Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Oχι στην η ρύπανση του περιβάλλοντος





Δεν είναι άσχετο… αυτή η πρόσκληση κυκλοφορεί από χθες στον νομό Πέλλας υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δεν προβληματίζονται τόσο από τα τεκταινόμενα στην πολιτική σκηνή , ίσως γιατί υποψιάζονται και κοιτούν με άλλη οπτική το αύριο των επόμενων :

Αγαπητοί γονείς όλοι μας γνωρίζουμε ότι η ρύπανση του περιβάλλοντος είναι διαρκώς αυξανομένη . Καθημερινά ακούμε ,βλέπουμε ,αλλά και δυστυχώς βιώνουμε ακραίες κλιματολογικές αλλαγές που οφείλονται στην ρύπανση.
Οι ειδικοί σε θέματα ρύπανσης δεν μας κρούουν πλέoν τον κώδωνα του κινδύνου…..αλλά μας δείχνουν τα ορατά αποτελέσματα της συνεχιζόμενης ανεξέλεγκτης ρύπανσης στο περιβάλλον . Με αποτέλεσμα τις ανεξέλεγκτες εναλλαγές της θερμοκρασίας , πλημμυρικά φαινόμενα , μεγάλες περιόδους ξηρασίας , μολυσμένο νερό και πόσα ακόμα….Αυτό είναι το περιβάλλον που θα βιώσουν αύριο τα παιδιά μας, κάτω από συνθήκες δύσκολες που δημιουργήσαμε εμείς οι μεγαλύτεροι ενεργώντας ανεύθυνα και αλόγιστα καταστρέφοντας την φύση , το πολύτιμο νερό και όχι μόνο .Είμαστε υπεύθυνοι διότι παράγουμε συνεχώς στα σπίτια μας απορρίμματα και απόβλητα τα οποία διοχετεύουμε στους δημοτικούς κάδους χωρίς ίχνος διαχείρισης από το σπίτι μας . Βέβαια κατά τα άλλα ( διαρρηγνύουμε τα ιμάτια μας ότι αγαπάμε τα παιδιά μας ) Αγάπη εννοούμε ίσως ότι φροντίζουμε να τα στείλουμε σε φροντιστήριο (εκ-μάθησης ..), το ότι τους προσφέρουμε επώνυμο καλό ντύσιμο……και πόσα ακόμα ανούσια και πλασματικά υλικά εφόδια ,Εφόδια που δεν θα τα βοηθήσουν από μόνα τους να επιβιώσουν σε ένα αβέβαιο περιβαλλοντικό αύριο, πόσοι άραγε από εμάς προσπαθούμε και επιδιώκουμε να ζήσουν τα παιδιά μάς σε ένα υγείες καθαρό περιβάλλον ?? τι κάνουμε για αυτό ?? αναρωτηθήκατε ?
Το πιλοτικό πρόγραμμα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» που υλοποιείται στον νομό Πέλλας υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως , της αντιπεριφέρειας Πέλλας ,του Δήμου Έδεσσας , και του Δήμου Αλμωπίας δεν είναι πανάκεια στο όλο περιβαλλοντικό πρόβλημα του νομού , αλλά είναι μια σοβαρή συλλογική εργασία πρόληψης της ρύπανσης του εδάφους . Εμείς βάλαμε στην άκρη τις τυχών διαφορές μας , παραγκωνίσαμε τις πολιτικές ιδιαιτερότητες μας , ξεχάσαμε τα μικροσυμφέροντα μας , απαλείψαμε το εγώ μας και λειτουργούμε ως εμείς , συλλογικά - ομαδικά .Αντιδρούμε ξεκινώντας από το σπίτι μας στην ρύπανση του περιβάλλοντος , διαχωρίζουμε και ανακυκλώνουμε τα σκουπίδια και τα απόβλητα μας, αποδεχόμαστε και διορθώνουμε τα λάθη μας σήμερα , αρνούμαστε να επιβαρύνουμε το αύριο των παιδιών μας και άλλο. Αγωνιζόμαστε ώστε να μπορούμε να κοιτάξουμε τα παιδιά μας στα μάτια όταν θα μας ρωτήσουν τι κάναμε για το περιβάλλον τους . Ζητάμε από εσάς να γίνεται συμμέτοχοι στην προσπάθεια απορρύπανσης που ξεκινάμε όλοι μαζί , σας ζητάμε να μην ρίχνεται το λάδι από το τηγάνι στην αποχέτευση , αλλά να το συσκευάζεται σε ένα άδειο πλαστικό μπουκάλι από αναψυκτικό και να το δίνεται στο παιδί σας για να το αφήσει στον κάδο ανακύκλωσης που υπάρχει στο σχολείο του , ή στην εκκλησία της γειτονιά σάς.
Σας ζητάμε να στηρίξουμε όλοι μαζί τα δημοτικά σχολεία μέσω των ανταποδοτικών κοινωνικών οφελών από την ανακύκλωση του τηγανόλαδου με πετρέλαιο θέρμανσης, ή εναλλακτικά το κοινωνικό δημοτικό παντοπωλείο με τρόφιμα .
Ζητάμε από εσάς τους επαγγελματίες εστιάτορες του δήμου να συμμετέχετε ενεργά να στηρίξετε το πρόγραμμα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» που υλοποιείται από την εταιρεία Ionian Recycle η οποία και είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή του στον νομό μας .
Μην ξεχνάτε ζούμε σε ένα περιβάλλον που έχουμε δανειστεί από τα παιδιά μας !
Ζητήστε από την εταιρεία να σας προμηθεύσει δοχείο συλλογής των αποβλήτων στα τηλέφωνα wind 6980673889 what’s up 6980116798 Vodafone 6948648314

1 σχόλιο:

  1. Γιώργο καλημέρα ευχαριστώ για την αναδημοσίευση , αυτό που κατορθώσαμε στην Πέλλα είναι το αποτέλεσμα κοινών ανησυχιών , οι πολιτικοί , η εκκλησία , και οι δημότες αξιολόγησαν την πρόταση μας και αποφασίσαμε να παραμερίσουμε όλοι μας τις μικροδιαφορές μας , τα μικροσυμφέροντα μας και πλέον να ενεργούμε ομαδικά με απώτερο σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος , το ίδιο θα μπορούσε να γίνει και στην Κεφαλονιά γιατί όχι?
    Γιατί δεν μπορούμε να δουλέψουμε όλοι μαζί για τον τόπο μας άραγε ? γιατί εδώ και τρεις μήνες οι τοπικοί παράγοντες αδιαφορούν στην ίδια πρόταση που υλοποιείται στον νομό Πέλλας και που την προτείναμε επισήμως και δημόσια ??
    Μήπως δεν θα ήταν μεγάλη διαφήμιση για την Κεφαλονιά μια τέτοια προσπάθεια ?
    Μήπως μια τέτοια κίνηση δεν δα είχε θετικό αποτέλεσμα για το περιβαλλοντικό αύριο των παιδιών μας ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή