Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

KEF NEWS IONIAN 09.01.13

3 σχόλια:


  1. Ψάχνοντας τυχαία βρήκα στο blog
    “Elias' words” μια ωραία αφήγηση με τίτλο:
    Ένας ταξιδιώτης στην Κεφαλονιά του 1840.

    Παραθέτω δυό - τρία χαρακτηριστικά και ενδιαφέροντα νομίζω κομματάκια.

    ….Κατακόμβες έχουν ανακαλυφθεί από τους Βενετούς, τους Γάλλους και τους Άγγλους στα νοτιοδυτικά του Αργοστολίου, στις οποίες βρέθηκαν τα απομεινάρια αρχαίων πολεμιστών, πλήρως ντυμένων με τις πολεμικές τους στολές, των οποίων τα κόκαλα κονιορτοποιούνταν με την ελάχιστη πίεση. Οι Βενετοί άνοιξαν έξι κατακόμβες το 1647, και έστειλαν τα αρχαιολογικά ευρήματα που βρίσκονταν σε αυτές στην Βενετία. Υπάρχουν πολλά άλλα μνημεία των αρχαίων χρόνων που μπορεί κανείς να δει σε διάφορα σημεία του νησιού.

    …Ο πατέρας ενός χωρικού είχε πεθάνει, και οι ιερείς αρνήθηκαν να θάψουν το νεκρό, αν ο χωρικός δεν έδινε στην εκκλησία έξι λαμπάδες που κόστιζαν τρία σελίνια καθεμιά. Η απαίτηση αυτή, και κάποια άλλα αναπόφευκτα έξοδα τον υποχρέωσαν να πουλήσει κρασί σε τιμή 3 σελίνια το βαρέλι, το οποίο τρεις μήνες μετά θα του είχε αποδώσει 10 σελίνια το βαρέλι.

    …Οι ντόπιοι της Κεφαλονιάς ψήνουν σε μικρούς φούρνους ψωμί από ινδικό καλαμπόκι. Οι φούρνοι θερμαίνονται από ξύλα κλαδεμένα από τα αμπέλια τους. Από αυτό το ψωμί καταναλώνουν περίπου δυόμισι λίβρες [7] ημερησίως κατά μέσο όρο κατ’ άτομο, συνοδευόμενο από λαχανικά. Πολύ σπάνια καταναλώνουν ζωϊκή τροφή. Αλλά ενδίδουν σε μια σχεδόν απίστευτη ποσότητα σταφυλιών. Ο Dr. Hennen δηλώνει ότι την εποχή του τρύγου, καταβροχθίζουν κατά μέσο όρο δώδεκα λίβρες [8] του ώριμου φρούτου ημερησίως, και χωρίς να παράγονται δυσάρεστες συνέπειες. Αντίθετα, φαίνεται να τους παχαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι λίβρες είναι οι παλιές λίτρες περίπου Ο,45 του κιλού.

      Διαγραφή
    2. ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΑ ΣΧΟΛΙΑ,,ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟ ΒΡΑΔΑΚΙ,,ΠΟΥ ΜΕ ΗΡΕΜΙΑ ΜΟΥ,, ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΛΑ
      ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΙΔΩΝ ΠΑΛΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ,,
      ΣΕ ΛΑΔΙ-ΜΕΛΙ-ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΑ ΑΚΟΜΗ,,ΕΤΣΙ ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΗ! ΕΙΠΑΜΕ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΧΕΙ ΑΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ,, ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΩΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΣ ΑΝΤΙΘΕΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΕΝΟΣ ΑΣΤΡΟΥ
      ΠΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ,,ΕΝΩ ΕΔΩ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗς ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙΣ

      Διαγραφή