Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αφορά τους πολύτεκνους Κεφαλονιάς και την διανομή τροφίμων


http://www.vlaxerna.gr/wp-content/uploads/2013/02/%CE%A0%CE%9F%CE%9B%CE%A5%CE%A4%CE%95%CE%9A%CE%9D%CE%9F%CE%99-1.jpg 
                                                                            
 
 
 AΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ΑΠΟ ΤΗΝ    KEFALONIAPRESS
 Τις τελευταίες ημέρες δεχτήκαμε παράπονα από πολύτεκνες οικογένειες που αφορούσαν την μείωση των ποσοτήτων των τροφίμων που πήραν στις πρόσφατες διανομές σε λάδι και τυρί.
 Μετά από έρευνα και συζήτηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας οι οποίες έχουν την ευθύνη της παράδοσης στον Σύλλογο Πολυτέκων Κεφαλονιάς τις ποσότητες των τροφίμων, το θέμα έχει ως εξής :
  Οι Υπηρεσίες αιτούνται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ποσότητες τροφίμων ανάλογα τα μέλη που ανήκουν στον Σύλλογο Πολυτέκνων.  Οι ποσότητες καθορίζονται ανάλογα τις ανάγκες της κάθε οικογένειας.
 Η αίτηση των Υπηρεσιών προς το Υπουργείο συνοδεύεται ως αποδεικτικό στοιχεία από την λίστα των μελών που παραδίδει κάθε χρόνο ο Σύλλογος στην Αντιπεριφέρεια.

 Το 2011 ο Σύλλογος παρέδωσε λίστα περίπου 100 ατόμων.
 Το 2012 το Υπουργείο ζήτησε ανανέωση της λίστας των μελών του Συλλόγου Πολυτέκνων  απαιτώντας και συγκεκριμένα έγγραφα για κάθε πολύτεκνο δικαιούχο. Στις λίστες του Υπουργείου για διανομή τροφίμων μπήκαν ΜΟΝΟ όσοι πολύτεκνοι είχαν πλήρη στοιχεία.
 Ο  Σύλλογος Πολυτέκνων έδωσε μεγάλο αγώνα κα συγκεντρώσει τα στοιχεία των μελών του, τελικά παρέδωσε μόνο 600 πλήρεις αιτήσεις.
 Αρα, οι ποσότητες τροφίμων που ήρθαν ήταν και θα συνεχίζουν να είναι για 600 οικογένειες. Σχεδόν οι μισές από ότι το 2011.
Σημειώστε ότι για πρώτη φορά το 2012 , μπήκαν στις λίστες διανομής τροφίμων και οι τρίτεκνες οικογένειες. Οπότε αυξήθηκε ο αριθμός των επιδοτούμενων οικογενειών αλλά μειώθηκαν τα τρόφιμα!
 Ο Σύλλογος  ξέροντας τις ανάγκες της κάθε οικογένειας προσπάθησε -μάλλον - να μοιράσει τα τρόφιμα σε ΟΛΑ τα μέλη του. Ετσι μειώθηκαν οι ποσότητες σε όλους.  
 √ Τι πρέπει να γίνει
 Το κάθε μέλος του Συλλόγου Πολυτέκνων πρέπει να συμπληρώσει όλα τα έγγραφα που ζητάει το Υπουργείο. Στους επόμενους μήνες θα γίνει η ανακοίνωση της ανανέωσης της λίστας των πολυτέκνων.
 Οσοι πολύτεκνοι δεν έχουν προσκομίσει στις προκαθορισμένες ημερομηνίες τα πλήρη έγγραφα , ΔΕΝ θα συμμετέχουν στην διανομή τροφίμων.
 Ο Σύλλογος εάν μοιράσει τρόφιμα σε ποσότητες που δεν συμβαδίζουν με τις νόμιμες ποσότητες που εγκρίνει το Υπουργείο, κινδυνεύει να διαγραφεί σαν σύλλογος από τη λίστα του Υπουργείου και να μείνουν χωρίς τρόφιμα ΟΛΟΙ οι πολύτεκνοι της Κεφαλονιάς.
 Για αυτό :

1.       όλες οι πολύτεκνες οικογένειες πρέπει να κάνουν τις αιτήσεις τους σύμφωνα με όσα ζητάει το Υπουργείο και να τις καταθέσουν στον Σϋλλογο.
2.      Ο Σύλλογος πρέπει να μαζέψει τις αιτήσεις και να καταρτίσει τον κατάλογο των μελών του ΜΟΝΟ με όσους έχουν καταθέσει  τα απαραίτητα έγγραφα.
 Αυτό που σαν επίλογο επισημαίνουν είναι ότι :  εάν δεν τηρηθούν τα προβλεπόμενα από όλες τις πλευρές, υπάρχει κίνδυνος να διακοπεί ΕΝΤΕΛΩς  η βοήθεια του Υπουργείου , σε ΛΟΥς στους Κεφαλονίτες πολύτεκνους.

ΥΓ.   Μήπως  να ζητήσει βοήθεια ο Σύλλογος από   εθελοντές που θα μπορούσαν να προσφέρουν γραμματειακή υποστήριξη στον έλεγχο των φακέλων και στην κατάρτιση της λίστας?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου