Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Ρίχνει την Κύπρο στους... καρχαρίες ο Economist


Στο εξώφυλλο του οικονομικού περιοδικού απεικονίζεται η Κύπρος μισοβυθισμένη μέσα στον ωκεανό, με καρχαρίες γύρω να καραδοκούν.


Ο τίτλος που δίνει ο Economist είναι άλλωστε χαρακτηριστικός: “Κι εκεί που νόμιζες ότι ήσουν ασφαλής...”.
Στο σχετικό του άρθρο, το περιοδικό χαρακτηρίζει "καταστροφική" την περασμένη εβδομάδα για την Ευρώπη και κάνει λόγο για έναν "μεσογειακό νάνο", εννοώντας την Κύπρο, του οποίου όμως η κρίση μπορεί να έχει "δηλητηριώδεις" μακροπρόθεσμες συνέπειες.
Ο Economist εκτιμά ακόμα ότι η αποχώρηση της Κύπρου από την Ευρωζώνη θα ήταν καταστροφική για το νησί, όμως "και η Ευρωζώνη θα ήταν γελασμένη αν φαντάζεται πως η Κύπρος είναι αρκετά μικρή για να την αφήσει να φύγει με ασφάλεια", ενώ "μία συμφωνία που θα καταλήξει να υποβιβάσει την Κύπρο σε offshore ρωσική σατραπεία θα ήταν ανώμαλο αποτέλεσμα".
"Το ευρώ υποτίθεται πως θα ήταν η υλοποίηση ενός μεγαλειώδους πολιτικού σχεδίου. Μοιάζει περισσότερο με γάμο στον οποίο δεν υπάρχει έρωτας, όπου το κόστος του χωρισμού είναι το μοναδικό πράγμα που κρατάει το ζευγάρι μαζί", σχολιάζει ακόμα ο Economist.

Real.gr   -  Πολιτική
Συνάντηση εφ' όλης της ύλης Τσίπρα - Καμμένου

Συνάντηση με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο θα έχει σήμερα στη μία το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. 

Αφορμή για το «ραντεβού» των δύο, αποτέλεσε η στάση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στο πρόσφατο Eurogroup, όπου και στήριξε την πρόταση για κούρεμα καταθέσεων στην Κύπρο. 

Και ενώ ο Αλέξης Τσίπρας δεν φαίνεται διατεθειμένος να συναινέσει στην παρούσα φάση στην πρόταση μομφής εναντίον του Γιάννη Στουρνάρα, όπως ζητείται από την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων, εκτιμώντας μεταξύ άλλων ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν λειτούργησε μόνος του, και αποδίδοντας την ευθύνη συνολικά στην κυβέρνηση και πάντως στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο τραπέζι των συζητήσεων θα βρεθούν πολλά θέματα, από εκείνο των συνεργασιών, ως και αυτό της «αντιμνημονιακής συμμαχίας» στην χώρα. 

Χθες πάντως, λίγες ώρες μετά την έκτακτη συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα, όπου περιέγραψε τα όσα ισχυρίζεται ο κ.Στουρνάρας ως «ανοησίες» και «έδειξε» ως κρυπτόμενο τον Αντώνη Σαμαρά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πιθανότατα είχε συζητήσει από πριν το θέμα του κουρέματος των καταθέσεων με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε νέα επίθεση προς την κυβέρνηση από το βήμα του έβδομου συνεδρίου Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Σήμερα το κράτος εκτάκτου ανάγκης της εσωτερικής τρόικας, επιλέγει την στρατηγική της έντασης», υποστήριξε ο κ.Τσίπρας, σημειώνοντας πως το «όχι» της Κύπρου «θα κυνηγά για πάντα τον κ.Σαμαρά και τον κ.Στουρνάρα», και κάνοντας λόγο για «θλιβερές φιγούρες» που χτύπαγαν τα τραπέζια ουρλιάζοντας πως δεν υπάρχει «όχι», δεν υπάρχουν όροι, δεν υπάρχει αντίσταση και πρέπει να δεχθούμε ό,τι και αν μας ζητήσουν. 

Ο ίδιος αντιπαρέβαλε την ανάγκη έντασης των αγώνων με στόχο μία αριστερή κυβέρνηση, που όπως υποστήριξε, δεν θα αναλάβει απλά το έργο μιας απλής αλλαγής, αλλά την «ανατροπή ενός φαύλου καθεστώτος». Έδωσε άλλωστε το στίγμα του, περιγράφοντας ότι «θα είναι ανατροπή του πελατειακού συστήματος, θα είναι αποκαθήλωση της πρωτοκαθεδρίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος πάνω στον κόσμο της εργασίας. Θα είναι το τέλος ενός συστήματος διαπλοκής που ανακύκλωνε πολιτικές και πρόσωπα που εξυπηρετούσαν το μεγάλο κεφάλαιο, που κατεδάφισαν το κοινωνικό κράτος, που εκμηδένισαν εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα. 

Θα είναι μία μεγάλη ανατροπή, που θα φέρει περισσότερη δημοκρατία, νέους συμμετοχικούς θεσμούς, την οικονομία των αναγκών και όχι των τραπεζιτών», καλώντας τη νεολαία του τόπου να βάλει τη σφραγίδα της…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου