Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Ionian Recycle Hellas-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΜΕ



  1. Ionian Recycle Hellas 
    Εφαρμογές συστημάτων προστασίας του περιβάλλοντος 

    Δελτίο τύπου 28.01.2013

    Θέμα : Απάντηση στην Ανακοίνωση – πρόσκληση του ΠΑΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης

    Το σχέδιο δράσης με στόχο τα υγρά απόβλητα μέσο του προγράμματος «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ»» που παρουσίασε η Ionian Recycle Hellas και η Eco Formula sa στην Π.Ε Κεφαλονιάς & Ιθάκης στις 23.01.2013 στα ΤΕΙ μαζί με το πρόγραμμα «Eco Formula in school που αφορά την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα οδικής ασφάλειας και ασφαλούς οδήγησης .
    Επιδίωξη μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τους δημότες , ώστε να διαχειρίζονται τα υγρά απόβλητα στο σπίτι τους . Μια κίνηση που σκοπό έχει να προστατεύουμε οι ίδιοι το περιβάλλον των παιδιών μας ,από ένα απόβλητο που είναι δύσκολο στην διαχειρισή του και είναι εξαιρετικά ρυπογόνο. Ο κάθε πολίτης πρέπει να ευθύνεται για τις ενέργειες του που έχουν δυσμενές αντίκρισμα για το περιβάλλον και κατ’ επέκταση τον ίδιο τον άνθρωπο. Θέλω να επισημάνω στους συμπατριώτες μου αγωνιστές του ΠΑΜΕ, ότι τους ανθρώπους που μεγαλώσαμε μαζί δεν τους αντιμετωπίζουμε ( ως ιθαγενείς ) όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου , γιατί απλά και εγώ δεν νιώθω να είμαι .
    Μάλλον κάνατε λάθος στην εκτίμηση σας για τα ( δώρα χάντρες που προσφέρουμε ) όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση σας , γιατί για εσάς είναι μάλλον αδιανόητο να μοιράζεται κάποιος το πιθανόν του κέρδος με τους υπολοίπους ! Η σας φαίνεται παράξενο να είμαστε υπεύθυνοι των πράξεων μας . Η επιβίωση μας δεν εξαρτάτε μονό από τα εργασιακά , αλλά και από το περιβάλλον που θα ζήσουμε . Τι να το κάνω εγώ εάν εργάζομαι λιγότερες ώρες, όταν δεν θα μπορώ να κάνω ένα μπάνιο στην θάλασσα , όταν θα 
    είμαι αναγκασμένος να πίνω μόνο εμφιαλωμένο νερό , όταν η ντομάτα στον κήπο μου θα είναι ακατάλληλη για φάγωμα λόγο επικαθήσεις ρύπων , όταν χιλιάδες δέντρα καταστρέφονται για να γίνουν χαρτί , που καταλήγει χωρίς διαχείριση σε χωματερές .
    Η προτροπή σας να μην ανακυκλώνουν τα τηγανέλαια οι πολίτες της Κεφαλονιάς που καταλήγουν στα σχολεία μας για ανακύκλωση , μια κίνηση όπως αναφέρεστε με απώτερο σκοπό να μην στηριχτούν (οι κολοσσιαίες μας εταιρείες !!!! Ionian Recycle Hellas & Eco Formula) ….. θα την κρίνουν οι πολίτες της Κεφαλονιάς με την μαζική τους στήριξη στο πρόγραμμα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» , ο ακτιβισμός ως έννοια, μάλλον άρχισε να σβήνει από το λεξιλόγιο σας.
    Στους εθελοντικούς καθαρισμούς περιοχών της Κεφαλονιάς που συμμετείχαμε ενεργά ως επιχείρηση κάθε καλοκαίρι δεν είδα κανέναν από εσάς κύριοι που κόπτεστε για το καλό του τόπου μας να συμμετέχετε !
    Δεν παρατήρησα κανένα σας να μαζεύει με το όποιο ρίσκο τα απορρίμματα που και εσείς δημιουργείται . Η διαφορά μας σύντροφοι είναι ότι εσείς συνεχίζεται να λειτουργείται με μια αναχρονιστική φιλοσοφία του 1928 , επικεντρώνεστε στο δέντρο και χάνεται το δάσος.
    Προφέροντας πετρέλαιο θέρμανσης στα σχολεία ή Τρόφιμα στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου ως κοινωνικά αντισταθμιστικά οφέλη ,ενέργεια που σκοπό έχει την ενεργή συμμετοχή του πολίτη στην προστασία του περιβάλλοντος 
    ( εφόσον έχει και την ίδια συνυπευθυνότητα και στην ρύπανση του ) .
    Ως κίνητρο χρησιμοποιούμε τα ανταποδοτικά οφέλη που δικαίως ένα μέρος από αυτά θα πρέπει να ξαναγυρνάν στο πολίτη , εφόσον πάνω στην τιμή πώλησης του κάθε προϊόντος προστίθεται το τέλος συλλογής και ανακύκλωσης ( πράγμα που δεν γνωρίζεται ).
    Το να προσπαθεί μια επιχείρηση να είναι βιώσιμη και καινοτόμος στο κομμάτι της διαχειρησης των απορριμμάτων είναι υγιές , όπως υγιές είναι ότι η Ionian Recycle Hellas δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας χωρίς να οφείλει τα δεδουλευμένα στους εργαζομένους της . Στην δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουμε σαν λαός θα πρέπει να στηρίξουμε και να υποστηρίξουμε κινήσεις από ελληνικές επιχειρήσεις που προσφέρουν στον τόπο μας, και όχι να γινόμαστε ογκόλιθος στην πορεία τους . 
    Το σημαντικότερο…. το περιβάλλον δεν έχει πολιτική απόχρωση , η ανακύκλωση είναι τρόπος ζωής και όχι υποχρέωση.


    Με φιλικούς χαιρετισμούς 


    Διονύσης Κορσιάνος 
    Ενεργός Ακτιβιστής 
    Διευθύνον της Ionian Recycle Hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου