όταν το Υπουργείο το ανακοινώσει και επισήμως τότε θα το μάθουμε και εμείς επισήμως , αλλά  , λέω αλλά ,μήπως τότε είναι πολύ αργά.
Ανεξαρτήτως του τι γνωρίζει ο κος Διευθυντής , ανεξαρτήτως μέχρι που μπορεί να μιλήσει , το θέμα είναι πως εκείνος θα πάρει διαταγές και θα πρέπει να τις εφαρμόσει.
Οι τοπικοί άρχοντες και οι παράγοντες, το τι θα πρέπει να κάνουν έχει σημασία.
Όχι βέβαια αυτό που είπε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Σπύρος Σολωμός , ότι αφού το είπε ο  κύριος Αστυνομικός Διευθυντής πείθομαι πως δεν υπάρχει θέμα. Το ψάξατε κύριε Αντιδήμαρχε  και έχετε την βεβαιότητα πως δεν θα καταργηθεί , για αυτό είπατε πως δεν υπάρχει θέμα ? Εάν είστε τόσο σίγουρος τότε πρέπει να πάτε στους δημότες σας και να τους πείτε , ο Καμπίτσης σας  λέει  ψέματα . Να τον καταγγείλετε πως διασπείρει ψεύτικες ειδήσεις , και νάχετε και ήσυχη τη συνείδηση σας.
Θα πει  τώρα κάποιος γιατί δεν αναφέρομαι και στα άλλα δύο αστυνομικά  τμήματα,της Σάμης και του Φισκάρδου, που και αυτά είναι  δρομολογημένα στην ίδια ευθεία.
Ο Πόρος έχει την ιδιαιτερότητα να έχει ξεκινήσει η ερήμωση του χρόνια τώρα, πρώτα απ' όλους. Ερήμωση από τον τουρισμό, ερήμωση από διοικητικές υπηρεσίες , από το ΙΚΑ ,από τη μία και μοναδική τράπεζα που υπάρχει, να υπολειτουργεί και σε λίγο καιρό να μη λειτουργεί καθόλου, σε λίγο  θα  ακολουθήσει το Ταχυδρομείο  και το Ταμιευτήριο.
Κύριοι αρμόδιοι όποιοι και αν είστε  ,που λέτε ότι ενδιαφέρεστε για το καλό του κοινωνικού συνόλου. Ξυπνήστεεεε , δεν αρκεί να φωνάζει μόνο ένας   και να κινδυνεύει να χαρακτηριστεί γραφικός επειδή θέλει το καλό της περιοχής του, της Σκάλας και των άλλων περιοχών του Ελειού, γιατί η μη αστυνόμευση του Πόρου έχει να κάνει και με τη μη αστυνόμεύση όλων των όμορων περιοχών αλλά και των χωριών τους.
Πρέπει να το κάνετε όλοι. Ξεκινώντας από την  χαμηλών  τόνων  βουλευτή μας  Αφροδίτη Θεοπεφτάτου. Σε εσάς κυρία βουλευτή μας δεν ισχύει το υπηρεσιακό απόρρητο. Ξεκινήστε εσείς πρώτη, μάθετε όχι με μια απλή επερώτηση και καθαρίσαμε, ψάξτε το!! Σε εσάς θα  πουν την αλήθεια και να  βγείτε να το πείτε, να το καταγγείλετε.
Κύριε Αντιπεριφερειάρχα , εσείς ,έχετε υποχρέωση μαζί με τον κύριο Δήμαρχο, σύσσωμη την αντιπολίτευση και όποιον μπορεί και θέλει πραγματικά να βοηθήσει., να ενώσετε τις δυνάμεις σας , έτσι ώστε να μη ξαναγίνει το πρώτο λιμάνι σε εμπορικότητα και διακίνηση οχημάτων - επιβατών, του νησιού μας  όπως ήταν κάπότε... Κάποτε που  τρέχατε μαζί με όλους τους άλλους υπεύθυνους προκειμένου να συσταθεί το αστυνομικό τμήμα για την σωστή αστυνόμευση και το πετύχατε. Τότε καμαρώνατε , σε λίγο θα ντρέπεστε, όχι βέβαια γιατί εσείς σχεδιάσατε, τα του Υπουργείου, τα του Καλλικράτη και λοιπών νόμων και θεσπισμάτων, αλλά, γιατί δεν κάνατε τίποτα προκειμένου να το προλάβετε. Προλάβετε εσείς τα τετελεσμένα και όχι αυτά εσας.
Γιατί τότε πολύ σωστά θα σκεφτούν οι κάτοικοι των περιοχών που θα θιγούν, πως κάποιοι προσπαθούν να κάνουν  τον Πόρο το μεγαλύτερο νεκροταφείο της Κεφαλονιάς.
Εμείς κάναμε το καθήκον μας, σας ενημερώνουμε.
Κάντε και σεις όλοι οι αρμόδιοι τις δικές σας ενέργειες και αναλάβετε τις ευθύνες σας.

Γράφει ο Δημήτρης Αλοϊζος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου