Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

NEA AΠΟ ΤΟ COSMOS96.5 FM





Φαρσοκωμωδία η χθεσινή συγκέντρωση

Φαρσοκωμωδία η χθεσινή συγκέντρωση



Βρεθήκαμε τη Δευτέρα το απόγευμα 18.2.2013 στην παγκεφαλληνιακή συνεδρίαση των δύο συλλόγων, του Εμπορικού Συλλόγου «Η Κράνη»,
όπου πρόεδρος είναι ο Σταύρος Σπαθής και του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου, όπου Πρόεδρος είναι ο Μιχάλης Μαρκάτος.

Για άλλη μία φορά βρεθήκαμε μπροστά στο θέατρο του παραλόγου, καθώς παρόλο που στη συνάντηση είχαν πάει πολλοί επαγγελματίες του νησιού μας, πράγμα καλό, το γεγονός ότι παραβρέθηκαν και ίσως για πρώτη φορά η ΠΑΣΕΒΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση έκανε τα πράγματα να πάρουν περίεργη τροπή. Η ατμόσφαιρα ήταν από νωρίς ηλεκτρισμένη και φάνηκε ότι τα πράγματα δεν θα εξελιχθούν ομαλά, κάτι που δεν άργησε να γίνει. Η αρχή έγινε με το που θα καθίσουν οι παρευρισκόμενοι. Ο Νίκος Γκισγκίνης επέμενε να κάτσουν στην αίθουσα των συνεδριάσεων, ο Νίκος Παυλάτος επέμενε ότι είναι καλύτερα να κάτσουν στο στρογγυλό τραπέζι στην είσοδο του πρώτου ορόφου του Επιμελητηρίου. Τα πράγματα άρχισαν να ξεφεύγουν και πάλι με τον κ. Καραντώνη να αντιδράει έντονα όταν ο κ. Παυλάτος πήρε τον λόγο εκ μέρους της Πρωτοβουλίας των Κεφαλλήνων Πολιτών, λέγοντας ότι: «Εδώ ήρθαμε γιατί διαβάσαμε για συνεδρίαση των Εμπορικών Συλλόγων και τώρα ακούμε για το Κίνημα των Πολιτών».
Ο Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου, Μιχάλης Μαρκάτος, επενέβη για να ηρεμίσει τα πνεύματα αναφέροντας το γεγονός ότι όσοι χρωστάνε μέχρι 3000 ευρώ θα γίνεται κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων και το κράτος θα μπορεί να κάνει κατάσχεση και μισθού μέσω τραπέζης. Για αυτό το λόγο πρότεινε να γίνει κατάληψη της Εφορίας να μην είναι για μία ώρα ή για δύο μέρες, αλλά να την κλείσουν, να της βάλουν λουκέτο και αν χρειαστεί ότι είναι διατεθειμένος να κοιμάται μέσα. Να καλέσουν τη Βουλευτή, τους συλλόγους, τους μαθητές, τους φοιτητές, τον κόσμο να συμμετέχει δυναμικά σε αυτή την προσπάθεια. Ανέφερε ότι είναι σε επικοινωνία με δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα για να αναλάβει να κάνει ασφαλιστικά μέτρα, έτσι ώστε το μέτρο να πάρει παράταση για δύο τρία χρόνια. Ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να κάνουν προτάσεις για το πώς πρέπει να κινηθούν τις επόμενες μέρες, ενώ χθες το βράδυ οι δύο σύλλογοι είχαν γενική συνέλευση. Πρέπει να πούμε ότι η συνάντηση ήταν μάλλον μία άστοχη κίνηση των δύο Συλλόγων, καθώς δεν πάρθηκε καμία απόφαση και δεν έγινε καμία άλλη πρόταση. Άρχισαν όλοι να μιλούν κομματικά, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν οι περισσότεροι επαγγελματίες, αλλά και μέλη διάφορων παρατάξεων όπως η Γιώτα Αποστολάτου, ο Σταύρος Λυκούδης, ο Κώστας Μιχαλάκος, ο Σπύρος Μαρκάτος. Για άλλη μία φορά φάνηκε η αδυναμία αυτών που κόπτονται για το καλό όλων μας, να μην μπορούν να συνεννοηθούν ούτε για τα αυτονόητα και μετά μας φταίει η Κυβέρνηση, η Τρόικα και η Μέρκελ. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και δύο φοιτητές του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, που έχασαν πάσα ιδέα και δίκαια αναρωτήθηκαν για ποια δημοκρατία θέλουμε να αγωνιστούμε.
Ο Πρόεδρος του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων, Γιάννης Σγουρομάλλης. δήλωσε: «Εγώ σαν μέλος του Δ.Σ. είμαι πολύ περήφανος γιατί είχαμε στην πρώτη μας συνέλευση όλα τα κόμματα, είχαμε 300 φοιτητές, κάναμε μία συνέλευση που έβγαλε αποτέλεσμα. Έβγαλε κοινές δράσεις. Βλέπουμε 30 άτομα, ανεξαρτήτως αν έχουν μία πολιτική ιδεολογία, να μην μπορούν να συνεννοηθούν, γιατί έχουν μερικές ταμπέλες που δεν μπορούν να βγάλουν. Οι περισσότεροι εδώ καλώς ή κακώς έχουν ένα πολιτικό μανδύα, γιατί να μην προχωρήσουμε άσχετα με το που ανήκει καθένας πολιτικά, σε κάτι κοινό;  Δεν μπορείτε να προτείνετε ένα κοινό μέτωπό άσχετα με το από που προέρχεστε; Αύριο θα κοιτάξετε στα μάτια των παιδιών και θα λέτε εγώ τι έκανα, περίμενα να αποφασίσουν από… πάνω».
 
Ρεπορτάζ Αθανασία Μαρκάτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου