Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

To Γυμνάσιο Μεσοβουνίων έφτασε μέχρι την... Εσθονία!


To Γυμνάσιο Μεσοβουνίων έφτασε μέχρι την... Εσθονία!
Το Γυμνάσιο Μεσοβουνίων για δεύτερη φορά συμμετέχει σε πολυμερή σύμπραξη Comenius (Αύγουστος 2012-Αύγουστος 2014) που αφορά στη συνεργασία σχολείων της Ευρώπης και ανταλλαγή μαθητών και καθηγητών. Τα συνεργαζόμενα σχολεία είναι από την Εσθονία, την Ισπανία (Καταλονία) και τη Γερμανία. Ο τίτλος της σύμπραξης είναι : 'Alternative energies-Energy for the future!' και οι μαθητές θα ασχοληθούν διαδοχικά με την αιολική ενέργεια, την ηλιακή ενέργεια και τα βιοκαύσιμα και τελικά ( ελπίζουμε) ότι θα διαμορφώσουν άποψη αν τελικά οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας είναι η απάντηση για το μέλλον.
Από τις 19 έως τις 25 Ιανουαρίου 1013, έξι μαθητές και τέσσερις καθηγητές του σχολείου μας παραβρέθηκαν στο ίδρυμα Lookool στην Εσθονία όπου συμμετείχαν σε δραστηριότητες και εργασίες με θέμα την αιολική ενέργεια. Είχαν την ευκαιρία επίσης να επισκεφθούν έναν παλιό ανεμόμυλο που λειτουργούσε κανονικά παράγοντας αλεύρι και επίσης παραβρέθηκαν και ξεναγήθηκαν σε εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και σε ορυχείο φυσικού αερίου.
Οι μαθητές και οι καθηγητές παρακολόυθησαν και μαθήματα σε διαφορές τάξεις του Εσθονικού σχολείου. Οι εντυπώσεις και οι εμπειρίες που αποκόμησαν είναι άριστες μια και το συγκεκριμένο σχολείο ήταν άρτια εξοπλισμένο σε όλους τους τομείς -και αξίζει σημειωθεί ότι πρόσφερε σε μαθητές και καθηγητές σπρωινό και μεσημεριανό.
Η γλώσσα εργασίας ήταν τα Αγγλικά και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν με τις υπόλοιπες εθνότητες σε workshop και groupwork.
Το πρόγραμμα συνεχίζεται με την επόμενη συνάντηση των εταίρων στην Κεφαλονιά από 20 έως 26 Απριλίου 2013. Το θέμα εργασίας θα είναι η αιολική ενέργεια.
Ο Διευθυντής
Βασιλάτος Παναγής
ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου