Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ερώτηση του Βουλευτή κ. Τέρενς Κουίκ για το Κέντρο Υγείας στην Ιθάκη,, ΠΡΟς Αδωνή

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
http://3.bp.blogspot.com/-8-2k-vIS7to/UOQv6l0D5JI/AAAAAAAAXKk/8Hn9OJbNkCw/s320/kouik%5B1%5D.jpgΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΙΑΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ

«ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΔΕΙΑ
ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΕΙ ΜΕ ΕΝΑΝ;»
(εσταλή  από Σ.Λυκούδη)

 
Εξηγήσεις για την απαράδεκτη και επικίνδυνη για τη Δημόσια Υγεία έλλειψη ιατρικού προσωπικού στη νήσο Ιθάκη, ζητά με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Ιονίου πελάγους.


Όπως αποκαλύπτει ο Πολιτευτής Κεφαλονιάς των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Σταύρος Λυκούδης, στο Κέντρο Υγείας του νησιού, το οποίο ήδη αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις από τη μικρή διαθεσιμότητα ιατροφαρμακευτικού υλικού έρχονται να προστεθούν και άλλα προβλήματα .

Οι αστοχίες της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνιάς συνεχίζονται. Ο αρμόδιος για την έγκριση αδειών του προσωπικού, ο διοικητής κ. Δ. Αυγουστάτος υπέγραψε την ταυτόχρονη αίτηση αδειοδότησης τεσσάρων από τους πέντε ιατρούς του νησιού!

Αυτή τη στιγμή, στο νησί ασκεί τα καθήκοντα της μόνο μία παθολόγος η οποία δεν μπορεί όπως είναι φυσικό να καλύψει τις ολοένα και αυξανόμενες λόγω τουρισμού ανάγκες.

Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, δεν έχουν καλυφθεί και οι τέσσερεις θέσεις αγροτικών ιατρών με τον τελευταίο που κάνει το αγροτικό του να αποχωρεί άμεσα. Φυσικά υπάρχει και το ιατρείο του Σταυρού που μέχρι σήμερα εξυπηρετούσε τους ασθενείς δύο φορές την εβδομάδα.

«Η Ιθάκη είναι ένα μικρό νησί με κατοίκους που αγωνίζονται υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες και απαιτούν το σεβασμό μας. Η Υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό και δεν επιτρέπεται να γίνεται αντικείμενο διαπραγμάτευσης μνημονιακών δήθεν υποχρεώσεων ούτε και να διαχειρίζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να αυξάνονται οι κίνδυνοι αντί να μειώνονται», υπογραμμίζει ο Τέρενς Κουίκ και ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό την επίλυση του τεράστιου ζητήματος έλλειψης ιατρικού προσωπικού στο νησί, την απομάκρυνση όσων ατόμων δεν ανταποκρίνονται στα διοικητικά καθήκοντα που έχουν αναλάβει, αλλά και τη λήψη άμεσων μέτρων εφόσον η εξυπηρέτηση ασθενών σε συχνότητα δύο φορές την εβδομάδα δεν είναι αρκετή στην τουριστική σεζόν που ήδη έχει ανοίξει.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.


ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΘΕΜΑ : ΧΩΡΙΣ ΙΑΤΡΟΥΣ Η ΙΘΑΚΗ – Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΑΜΕΣΟ ΚΙΝΔΥΝΟ

Κύριε Υπουργέ,

Η Ιθάκη βρίσκεται σε δυσμενή θέση με σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό.

Όπως αποκαλύπτει ο Πολιτευτής Κεφαλονιάς των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Σταύρος Λυκούδης, στο Κέντρο Υγείας του νησιού, το οποίο ήδη αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις από τη μικρή διαθεσιμότητα ιατροφαρμακευτικού υλικού έρχονται και άλλα προβλήματα να προστεθούν.

Οι αστοχίες της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνιάς συνεχίζονται. Ο αρμόδιος για την έγκριση αδειών του προσωπικού, ο διοικητής κ. Δ. Αυγουστάτος υπέγραψε την ταυτόχρονη αίτηση αδειοδότησης τεσσάρων από τους πέντε ιατρούς του νησιού.

Αυτή τη στιγμή, στο νησί ασκεί τα καθήκοντα της μόνο μία παθολόγος η οποία δεν φτάνει όπως είναι φυσικό για να καλύψει τις ανάγκες. Είναι απολύτως βέβαιο ότι τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η υγεία των κατοίκων και των τουριστών που κατακλύζουν το νησί.

Αλήθεια ποιο θα είναι το κόστος του διεθνούς αντίκτυπου από ενδεχόμενο περιστατικό που δεν θα αντιμετωπιστεί σωστά; Η Ιθάκη είναι ένα μικρό νησί με κατοίκους που αγωνίζονται υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες και απαιτούν το σεβασμό μας. Η Υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό και δεν επιτρέπεται να γίνεται αντικείμενο διαπραγμάτευσης μνημονιακών δήθεν υποχρεώσεων ούτε και να διαχειρίζεται με τέτοιο τρόπο που να αυξάνονται οι κίνδυνοι αντί να μειώνονται.

 Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, δεν έχουν καλυφθεί και οι τέσσερεις θέσεις αγροτικών ιατρών με τον τελευταίο που κάνει το αγροτικό του να αποχωρεί άμεσα. Φυσικά υπάρχει και το ιατρείο του Σταυρού που μέχρι τώρα εξυπηρετούσε τους ασθενείς δύο φορές την εβδομάδα.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1.Πώς προτίθεστε να επιλύσετε το τεράστιο ζήτημα έλλειψης ιατρικού προσωπικού  στο νησί;

2.Για πόσο ακόμα θα παραμένουν στις θέσεις του άνθρωποι με τέτοιες δυνατότητες διοίκησης και ειδικά στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας;

3.Σε ποιον θα αποδοθούν ποινικές και αστικές ευθύνες σε περίπτωση που υπάρξει θάνατος συμπολίτη μας από τη μειωμένη παροχή υπηρεσιών υγείας στο νησί;

4.Τι θα γίνει από εδώ και πέρα σε μια τόσο τουριστική περιοχή, όπως αυτή του Σταυρού, αφού η εξυπηρέτηση ασθενών σε συχνότητα δύο φορές την εβδομάδα δεν είναι αρκετή στην τουριστική περίοδο που ακολουθεί;
  


Ο Ερωτών Βουλευτής




Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου