Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΑΝΟ ΚΟΥΝΑΔΗ


Πως η Τροικα καταστρέφει τη ΔΕΗ…

ΔΕΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΌΣ
netakias.com
Η Γερμανία μετά το ατύχημα του Πυρηνικού Εργοστασίου στην Ιαπωνία ανακοίνωσε ότι στην επόμενη δεκαετία θα κλείσουν ολα τα εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας στη Γερμανία ενώ η εξάρτηση στο φυσικό Αέριο της Ρωσίας είναι ένα μεγάλο “αγκάθι” για την Γερμανική ενεργειακή αυτάρκεια.

Αρα έχουμε ως δεδομένο ότι η Γερμάνια, όπως και στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο “διψάει” για ενεργειακά αποθέματα.
Ως γνωστόν η φθηνότερη ενέργεια παράγεται από τα Υδροηλεκτρικά (εφεξής Υ/Η) κι από τον λιγνίτη. Τα φωτοβολταϊκά ( εφεξής Φ/Β ) κι οι Ανεμογεννήτριες (εφ. Α/Γ ) αν και “καθαρά” είναι εκτός από πανάκριβα, αλλά κι αδύνατον να αντικαταστήσουν της άλλες μορφές παραγωγής, είναι μόνο συμπληρωματικές (πχ Φ/Β μόνο λίγες ώρες της ημέρας.)
Εχουμε λοιπόν :
1) Για ένα “περίεργο” λόγο τα Υ/Η στο λογαριασμό της ΔΕΗ (βλέπε Α) δεν αναφέρονται ως ΑΠΕ ενώ είναι “καθαρή” από ρύπους ενέργεια ! Θα μου πείτε..διεθνής πρακτική (sic)
2) Η Ελλάδα μαζί με το Κόσσοβο έχουν από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα, του πάμφθηνου λιγνίτη. Εν μέσω κρίσης λοιπόν η ΡΑΕ βάζει «τέλος δικαιωμάτων εξόρυξης/χρήσης λιγνίτη (royalties)» ! Δηλαδή η ΔΕΗ να πληρώνει φόρο (στον εαυτό της;) που έχει το “προνόμιο” να έχει η Ελλάδα λιγνίτη ! Η πρόφαση είναι το έσοδο από το «τέλος δικαιωμάτων εξόρυξης/χρήσης λιγνίτη» χρησιμοποιείται για να καλύπτει το τέλος ΑΠΕ ! Δηλαδή ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΓΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΒΑΖΟΥΜΕ ΦΟΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΚΙ ΕΝ ΜΕΡΗ ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΑΠΕ ! (energypress.gr)
3) Oι πανάκριβες ΑΠΕ κι η εμμονή να κάνουμε “Πράσινη Ανάπτυξη” εν μέσω κρίσης, το μόνο που κατάφερε είναι η ΛΑΓΗΕ να έχει ζημιές, σε λίγους μήνες, ύψους 300.000.000,00€ που πρέπει να “μπαλώσουν” με αυξηση τιμών και φόρο λιγνίτη ! Μεταξωτοί κώλοι….ή bussiness τύπου Υποβρυχίων…!
4) Φόρο εκπομπής…αερίων (βλέπε Β). Αν λέγατε πριν από μερικά χρόνια σε αγράμματο γιδοβοσκό, ότι θα πληρώνατε φόρο για αέρα…κοπανιστό, το λιγότερο θα σας πέταγε την Γκλίτσα…Κι Ομως ! Πληρώνουμε αέρα ! Το “ειδικό τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων” (ΕΤΜΕΑΡ) που υποτίθεται ότι θα χρηματοδοτούσε τις ΑΠΕ, με την πρόφαση ότι θα μειωθούν οι ρύποι ! Συγκεκριμένα, κατάτην περίοδο Ιανουάριος 2009 – Απρίλιος 2012, ο Έλληνας καταναλωτής πλήρωσε συνολικά 336,1 εκατ. Ευρώ υπό τον ψευδεπίγραφο τίτλο Τέλος Α.Π.Ε. ή Τέλος Μείωσης Εκπομπών. Από το ποσό αυτό, μόνο το 40% ή 134,4 εκατ. Ευρώ αξιοποιήθηκε πράγματι υπέρ των Α.Π.Ε. ενώ τα υπόλοιπα 201,7 εκατ. Ευρώ επιδότησαν την προμήθεια του ρεύματος. (www.eletaen.gr)
5) Ακριβότερο Ρεύμα για…επενδύσεις. Το σκεπτικό είναι απλό. Οπως μας λένε ότι οι μισθοί πρέπει να χαμηλώσουν για να είμαστε ανταγωνιστικοί,αυτό είναι ακριβώς…το αντίθετο! Η ΔΕΗ είναι τόσο ανταγωνιστική που μπορεί να σαρώσει τους βορειοευρωπαίους. Αλλά η Τροικα τί έκανε; Ακριβαίνει το Τιμολόγιο, ωστε αντί να εξάγουμε ενέργεια, να μπορούν να έρθουν αυτοί και να πουλάνε φθηνότερα σε εμάς. Αν νομίζεται ότι είναι παράλογο, απλώς κοιτάξτε τι έκαναν οι δυο εταιρείες που φαλίρισαν πριν από μερικούς μήνες. Η ΔΕΗ ακρίβυνε πχ από τα 10€ στα 20€, οι “πονηροί” νοίκιασαν μια γκαρσονιέρα με μια τηλεφωνήτρια, αγόραζαν Ρεύμα χονδρική στα 15€ πουλούσαν “ανταγωνιστικά” 18€ κι ήταν όλοι… ευχαριστημένοι. Αλλά οι Γύπες της Γερμανίας δεν ήρθαν για τους πάρουν τη δουλειά μερικά λαμόγια και τους έκλεισαν. “Επενδύσεις” θα έρθουν, αλλά όχι για εμάς.
Το θέμα με το λιγνίτη και των αέριων ρύπων το έχει αναλύσει με το παραπάνω ο Αρχαιοπτέρυξ, απλώς θα σας κάνω μια αναφορά για να σκεφτείτε.
Ο λιγνίτης παράγει κυρίως CO2 . Το  CO2 είναι βασικό συστατικό της ζωής, χωρίς αυτό δεν υπάρχει φωτοσύνθεση κι άρα ζωή στο πλανήτη.
Οι άνθρωποι εκπνέουν CO2 ! Το λέμε ψύχω, ΑΝΑΠΝΕΩ !
Φυσικά η υπερπαραγωγή προκαλεί επιβάρυνση, αλλά όχι μη αντιστρέψιμη, υπάρχουν νέες τεχνολογίες (ηλεκτροστατικά φίλτρα) αλλά κι η κλασσική…δενδροφύτευση και προστασία των δασών για την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων τους.
Πρώτα λοιπόν “δαιμονοποίησαν” το CO2 με το φαινόμενο του θερμοκηπίου, το οποίο δεν τους…απέδωσε και το άλλαξαν σε…κλιματική αλλαγή και μετά αποφάσισαν ότι οι χώρες που “παράγουν” (πχ Ευρωπαϊκές) πρέπει να πληρώνουν τον “αέρα κοπανιστό” σε χώρες που δεν παράγουν (πχ Αφρική)
Κατά σύμπτωση οι Χώρες που δεν παράγουν CO2 χρωστάνε στις Αγορές και τα λεφτά καταλήγουν εκεί από όπου ξεκίνησαν….
Συμπέρασμα
Η ΔΕΗ θα έχει τόσες ζημείες που όχι μόνον θα έρθουν να πουλάνε στα γίδια  ρεύμα, αλλά θα βάλουν χέρι στις πηγές (Αέριο κατά Deutche Bank, λιγνίτη, Πετρέλαιο, Ηλιος) για το μεταπωλούν στο εξωτερικό με κέρδος στις off-shore ενώ η ΔΕΗ θα πωληθεί με συμβολική αντίτιμο, λέγεται περίπου στο 1δις όταν μόνο ένα εργοστάσιο κοστίζει 2-3δις !
Εχουμε μια επιλογή. Πόλεμος κατά της Τροίκας μέχρις εσχάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου