Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΘΕΛΩ ,ΠΙΣΣΑ,ΝΙΚΟΤΙΝΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟΞΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ, ΔΥΟ ΠΑΚΕΤΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟ, ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΟΥΤΙ!!


ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ;


Αλλάζουν όπως φαίνεται πολύ σύντομα οι συνήθειες για χιλιάδες καπνιστές καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει αλλαγή της οδηγίας για το κάπνισμα και νέα πιο αυστηρά μέτρα. Μεταξύ άλλων η Επιτροπή προτείνει να μην γράφονται πλέον στα πακέτα οι μάρκες των τσιγάρων αλλά μόνο τα συστατικά, καθώς και να καταργηθούν τα αρωματικά τσιγάρα. Ταυτόχρονα μελετάται και αυστηρότερη νομοθεσία για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς κατά τη διάρκεια συνάντησης της ηγεσίας του υπουργείου υγείας με τον επίτροπο Υγείας Tonio Borg ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας.
Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρένζτος δεν έκρυψε τον προβληματισμό της κυβέρνησης καθώς όπως είπε: “Είναι θετικό το γεγονός το ότι συζητώνται μέτρα κατά του καπνίσματος αλλά πρέπει να δούμε και τις συνέπειες  της οδηγίας στην αγροτική παραγωγή και την καπνοβιομηχανία”.

Σύμφωνα με τον Μαλτέζο επίτροπο Υγείας στόχος της Επιτροπής είναι να προστατευθούν κυρίως οι νέοι από τον καπνό και να μειωθεί η χρήση του τουλάχιστον 2% τα επόμενα 5 χρόνια. Και αυτό διότι κάθε χρόνο 700.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από συνέπειες του καπνίσματος και στην Ελλάδα περίπου 20.000.

Πηγή:  yahoo.com
ΚΑΙ  IONIANPRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου