Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο: κλείνει η Λαϊκή Τράπεζα με κούρεμα έως και... 90%;



Δραματικές είναι οι εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα της Κύπρου, καθώς όπως μετέδωσε το ΡΙΚ αποφασίσθηκε το κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας.
Το ρεπορτάζ αναφέρει τη μεταφορά των “καλών” στοιχείων της τράπεζας (καταθέσεις και εξυπηρετούμενα δάνεια) στην Τράπεζα Κύπρου. 
Οι καταθέσεις έως 100.000 ευρώ είναι εξασφαλισμένες. Οι καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ όμως μεταφέρονται στην κακή τράπεζα και θα κουρευτούν έως και…  90%! 
Με την κίνηση αυτή, η Κύπρος ουσιαστικά "γλιτώνει" περίπου 2,5 με 3 δισ. ευρώ από τα χρήματα που έπρεπε να βρει για την ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας. 
Από την άλλη πλευρά όμως δημιουργείται νέο τεράστιο ζήτημα με το «κούρεμα» των καταθέσεων, το οποίο θα ξεπεράσει κατά πολύ το αρχικό σχέδιο για φορολόγηση 10% στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός της νέας τράπεζας που δημιουργείται θα τεθούν περίπου 500 εργαζόμενοι.
Διαψέυδεται το «κλείσιμο» της Λαϊκής Τράπεζας

Πριν  από λίγο πάντως η κεντρική τράπεζα της Κύπρου διέψευσε μέσω της  εκπροσώπου της Αλίκης Στυλιανού  ότι θα κλείσει η Λαϊκή Τράπεζα, με αποτέλεσμα να επικρατεί αγωνία αυτή τη στιγμή μεταξύ των εργαζομένων στην τράπεζα και των καταθετών σχετικά με το τι πραγματικά συμβαίνει…   
«Αφού επικοινώνησα με τον Πρώτο Εκτελεστικό Διευθυντή Τάκη Φειδία, είμαι επίσης υποχρεωμένη να διαψεύσω την πληροφόρηση ότι έχουν σταλεί επιστολές απόλυσης προσωπικού της Τράπεζας», πρόσθεσε η Εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας , Αλίκη Στυλιανού.
Ερωτηθείσα αν υπάρχουν νεώτερα όσον αφορά την τύχη της Λαϊκής Τράπεζας, η κ. Στυλιανού είπε ότι γίνονται διάφορες σκέψεις όσον αφορά το θέμα της Λαϊκής και πώς θα επέλθει η ομαλότητα, έτσι ώστε να μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία της.
Κληθείσα να σχολιάσει πληροφορίες, τις οποίες, επίσης, μεταδίδουν ΜΜΕ, για μετάβαση μελών της Κεντρικής Τράπεζας στην Μόσχα, η κ. Στυλιανού διέψευσε την πληροφορία αυτή και τόνισε ότι κανένας αξιωματούχος της Κεντρικής Τράπεζας δεν έχει μεταβεί στην Μόσχα.
Μαινόμενοι τραπεζουπαλληλοι προσπαθούν να μπουκάρουν στη Βουλή

Εκατοντάδες αγανακτισμένοι τραπεζουπάλληλοι βρίσκονται αυτή την ώρα έξω από την Κυπριακή Βουλή των Αντιπροσώπων, διαμαρτυρόμενοι  έντονα για τα όσα βλέπουν το φώς της δημοσιότητας για την αναδιάρθρωση της Λαϊκής τράπεζας.

Κρατώντας  πανό με συνθήματα όπως «Όχι στη θυσία τραπεζών», οι τραπεζουπάλληλοι  διαμαρτύρονται για τις αναμενόμενες απολύσεις τους όπως υποστηρίζουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη ανακληθεί άδειες των μελών του αστυνομικού σώματος, καθώς υπολογίζεται ότι ο αριθμός των τραπεζουπαλλήλων αναμένεται να ξεπεράσει τις  2.000 ενώ καταφθάνουν από όλες τις πόλεις.

Στην περιοχή επικρατεί έντονος αναβρασμός και είναι εκρηκτικό το κλίμα, ενώ οι διαδηλωτές κατάφεραν σε κάποια στιγμή να σπάσουν τον προστατευτικό κλοιό της αστυνομίας που κρατεί μέτρα ασφαλείας από το κτήριο της Βουλής των αντιπροσώπων.
Δείτε ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ  http://www.star.gr/
​​
Πηγή: ΡΙΚ, sigmalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου