Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

ΚΗΠΟΥΡΙΑ- ΤΑ ΜΕΤΕΟΡΑ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ !!!!!! ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ Mil Mak


Η ονομασία του μοναστηριού αποδίδεται στους κήπους που οι μοναχοί καλλιεργούσαν ώστε να εξασφαλίζουν τα αναγκαία, μερικοί από τους οποίους υπάρχουν μέχρι και σήμερα στα περίχωρα του μοναστηριού. Βρίσκεται στην Παλική κοντά στην πόλη του Ληξουρίου και είναι κτισμένο πάνω σε έναν ψηλό απόκρημνο βράχο που προσφέρει καταπληκτική θέα στο Ιόνιο και μια επιβλητική άποψη της υπέροχης παραλίας Πλατιά Άμμος. Στη μονή φυλάσσονται πολλά κειμήλια όπως κομμάτι του Τίμιου Ξύλου, λείψανα πολλών Αγίων, φιάλη με μύρο του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη και η θαυματουργή εικόνα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Επίσης εκεί σώζεται και η εικόνα της Αγίας Παρασκευής, η οποία προέρχεται από την κατεστραμμένη από τους σεισμούς Μονή Ταφιού, η οποία ήταν 

κτισμένη στα ερείπια της αρχαίας πόλης Τάφου.

Σήμερα στο μοναστήρι κατοικεί ένας και μοναδικός μοναχός, ο οποίος υποδέχεται και ξεναγεί με προθυμία τους επισκέπτες.
Στο μοναστήρι γίνονται πανηγύρια στις 25 Μαρτίου, στις 14 Σεπτεμβρίου και στις 26 Ιουλίου.
Τηλεφωνο: 26710 - 91354




Ι.Ν. Ευαγγελίστριας στα Κηπούρια ...


ΒΙΝΤΕΟ  Mil Mak



Μετά την αναφορά μας στον Ταφιό, στην τοποθεσία και στο Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής, έρχεται η ώρα του Φάρου, του Πνευματικού Φάρου της περιοχής μας και της Κεφαλονιάς γενικότερα. Όταν μιλάμε γι’ αυτόν συνήθως τον αποκαλούμε «το Μοναστήρι». 
«Πού πας;» Ρωτάει κάποιος. «Στο Μοναστήρι», απαντά ο άλλος. Και δεν έχει λόγο να διευκρινίσει ποιο είναι «το Μοναστήρι», γιατί για εμάς και για τους περισσότερους Παλικησιάνους, το Μοναστήρι είναι ένα, ΤΑ ΚΗΠΟΥΡΙΑ.
Δειτε  περισσότερα: http://mykefallonia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου