Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

«Ελλάδα – Ρωσία» και περί....«Ρωσικού Παραδόξου»


Ο χρήστης Gerasimos Valsamis κοινοποίησε σύνδεσμο.


Gerasimos Valsamis «Για να πάψουμε να ζούμε με φαντάσματα....και να σταματήσουμε να βλέπουμε μεταφυσικούς σωτήρες εκεί που δεν υπάρχουν...

ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ότι κάνουμε...όπως ανέκαθεν στην ιστορία μας....»


Ξεκινώντας με την τελευταία σας παραδοχή, στην οποία άλλωστε συμφωνώ απολύτως, θα επιχειρήσω να σχολιάσω το ενδιαφέρον άρθρο σας, εν συντομία λόγω του φιλόξενου αυτού χώρου, αλλά κάτω από άλλο φακό εστίασης των όσων αναλύσατε. 
Στο βασικό λοιπόν ερώτημα «ήθελε ή δεν ήθελε» ή «θέλει ή δεν θέλει» η Ρωσία στην άμεση σφαίρα επιρροή της ή «γιουσουφάκι της» την Ελλάδα, δεν έχει να κάνει με το τι θέλει, αλλά με πραγματικότητες.
Το θέμα με άλλα λόγια είναι ταυτόσημο με αυτό που λέμε «ΠΑΙΔΕΙΑ».
Δηλαδή, το να επιχειρείς να εισβάλεις σε ένα χώρο που για χρόνια έχει ΑΝΑΘΡΕΨΕΙ το Δυτικό σύστημα, είναι μια πραγματικότητα….πραγματικά όμως ανεφάρμοστη προς το παρόν…και ίσως μείνει απαγορευτικό και στο μέλλον!(*)
Όταν η πολιτική ελίτ (και όχι μόνο) είναι γενεές ολόκληρες αναθρεμμένες (και θα συνεχίζουν για χρόνια να ανατρέφονται), σε περίφημα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα (Χάρβαρντ, Γέιλ, κλπ) εκκολαπτήρια μελλοντικών αρχηγών κρατών, με ότι αυτό σημαίνει στον εναγκαλισμό μας με την Δύση, είναι μία πραγματικότητα που δεν φαίνεται να αλλάζει και στο μέλλον.
Δεν γνωρίζω, να διαθέτει τέτοιου «κύρους» Παν. Ιδρύματα η Ρωσία….Διορθώστε με αν κάνω λάθος.
Το ότι οι ρωσικές νέες γενεές, μετά την πτώση της πρώην σοβιετικής ένωσης, άρχισαν δειλά δειλά να κτυπούν τις πόρτες αυτών των «Ιδρυμάτων» είναι επίσης μια πραγματικότητα. Με την αυξανόμενη και επιταγχυνόμενη σε ανεξέλεγκτους ρυθμούς κοινωνία των νεόπλουτων και φιλόδοξων ρώσων, το ρεύμα αναζήτησης στη «καταξίωση» σε αυτά τα ιδρύματα έχει πάρει τρομακτικές διαστάσεις. Το ίδιο το μέλλον της Ρωσίας έχει ήδη αρχίσει να υποδαυλίζεται. Η πραγματικότητα λοιπόν εδώ είναι ήδη παρούσα και υποδηλώνει την τύχη της Ρωσίας στον μελλοντικό «εναγκαλισμό» της με τη Δύση (παρ.*, όταν οι «εκκολαπτόμενοι νεοσσοί αλέκτωρές της» νομοτελειακά ηγηθούν αυτής της χώρας).
Αυτά για το σήμερα και για το αύριο των γεωστρατηγικών κλπ στόχων.
Για το χθες, δηλαδή επί σοβιετικής ενώσεως εποχής, τα δεδομένα ήταν διαφορετικά, ο επακολουθήσας Ψυχρός Πόλεμος μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων, ενώ στην αρχή εξυπηρετούσε ζωτικής σημασίας στόχους, στη συνέχεια επιδόθηκε σε αυταρέσκεια των ηγεμονίσκων τους, έως ότου η αυταρέσκεια αυτή οδήγησε σε ένα ανεξέλεγκτο οικονομικό παραλογισμό, που όταν άγγιξε το σχέδιο «Πόλεμος των Άστρων» …φάνηκε πως ο βασιλιάς θα έμενε …γυμνός και άρχισε η ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ. Δεν ήταν το οικονομικό κόστος που προβλήθηκε παγκοσμίως σαν δικαιολογία, αλλά το ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ. Το εμπόρευμα αυτό (Υψηλή Διαστημική και Πυρηνική Τεχνολογία) δεν θα είχε καταναλωτές να το αγοράσουν, πλην των ιδίων που θα έπρεπε και να το κατασκευάσουν και να το διατηρούν …αλλά για ποιο λόγο…αφού δεν ήταν ηλίθιοι να το έστρεφαν ο ένας εναντίων του άλλου... Η στροφή λοιπόν προς τα συμβατικά όπλα, έπρεπε να επαναφερθεί στο προσκήνιο, αλλά με νέους πελάτες. (Οι παλιοί δεν επαρκούσαν για να συνεχίσουν οι υψηλές μπίζνες που προσφέρει το εμπόριο όπλων…ήταν ήδη κορεσμένες). 
Επαναδιάταξη λοιπόν του χώρου. Διάλυση της πρώην σοβιετικής ένωσης, διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, εφεύρεση απειλών από Ιράκ, Ιράν, Β. Κορέα, κλπ , δημιουργία αραβικής άνοιξης και άλλα πολλά…. 
Έτσι, και ενώ οι πόρτες για χώρες του δυτικού λεγόμενου κόσμου παραμένουν κλειστές και «απαραβίαστες» από την Ρωσία, δεν συμβαίνει το ίδιο με την αντίπερα όχθη, που λόγω της «ΠΑΙΔΕΙΑΣ» της χτυπά και βρίσκει πόρτες ανοικτές ακόμη και σε χώρες επιρροής της Ρωσίας. Δεν θα αργήσει να έρθει η μέρα που θα επισκεφθεί επίσημα και θα κτυπήσει και την πόρτα της ίδιας της Ρωσίας (παρ.*όταν οι «εκκολαπτόμενοι νεοσσοί αλέκτωρές της» νομοτελειακά ηγηθούν και εδραιωθούν στην ηγεσία αυτής της χώρας). 
Τhen, the New World Order will be completed.

Εκτός και αν….

ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ότι κάνουμε...όπως ανέκαθεν στην ιστορία μας....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου