Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων σε απόρους

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΙΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

ΣΩΤΗΡΗ ΚΟΥΡΗ 

Αργοστόλι, 12-3-2013
Αρ. Δελτίου 20


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



H Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κάνει γνωστό ότι δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β’ 414/22-2-2013 η αρ. 279/23460/2013 ΚΥΑ «Καθορισμός κριτηρίων επιλεξιμότητας τελικών δικαιούχων και φορέων εκπροσώπησης τους, του προγράμματος Δωρεάν Διανομής τροφίμων σε απόρους της Ε.Ε.
Οι φορείς εκπροσώπησης που ενδιαφέρονται να μεσολαβήσουν για την δωρεάν διανομή τροφίμων στους τελικούς δικαιούχους, θα πρέπει να υποβάλουν στην υπηρεσία της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής μέχρι 31 Μαρτίου 2013 την τυποποιημένη αίτηση − υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα, η οποία θα συνοδεύεται από τα αντίστοιχα δικαιολογητικά. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται μπορούν να τα βρουν στο Παράρτημα Ι του παραπάνω ΦΕΚ στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (www.minagric.gr). Οποιαδήποτε αίτηση συμμετοχής υποβληθεί μεταγενέστερα, θεωρείται εκπρόθεσμη και οι σχετικοί φορείς εκπροσώπησης αποκλείονται του προγράμματος. 


Ως φορείς εκπροσώπησης, θεωρούνται οι φορείς παροχής υπηρεσιών φιλανθρωπικού, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, όπως αυτή αποδεικνύεται βάσει των δικαιολογητικών του Παραρτήματος I. Η διανομή των τροφίμων στους τελικούς δικαιούχους μπορεί να γίνει είτε με τη μορφή του συσκευασμένου τροφίμου, όπως αυτό θα παραδοθεί στους φορείς εκπροσώπησης είτε με τη μορφή συσσιτίου που παρέχει ο φορέας εκπροσώπησης.
Στο πρόγραμμα δύναται να συμμετάσχουν:
1. Οι Δήμοι 
2. Τα Ν.Π.Δ.Δ. στις αρμοδιότητες των οποίων υπάγεται η παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας (π.χ. Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας, Δημοτικά Γηροκομεία, Βρεφοκομεία, κ.α.)
3. Τα Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, για τα οποία, είτε βάσει των καταστατικών τους διατάξεων, είτε βάσει των τεκμηριωμένων δράσεων/ενεργειών τους κατά τα δύο τουλάχιστον προηγούμενα έτη, να προκύπτει φιλανθρωπική δραστηριότητα (π.χ. Σύλλογοι, Σωματεία, Εκκλησιαστικά Ιδρύματα, Κοινωφελείς Επιχειρήσεις ΟΤΑ α΄ βαθμού, Μ.Κ.Ο, κ.α.).
4. Οι Ιερές Μητροπόλεις της χώρας για την άσκηση του φιλανθρωπικού έργου των ενοριών τους.
Εντός δεκαπενθημέρου από το πέρας υποβολής των αιτήσεων των φορέων εκπροσώπησης δικαιούχων, αναρτάται ο προσωρινός πίνακας των φορέων και ακολουθεί η διαδικασία εξέτασης των τυχόν υποβληθεισών ενστάσεων. Ο οριστικός πίνακας των επιλέξιμων φορέων αναρτάται στην υπηρεσία μας και στις ιστοσελίδες του Υπ.Α.Α.Τ. και του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων.
Οι ενδιαφερόμενοι, τελικοί δικαιούχοι, (άπορα άτομα, άπορες οικογένειες) υποβάλλουν την τυποποιημένη αίτηση - υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα, μέσω αποκλειστικά ενός επιλέξιμου φορέα εκπροσώπησης κατά το διάστημα από 1ης Μαΐου έως 31ης Μαΐου 2013, η οποία συνοδεύεται από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Υπηρεσίας ή στο τηλέφωνο 2671360576 (Υπεύθυνη επικοινωνίας Στ. Ζαπάντη, Fax: 26710-23026, E mail: szapanti@kefalonia.eu).





Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ 



ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΟΥΡΗΣ




και  λοιπα νέα από δράσεις  του Αντιπεριφεριάρχη!




NewsIt.gr: Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλλονιάς



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου