Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

το βραβείο της σοφίας


 Ο Αχιλλέας δίνει στο Νέστορα το βραβείο της σοφίας.Joseph Désiré Court 1796-1865: Musée des beaux arts, Rouen.
Νέστωρ ΒραβείοΗ μάχη μαίνεται στα τείχη της Τροίας και στο παλάτι της Ιθάκης συνεχίζεται η μεγάλη  κατάχρηση και κλοπή. Παίρνει τον λόγο και του Ερμή το ραβδί ο λιγύς αγορητής  των Πυλίων  Νέστωρ  και στην μεγάλη  12η  αστροσυνέλευση   των Ελλήνων  εν ομηρικώ πεδίω  του  καινούργιου αιώνος,ανδρείος πολεμιστής του πνεύματος και της ορθής σοφίας  που την Πύλη της Δύσης άγρυπνα φρουρεί και δια τον ορθό Λόγο όταν χρειάζεται , ομιλεί:
Αγαπητοί μου φίλοι,  ήρωες  πολεμιστές συναγωνιστές ένδοξοι ιπποκορυστές  ποια είναι η χαρά των εχθρών μας και η ήττα μας πριν κάθε μάχη δοθεί; Η διχόνοια που σκήπτρο κρατάει η δολερή, Αθηναίοι εναντίον Σπαρτιατών , Θηβαίοι εναντίον των Πλαταιών και   η εξουσία που τους ημίθεους προσβάλλει και αδικεί.  Χωρίς αυτή ο Ελληνισμός είναι ανίκητος και  λαμπερός σαν άστρο φωτεινό  να ξεπροβάλει κάθε πρωί  με την ροδοδάκτυλη αυγή.

Αγαπητοί συμπολίτες μου
Ένας είναι ο εχθρός ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ
Ένα είναι το κόμμα ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Μία  είναι η πατρίς η ΕΛΛΑΣ
Ένας είναι ο θεός η  ΦΥΣΗ
Μία είναι η προσευχή, δεν λησμονώ  ΑΛΑΣΤΩ
Ένας είναι ο δάσκαλος η  ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Ένα είναι το μήνυμα ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ
Μία είναι η εντολή ΕΛΕΥθΕΡΙΑ
Ένας είναι ο σκοπός  ΈΝΩΣΗ
Ένας  ο στόχος  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Ένα είναι το αίτημα ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
Ένας είναι ο άνθρωπος το ΟΡΘΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ
Μία είναι η κατάκτηση του  ΕΝ ΝΟΩ
Δεν υπάρχουν αριστεροί δεξιοί  κεντρώοι αναρχικοί πολυθειστές μονοθειστές  άπιστοι ή πιστοί.Υπάρχουν μόνο Έλληνες πολεμιστές και νενέκοι  ουτιδανοί.
ΠΕΙΣΙΣΤΡΑΤΕ συνόδεψε τον ΤΗΛΕΜΑΧΟ μέχρι του ΜΕΝΕΛΑΟΥ την αυλή  μόλις η έμφυτη σοφία η Αθηνά γίνει θαλασσαετός  και πετάξει σαν  θαλασσινό πουλί.
  Νέστωρ   πολέμαρχος τριών γενεών  πολλών εκστρατειών και παιδιών φρουρός στην πύλη της Πύλου νεύω γνέφω νέω νοώ από τον κώδικα τιμής των Ελλήνων Ιπποτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου