Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ,,ΑΠΟ ΤΑ ΒΛΑΧΑΤΑ ΣΑΜΗΣ!!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ http://www.vlahatasamis.gr
Όπως δημοσιεύθηκε στον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο,  http://tvradio.ert.gr/details.asp?pid=3408050&chid=8   η Ελληνική Τηλεόραση (ΕΤ1) στις 11.00 το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, θα προβάλει για ακόμη μια φορά ( την τέταρτη ) το ντοκιμαντέρ «Άγιοι Φανέντες» (σε επανάληψη και στις 6.00 τα ξημερώματα της Μεγάλης Παρασκευής).
          Στην παραγωγή των τριάντα περίπου λεπτών, που γυρίστηκε το 2007 με χρηματοδότηση του Δήμου Σάμης, έπειτα από πρωτοβουλία του τότε Δημάρχου Μανώλη Βαλέττα, περιλαμβάνεται η έρευνα που έκανε για πάνω από 20 χρόνια ο συμπατριώτης μας ιερέας Γεώργιος Αντζουλάτος, σχετικά με τη ζωή των τριών Αγίων, το Μοναστήρι τους στη Σάμη και την αναζήτηση των λειψάνων τους στη Βενετία. Ουσιαστική ήταν η συμβολή του Γιάννη Παπαδάτου στην κάμερα, όπως και του Γιώργου Κανάκη στο μοντάζ.
Για όσους γνωρίζουν ιστορία, το ντοκιμαντέρ μοιάζει ημιτελές. Και τούτο γιατί κλείνει με την ευχή, να βρεθούν τα λείψανα των Αγίων και να επιστρέψουν στην Κεφαλονιά. Είναι όμως γνωστό, ότι το 2009 τα ιερά λείψανα επαναπατρίστηκαν και σήμερα βρίσκονται στο Ναό της Σάμης.  Αποτελεί μάλιστα ευτυχή συγκυρία, ότι το ντοκιμαντέρ προβάλλεται στις 2 Μαΐου, ακριβώς τέσσερα χρόνια έπειτα από την μεγαλοπρεπή υποδοχή των λειψάνων των τριών Αγίων στην Κεφαλονιά (στη φωτογραφία το ναρκαλιευτικό Κίχλη, που μετέφερε στη Σάμη τα ιερά λείψανα στις 2-5-2009).
          Προκύπτει λοιπόν, επιτακτική η ανάγκη, να δημιουργηθεί ένα δεύτερο ντοκιμαντέρ, πλήρες αυτή τη φορά, όπου θα εξιστορούνται όλα όσα έγιναν μετά από το 2007. Υπάρχει πλούσιο οπτικοακουστικό και φωτογραφικό υλικό, από την αποσφράγιση της λάρνακας στη Βενετία, από τον ιατρικό έλεγχο, από την παράδοσή τους στην Εκκλησία και από την επιβλητική υποδοχή τους στην Κεφαλονιά.
           Ποιος φορέας ή χορηγός, θα αναλάβει να «γράψει» τον επίλογο στη μεγάλη περιπέτεια των τριών Αγίων;
                                            Γρηγόρης  Φλωράτος

1 σχόλιο:

  1. Λύση υπάρχει και σχετικά εύκολη!
    Αυτή η φωτό μου ξύπνησε αναμνήσεις και ιδέες.
    Άμα επιστραφούν πίσω τα λεφτά από τον φορέα «πάμε στοίχημα» θα έχουμε με ένα σμπάρο δυό τρυγόνια.

    Α) Θα υπάρξουν χρήματα και πολύ περισσότερα για τη συνέχεια του ντοκιμαντέρ και

    Β) Λόγω του σκοπού που θα εξυπηρετήσουν θα συγχωρεθούν πολλών οι αμαρτίες!

    Και αν επιστραφούν και από άλλους «φορείς» που κυκλοφορούν ευρέως στις συζητήσεις της πιάτσας, θα ανακουφιστούν πολλοί ταλαίπωροι στα νησιά μας που τους ρήμαξε η οικονομική κρίση.

    Και η δικαιοσύνη να μη ξεχνά ότι η λογική του Πόντιου Πιλάτου ως «πόντια» στην καταγωγή οδήγησε όχι σε λύτρωση, αλλά στη σταύρωση του Θεανθρώπου.

    Μπορεί να μοιάζει για αστείο αρχικά αλλά για να το ματασκεφτούμε, ίσως δεν είναι.

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή