Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΙ ΑΠΟ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ





Η μεγάλη μαζική κινητοποίηση σπουδαστών, καθηγητών, μαθητικής νεολαίας, , Δήμου,   κομμάτων,
 εμπορικού κόσμου και όλων σχεδόν των φορέων του νησιού μας, ανησύχησε την τρικομματική κυβέρνηση του κοινωνικού πολέμου  που αναγκάσθηκε να πάρει πίσω προσωρινά την απόφαση για διάλυση του ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ.

   Το κλείσιμο του ΤΕΙ εντάσσεται  στο σχέδιο «ΑΘΗΝΑ»  που προωθεί η κυβέρνηση κατ’ εντολήν της τρόϊκας. Το σχέδιο προβλέπει τη διάλυση, την συγχώνευση, την αλλαγή προσανατολισμού,  την ιδιωτικοποίηση σχολών και τμημάτων της Ανώτερης και Ανώτατης εκπαίδευσης.
    Για πελατειακούς σκοπούς του ΠΑΣΟΚ, τότε  δια του Γερ. Αρσένη, δημιουργήθηκε το ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, χωρίς υποδομή, χωρίς βιβλία, χωρίς πλήρη επάνδρωση σε εκπαιδευτικό προσωπικό, με σχολές των οποίων το πτυχίο τους  δεν παρέχει κανένα εργασιακό δικαίωμα, χωρίς πρόνοια για την σίτιση και στέγαση των σπουδαστών.
   Για πελατειακούς σκοπούς της ΝΔ, ξανά τώρα, θα συνεχίσει προς το  παρόν την λειτουργία του, μέχρι την επόμενη κατάργηση του ,έχοντας αυτούσια όλα τα προβλήματα με τα οποία δημιουργήθηκε. Η ΝΔ φοβήθηκε την εκλογική της καταβαράθρωση μιας και στα Ιόνια Νησιά έχασε τις έδρες που κατείχε τα τελευταία χρόνια και γι αυτό τον λόγο αποφάσισε να παίξει ένα κακοστημένο σόου, όπου την μια μέρα εμφανίζεται να καταργεί το ΤΕΙ και την άλλη είναι ο σωτήρας του, χωρίς να έχει αποτραπεί ακόμα παντελώς ο κίνδυνος του κλεισίματος.
   Κανένας, ούτε οι  σπουδαστές ούτε η τοπική κοινωνία, δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένοι με την απλή παραμονή και μόνο στο νησί μας του ΤΕΙ χωρίς να αντιμετωπισθούν στη ρίζα τους τα προβλήματα που υπάρχουν. Βεβαίως το κλείσιμο έτσι και αλλιώς δεν αποτελεί λύση.
    Τα ζητήματα της Ανώτερης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης θα πρέπει να αντιμετωπισθούν μέσα από την παροχή ΔΩΡΕΑΝ και ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, με σωστό προσανατολισμό με βάση τις πραγματικές ανάγκες, με πλήρη εξοπλισμό, με πλήρη στελέχωση σε διδακτικό προσωπικό και κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων.
    Αυτά τα προβλήματα έχουν την σφραγίδα της ΕΕ και της κυβέρνησης, που με τις χρηματοδοτήσεις μέσω διαφόρων προγραμμάτων, επέβαλαν τον συγκεκριμένο χαρακτήρα στην Ανώτερη και Ανώτατη εκπαίδευση.
    Το πιθανολογούμενο κλείσιμο του ΤΕΙ θα δημιουργούσε επιπρόσθετα οικονομικά προβλήματα στην τοπική κοινωνία  η οποία αν θέλει να τα αντιμετωπίσει θα πρέπει να συντονίσει τον αγώνα της με τους σπουδαστές για ΔΩΡΕΑΝ και ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ και όλοι μαζί να στρέψουμε τον αγώνα μας εναντίον της τρικομματικής κυβέρνησης που κατ’ εντολήν της  τρόϊκας  κόβει μισθούς και συντάξεις, έχει ρίξει στην ανεργία 1.500.000 εργαζόμενους, στην φτώχεια και την εξαθλίωση την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Αλλωστε πολλοί Κεφαλλονίτες αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με τα παιδιά τους που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις.
    Σε αντίθεση με αυτό που χρειαζόμαστε σήμερα, έγινε προσπάθεια   από τον Δήμο Αργοστολίου να διατηρηθεί η κινητοποίηση για την διάσωση του ΤΕΙ σε απολίτικο κλίμα, απαγορεύοντας στην ουσία να τοποθετηθούν τα πολιτικά κόμματα, γεγονός που καταδικάστηκε από τους φορείς του νησιού μας,   ώστε  να λειτουργήσει σαν κολυμπήθρα του Σιλωάμ  για όλους τους ντόπιους παράγοντες που σε τοπικό επίπεδο εφαρμόζουν την ίδια πολιτική της κυβέρνησης. Θα μπορούσε να πεί κάποιος ότι είναι εύκολο  για την νεολαία να πέσει στην παγίδα του απολίτικου  αγώνα καθώς τα αστικά κόμματα εξουσίας και η επίσημη αριστερά με τις πράξεις και παραλήψεις τους έχουν κάνει ό,τι μπορούν τα τελευταία χρόνια για να στρέψουν τους νέους μακριά από την  πολιτική ενασχόληση.   Όμως  η νεολαία και οι εργαζόμενοι δεν θα πέσουμε στην παγίδα που  μας στήνουν, θα βγούμε μπροστά, και θα  ενισχύσουμε τις δυνάμεις μας  αποκτώντας πολιτικές θέσεις και δράση  τέτοια ώστε  να μπορέσουμε όλοι μαζί να αλλάξουμε την κοινωνία  που μας στερεί το δικαίωμα στην δουλειά, στην μόρφωση και τον πολιτισμό. Οσο μένουμε απαθείς και θεατές της ζωής μας, τόσο αφήνουμε να γίνονται πρωταγωνιστές αυτοί που την καταστρέφουν.
Η νεολαία και οι εργαζόμενοι πρέπει να απαντήσουμε με την ανάπτυξη του κοινού αγώνα.
    ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΜΠΟΔΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΤΕΙ.
ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ  «ΑΘΗΝΑ», ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΕΕ-ΔΝΤ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

                                ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου