Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΕΠΤΑ,, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΜΠΑΝΑΣ

ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΜΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 7μμ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΜΠΑΝΑΣ
"..για εμάς χτυπά η καμπάνα.."


Με αίσθημα ντροπής, θλίψης και οργής, ενημερωθήκαμε οι πολίτες της Κεφαλονιάς, για το κλείσιμο του Καφενείου της Καμπάνας, που για χρόνια έδωσε εργασία σε ανθρώπους με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, απομακρύνοντας έτσι τον κίνδυνο του στιγματισμού ή και του ιδρυματισμού τους. Έτσι, η Καμπάνα είναι το σύμβολο μιας κοινωνίας που δεν περιθωριοποιεί “διαφορετικούς” ανθρώπους, που δεν φοβάται τις ψυχικές ιδιαιτερότητες, το σύμβολο μιας οργανωμένης πολιτείας που δεν εγκαταλείπει κανέναν άνθρωπο στην απομόνωση, αλλά αντίθετα τον αγκαλιάζει και τον βοηθά να επαναδραστηριοποιηθεί και να συμμετέχει.

Η τοπική αυτοδιοίκηση αντιμετωπίζοντας το έργο της Καμπάνας με λογικές συγκυριακής πολιτικής, οδήγησε σε ελλειμματικές πρακτικές, εξάντλησε άσκοπα τους πόρους, και μέχρι σήμερα δεν ανέλαβε τις ευθύνες της. Το αποτέλεσμα είναι να κουβαλά στις πλάτες της ο ΚΟΙΣΠΕ ΡΟΤΑ και τα σημερινά μέλη του το βάρος μιας προβληματικής κατάστασης, η οποία τη Δευτέρα 27 Μάη 2013 αναγκάζει το καφενείο - σύμβολο να βάλει λουκέτο.
Είναι πραγματικά ντροπή ο Δήμος, ενώ αναλαμβάνει χρέη αμφισβητήσιμης φύσης των προηγούμενων Δήμων και διαφόρων φορέων του, να μην αναλαμβάνει ένα χρέος που πιστώνεται στον ίδιο  ώστε να διασώσει μιας τέτοιας έντασης και ποιότητας ανθρωπιστική δομή. Δυστυχώς, ούτε καμιά δημοτική, περιφερειακή ή κομματική παράταξη, ούτε η βουλευτής, δεν ανέλαβαν ως τώρα πρωτοβουλία για να βρεθεί λύση στο ζήτημα.
Οι πολίτες της Κεφαλονιάς νιώθουμε αγανακτισμένοι. Όσοι βιώνουμε στην οικογένειά μας προβλήματα ψυχικών διαταραχών, νιώθουμε οργισμένοι και προδομένοι. Όλοι οι πολίτες της Κεφαλονιάς, δεν θα μείνουμε σιωπηλοί, δεν θα ανεχτούμε αδιαμαρτύρητα το Τέλος της Κοινωνικής Αξιοπρέπειας και Αλληλεγγύης. Εξάλλου, όσοι δρομολογούν σήμερα το κλείσιμο της Καμπάνας, δε θα διστάσουν να βάλουν λουκέτο σε κάθε άλλη κοινωνική δομή του νησιού.
Ζητάμε την άμεση ανάληψη πρωτοβουλίας από την πλευρά του Δήμου για την εξεύρεση λύσεων με σκοπό την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του Καφενείου της Καμπάνας.
Καλούμε τους πολίτες του νησιού και κάθε άνθρωπο ή συλλογικότητα που αντιλαμβάνεται τη σημασία της προάσπισης των κοινωνικών αγαθών, σε ανοιχτή λαϊκή συγκέντρωση συζήτησης και διαμαρτυρίας, από την οποία θα προκύψουν οι άμεσες επόμενες δράσεις μας.
Όλοι στο Καφενείο της Καμπάνας σήμερα Δευτέρα 27 Μάη και ώρα 7:00μμ για να διατρανώσουμε την αντίστασή μας στην ισοπέδωση της ζωής μας, γιατί…
ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΜΠΑΝΑ.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ  ΚΑΜΠΑΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου