Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

«Γυναίκα της Χρονιάς» η Αραβέλλα Σιμωτά


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ΑΠΟ   E-KEFALONIA.NET

Η συμπατριώτισσά μας ομογενής πολιτειακή βουλευτής Αραβέλλα Σιμωτά εκλέχτηκε «Γυναίκα της Χρονιάς» από την Ελληνοαμερικανική Ενωση Επαγγελματιών Γυναικών
ΔEITE THN ANAΡTHΣH   ΣΤΟ  http://www.e-kefalonia.net

ΚΑΙ  ΕΠΕΙΔΗ Η  ΚΑΤΑΓΩΓΗ  ΤΗΣ  ΗΤΑΝ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ,,,, 



ΜΙΑ  ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΤΟΥ ΜΠΛΟΚ  POROSNEWS
ΓΙΑ  ΤΗΝ ΑΡΑΒΕΛΛΑ!

Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2011


ΜΗΝΥΜΑ -ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ,ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ , ΑΡΑΒΕΛΛΑ

Αραβέλλα Σιμωτά : Μια Κεφαλλονίτισσα (Ποριότισσα)στη Βουλή της Νέας Υόρκης 
aravella_eclected.jpg
Προς  Αραβέλλα Σιμωτά.
 Ο πρόεδρος του σωματείου ενοικιαζομένων δωματίων  και διαμερισμάτων ‘ οι Προννοι ‘


  Κάνη πρόσκληση στην αξιότιμη  Αραβέλα Σιμωτά  ότι θα ήταν τιμή μας να σας φιλοξενήσουμε  εδώ στον Πόρο για μια γνωριμία  με τους  παιδικούς φίλους των γονέα σας 


 Ο πρόεδρος


Γεώργιος Μεταξάς 



Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011


Η ΠΟΡΙΟΤΙΣΣΑ ΑΡΑΒΕΛΛΑ ΣΙΜΩΤΑ , ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΝΗΣΙ!

Η βουλευτής Νέας Υόρκης Αραβέλα Σιμωτά, στην Κεφαλονιά
aravela_dimos_300.jpg
 ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ΑΠΟ  ΤΗΝ KEFALONIAPRESS.GR
aravela_dimos0.jpg
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                          
ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ   
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Αργοστόλι 26-09-2011                               
  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΙΣΣΑΣ ΜΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Ν. ΥΟΡΚΗΣ ΑΡΑΒΑΛΛΑΣ ΣΙΜΩΤΑ
      
      Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Κεφαλλονιάς Αλ. Παρίση πραγματοποίησε την σήμερα το πρωί η συμπατριώτισσά μας βουλευτής Ν. Υόρκης Η.Π.Α. κ. Αραβέλλα Σιμωτά. Να σημειωθεί ότι η κ. Σιμωτά και ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς κατάγονται και οι δύο από τις Λαβωνικές Ερίσσου.  (  ΤΟ  [ΠΑΤΡΙΚΟ  ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΗΣ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΠΟΡΟ .ΤΩΡΙΝΟ  BELLO)
      Η βουλευτής Ν. Υόρκης συνοδευόταν από τον σύζυγό της και τους θείους της και ήταν ιδιαίτερα συγκινημένη και χαρούμενη που συνάντησε τον Δήμαρχο Κεφαλλονιάς, επισημαίνοντας ότι είναι ένας άνθρωπος που σέβεται και εκτιμά απεριόριστα.
Εξάλλου, η συμπατριώτισσά μας βουλευτής δήλωσε εντυπωσιασμένη από τις ομορφιές της Κεφαλλονιάς και απένειμε τα εύσημα στον Δήμαρχο για την καθαριότητα και την τάξη που επικρατεί σε όλο το νησί.
Τέλος, ως πρώην συνάδελφοι αντάλλαξαν απόψεις από την παρουσία τους στα κοινοβουλευτικά έδρανα και τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα σε Ελλάδα και Η.Π.Α. Ανανέωσαν δε το ραντεβού τους για τα Χριστούγεννα στη Νέα Υόρκη στην γιορτή του Συλλόγου «ΑΙΝΟΣ».

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

ΤΟ POROSNEWS, ΕΧΕΙ ΣΤΕΙΛΕΙ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΠΕΙΡΟΥΣ!!! ΤΟΝ  ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΡΕΠΟΡΤΕΡ   ΘΑ ΣΑΣ ΤΟΝ ΕΧΩ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΗ,,!!!
ΟΠΟΤΕ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ, ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ,,  !!
(ΒΡΗΚΕ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΝΙΚΟΛ ΚΙΤΝΜΑΝ,   ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΜΑΡΤΗ...!!!!!!!!!!!!!)




ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  ΝΕΑΣ  ΥΟΡΚΗΣ ΠΙΑ!!!  Η  ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΙΟΤΙΣΑ  ΑΡΑΒΕΛΛΑ  ΣΙΜΩΤΑ


ΤΣΟΛΙΑΔΕΣ  ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ






ΜΙΣ    ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ




  ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΚΕΦΑΛΟΝΗΤΕΣ  ΣΤΗΝ  5th avenue


ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ


kefalonian brotherhood!!!


ΤΡΕΙΣ ΚΕΦΑΛΟΝΗΤΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΡΜΑ

Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2010


ΤΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΤΑ ΣΕΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΑΒΕΛΛΑ

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΕΣΤΑ


Μια Κεφαλονίτισσα στη βουλή της Νέας Υόρκης

Η δικηγόρος Αραβέλλα Σιμωτά είναι 32 ετών κατάγεται από τη Κεφαλλονιά αλλά έχει μεγαλώσει στην Αστόρια. Στόχος της είναι να μπει στην Πολιτειακή Βουλή της Νέας Υόρκης και όπως δείχνουν όλα, μάλλον θα τα καταφέρει. Διεκδικεί τη θέση που κατέχει σήμερα ο Ελληνοαμερικανός Μιχάλης Γιάνναρης. Στις προκριματικές εκλογές που έγιναν πριν λίγες μέρες δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα. Ελπίζουμε να τα πάει το ίδιο καλά και στις 2 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την Espresso, η 32χρονη ασχολείται από μικρή με τα κοινά. Είναι μέλος του Πρώτου Κοινωνικού Συμβουλίου του Κουίνς και του Ενωμένου Κοινοτικού Αστικού Συνδέσμου. Μολονότι έχει μεγαλώσει και μεγαλουργήσει στην Αστόρια, δεν ξεχνάει ποτέ την Ελλάδα και ειδικά την Κεφαλλονιά.

''Και οι δύο γονείς μου είναι από την Κεφαλλονιά. Η μητέρα μου κατάγεται από τις Λαβωνικιές και μετά τον σεισμό η οικογένειά της μετακόμισε στις Βασιλικάδες όπου έχουμε σπίτι. Η γιαγιά μου ήταν η Ακριβή Μολφέτα, έφυγε το 2005. Η οικογένεια της μητέρας μου έχει μετακινηθεί τώρα στο Ληξούρι και έχουν μια ταβέρνα στην παραλία το Ακρογιάλι. Συγγενείς έχουμε και στα Κονιδαράτα και στα Βεντουράτα.Ο πατέρας μου κατάγεται από το Κουρνέλο και μετά τον σεισμό η οικογένειά του μετακινήθηκε στον Πόρο'', περιγράφει η Αραβέλλα στο blog της.

tlife.gr
 



Εκλέχθηκε η Αραβέλλα Σιμωτά στη Βουλή της Ν.Υ.

Η δικηγόρος Αραβέλλα Σιμωτά, που κατάγεται από την Κεφαλονιά, εκλέχθηκε στην πολιτειακή Βουλή της Νέας Υόρκης από την περιοχή της Αστόριας, ως υποψήφια του Δημοκρατικού κόμματος. Αναμενόταν να ήταν η πρώτη Ελληνοαμερικανίδα που θα γινόταν μέλος της Βουλής, επειδή δεν είχε κανένα αντίπαλο στις εκλογές.


Η Αραβέλλα Σιμωτά συμμετείχε από την εφηβική ηλικία της στα κοινά της Ομογένειας, αλλά και ευρύτερα της τοπικής κοινωνίας. Ενεργοποιήθηκε κυρίως μέσα από περιβαλλοντολογικούς φορείς και συνεργάστηκε με πολιτικούς της περιοχής, προωθώντας ζητήματα οικολογίας, παιδείας, υγείας και ασφάλειας.


Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, εξασφάλισε την υποστήριξη όλων των στελεχών του Δημοκρατικού κόμματος στην περιφέρειά της και η οικονομική στήριξη που είχε, κυρίως από Ελληνοαμερικανούς, ήταν τέτοια ώστε κανένας Ρεπουμπλικανός δεν θέλησε να σταθεί απέναντί της στις εκλογές. "Η βοήθεια της Ομογένειας ήταν συγκινητική και χωρίς αυτή θα ήταν πολύ δύσκολο να εκλεγώ", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Σιμωτά, σημειώνοντας ότι "τα τελευταία χρόνια, έχει αναβαθμιστεί περισσότερο η συμμετοχή Ελληνοαμερικανών στην πολιτική ζωή της Αμερικής. Όχι μόνο από πλευράς υποψηφίων, αλλά σε αρκετές περιφέρειες όλοι γνωρίζουν ότι οι Έλληνες έχουν υπολογίσιμη δύναμη". Τη θέση που κατέλαβε στην πολιτειακή Βουλή της Νέας Υόρκης κατείχε για δέκα χρόνια ο ομογενής Μιχάλης Γιάνναρης, ο οποίος εκλέχθηκε στην πολιτειακή Γερουσία.

ana-mpa
ΚΑΙ  ΔΙΚΟΣ  ΜΟΥ ΠΡΩΗΝ   ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΠΟΡΙΟΤΙΣΣΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Υ. 

Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2010


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΠΡΕΣΣ, ΓΙΑ ΑΡΑΒΕΛΛΑ

 Αραβέλλα Σιμωτά : Μια Κεφαλλονίτισσα στη Βουλή της Νέας Υόρκης
aravella_eclected.jpg
Εχουμε γούρι εμείς!!!
Η Αραβέλλα Σιμωτά, η γλυκειά , νεαρή συμπατριώτισσά μας, εξελέγει χθες στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ , ως βουλευτής της Νέας Υόρκης με το κόμμα των ΔΗμοκρατικών. 
Το Kefalonia Press είχε ανακαλύψει την Αραβέλλα στην αρχή της προεκλογικής εκστρατείας της, σας την παρουσιάσαμε και σταθήκαμε στο πλευρό της στηρίζοντάς την με τις μικρές μας δυνάμεις μέσω του kefalonia Press.
Θυμηθείτε το εμαιλ που μας είχε στείλει η Αραβέλλα όταν επικοινωνήσαμε για πρώτη φορά μαζί της. 

  • arabella_fimilly.jpgΑγαπητό Kefalonia Press,
  •  
  • Σας ευχαριστώ για την επικοινωνία και την υποστήριξή σας. Και οι δυο γονείς μου είναι από την Κεφαλονιά. Η μητέρα μου κατάγεται από τις Λαβωνικιές , μετά το σεισμό η οικογένειά της μετακόμιση στις Βασιλικάδς, όπου έχουμε σπίτι.
  •  
  • Η γιαγιά μου ήταν η Αβριβή Μολφέτα και «εφυγε» το 2005. Η οικογένεια της μητέρας μου έχει μετακινηθεί τώρα στο Ληξούρι και έχουν μια ταβέρνα στην παραλία, το «Ακρογιάλι».  Συγγενείς έχουμε και στα Κονιδαράτα και στα Βεντουράτα.
  •  
  • O πατέρας μου κατάγεται από το Κουρνέλο και μετά το σεισμό η οικογένειά του μετακινήθηκε στον Πόρο.
  •  
  • Το 2004 παντρεύτηκα στην Κεφαλονιά στο ξενοδοχείο Emelisse στο Φισκάρδο.
  •  
  • Στέλνω την αγάπη και τους χαιρετισμούς μου στο στην οικογένειά μου στην Κεφαλονιά και σε όλους τους Κεφαλλονίτες.
  •  
  • Φιλικά
  • Aravella
 Αλλες δημοσιεύσεις που κάναμε για την Αραβέλλα: 
 http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=12539&Itemid=152
 http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=15177&Itemid=181
http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=13692&Itemid=181
 Οι φωτογραφίες από τον γάμο της στο Φισκάρδο :
http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=12632&Itemid=181 
 H Aραβέλλα, ένα λαμπερό πλάσμα, έφερε την Κεφαλονιά στο πολιτικό προσκηνιο της Νέας Υόρκης κάνοντας περήφανους όχι μονο τους  Κεφαλλονίτες Ομογενεία αλλά και όλους τους Ελληνες της Ομογένειας.
Ειναι μια μεγάλη νίκη, κια δυσκολη νίκη για την Αραβάλλα. 
Της ευχόμαστε δύναμη για την συνέχεια, προσωπική ευτυχία και την περιμένουμε ως βουλευτη πια στο νησί μας με πρώτη ευκαιρία. 
 Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Αραβέλλα μέσω του site τηςhttp://www.aravellasimotas.com/
 και μέσα από το facebook αναζητώντας Aravella Simotas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου