Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΠΟΤΑΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ!!!!

Δείτε όλες τις συμμετοχές και όλες τις δραστηριότητες στο POTAMI ART FESTIVAL!!!!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ  
H Άρτα των θρύλων και των παραδόσεων γίνεται Γέφυρα πολιτισμού ενώνοντας το χθες με το σήμερα. Η ιστορία συναντά το σύγχρονο πολιτισμό και τα σπουδαία μνημεία τον εναλλακτικό τρόπο διασκέδασης.
Σπουδαία ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής θα βρεθούν για πέντε μέρες στην Άρτα και θα συ-
ναντηθούν με ντόπιους μουσικούς.
Η μουσική και το τραγούδι θα συναντήσουν το χορό, το βιβλίο, το σινεμά.


Οι τέχνες θα ενωθούν με τον αθλητισμό. To Μουσικό Σχολείο με νεανικά γκρουπ.
Οι πολιτιστικοί σύλλογοι με δεξιοτέχνες τους κλαρίνου και του ρεμπέτικου.
Beach volley, beach handball, beach soccer, rafting, επιδείξεις 4Χ4, ημιμαραθώνιος , αεραθλήματα,
ποδηλατοβόλτες με κυνήγι θησαυρού, επιτραπέζια παιχνίδια, διαδραστικά εργαστήρια και τα βράδια
τα καλύτερα πάρτυ της πόλης.
Δωρεάν πάρκινγκ - free internet
Σε μια έκταση 20 στρεμμάτων:
Δυο μουσικές σκηνές | Camping | Έκθεση Βιβλίου | Κινηματογραφικές προβολές | Graffiti


Το POTAMI ART FESTIVAL είναι η πρώτη παραποτάμια διοργάνωση στην καρδιά μιας πόλης.Τα νερά του Άραχθου, το φυσικό περιβάλλον, αλλά και η ζωή μιας πόλης όπως η Άρτα θα συναντηθούν για πρώτη φορά σε μία διοργάνωση. Έτσι οι επισκέπτες θα μπορούν να επισκεφθούν μνημεία, αγορά,στέκια διασκέδασης.
Το παραποτάμιο πάρκο του Δήμου Αρταίων με τις ολοκληρωμένες εγκαταστάσεις του αποτελεί τον
ιδανικό χώρο για τη φιλοξενία αυτής της διοργάνωσης. Και μετά από πολλά χρόνια γίνεται η αρχή.
Φιλοδοξούμε να το καθιερώσουμε και θα τα καταφέρουμε.
Ήδη αυτή τη μεγάλη προσπάθεια της “ΑΡΤΑΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ Ο.Τ.Α.” αγκαλιάζουν και στηρίζουν, φορείς, σύλλογοι, ομάδες, o κόσμος της περιοχής. Εθελοντές, όπως η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών και ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής, δηλώνουν τη συμμετοχή τους για την προετοιμασία και την υλοποίηση του φεστιβάλ , ενώ δεκάδες είναι οι άνθρωποι, που θα δουλέψουν όλες τις μέρες για την άψογη διεξαγωγή του.
Διασκέδαση, χαρά και γιορτή, αλλά και προβολή της Άρτας.
Ο Εμπορικός Σύλλογος της Άρτας με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου υποστηρίζει τη διοργάνω ση POTAMI ART FESTIVAL και έμπρακτα θα καλωσορίσει τους συμμετέχοντες και τους επισκέπτες του.
Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ τα καταστήματα θα έχουν ειδικές εκπτωτικές προσφορές. Οι φίλοι καταναλωτές θα μπορούν να αναγνωρίζουν τα καταστήματα από το ειδικό σήμα αυτοκόλλητο στις βιτρίνες.
Με την απόφαση αυτή ο Εμπορικός Σύλλογος φανερώνει, ότι είναι θετικός σε κάθε φιλόδοξη προσπάθεια προβολής της Άρτας, της αύξησης του τουρισμού και της οικονομικής τόνωσης.
Και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Άρτας στηρίζει τη διοργάνωση.
Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, το POTAMI ART FESTIVAL αποκτά φίλους σε όλη την Ελλάδα.
Μέσα ενημέρωσης, ιστοσελίδες απ’ όλη τη χώρα έχουν ξεκινήσει να μιλούν για τη διοργάνωσή μας. Ο πήχυς έχει ανέβει ψηλά και όλα δείχνουν, ότι το POTAMI ART FESTIVAL θα καταφέρει ένα μεγάλο ρεκόρ συμμετοχών κι επισκεπτών.
Σε μια δύσκολη περίοδο για όλους πέντε μέρες δροσερής ανάσας, δίπλα στο ποτάμι, είναι απαραίτητες για όλους. Και θα μείνουν σε όλους αξέχαστες.
26 – 30 Ιουνίου εμείς θα είμαστε στο POTAMI ART FESTIVAL.
Εσύ;


Τρεις μεγάλες συναυλίες σας περιμένουν στο POTAMI ΑΡΤ FESTIVAL. Τρεις βραδιές, που θα βάλουν την σφραγίδα τους στο καλοκαίρι για την Άρτα, την Ήπειρο και την ευρύτερη περιοχή. Από τα πιο δυνατά ονόματα της ελληνικής μουσικής θ’ ανέβουν στην κεντρική σκηνή και ναι θα σας ξεσηκώσουν.
Παρασκευή 28 Ιουνίου
Θανάσης Παπακωνσταντίνου:
Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και οι συνεργάτες του με ένα τρίωρο πρόγραμμα κατά πολύ ανανεωμένο, βασιζόμενο σε όλη τη δισκογραφική του κατάθεση από «Αγία Νοσταλγία» μέχρι και «Μαγγανείες»
θα προσπαθήσουν κι αυτό το καλοκαίρι να ξορκίσουν το μούδιασμα και την κατήφεια των ημερών.
Για φυλακτό τους, τα λόγια του ποιητή Ντίνου Χριστιανόπουλου
«… και τι δεν κάνατε για να με θάψετεόμως ξεχάσατε πως ήμουν σπόρος …».
Θανάσης Παπακωνσταντίνου: Λαούτο, μπουζούκι, τραγούδι
Ματούλα Ζαμάνη: Τραγούδι
Φώτης Σιώτας: Βιολί, βιόλα, πλήκτρα, τραγούδι
Δημήτρης Μυστακίδης: Κιθάρα, λαούτο
Κώστας Παντέλης: Ηλεκτρική κιθάρα
Σωτήρης Ντούβας: Τύμπανα
Χρυσόστομος Μπουκάλης: Μπάσο
Ανδρέας Πολυζωγόπουλος: Τρομπέτα, φλικόρνο
Γιάννης Αντωνιάδης: Κλαρίνο
Κωστής Ζουλιάτης: Πλήκτρα
Αλέξανδρος Κτιστάκης: Τραγούδι
Έρωτες Πολεμιστές:
Οι Έρωτες Πολεμιστές είναι ένα εντέχνως άτεχνο ροκ συγκρότημα πάσης αναφοράς και έμπνευσης με στίχους Ελληνικούς και μέλη : Βιολέτα Ίκαρη τραγούδι, Γρηγόρης Ρηγανάς ηλεκτρική κιθάρα – σύνθεση, Θανάσης Καρτάλης πλήκτρα –σύνθεση, Γιάννης Κόκκινος: ηλεκτρικό μπάσο-στίχοι, Τάκης Γεωργιάδης τύμπανα .
Οι Έρωτες Πολεμιστές ξεκίνησαν το 2007 και μόλις το 2008 κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο με τον ομώνυμο τίτλο από την Lyra. Η περίοδος που ακολούθησε ήταν εξαιρετικά δυναμική, με συναρπαστικά live, δυνατές συνεργασίες ,τρελές εμπνεύσεις αλλά και ατελείωτες ώρες στο studio, γεμάτες δημιουργικές εκπλήξεις .
Σημαντική ήταν η συνάντηση με την Βιολέτα Ίκαρη ,χαρισματική τραγουδίστρια που ενσωματώθηκε
γρήγορα και έδωσε νέα πνοή στο group. Τα τραγούδια των Ερώτων Πολεμιστών βρήκαν την φωνή που τους ταιριάζει και τον Φλεβάρη του 2013 κυκλοφόρησαν από το MAD και την Melon music σε ένα άλμπουμ με τίτλο Θαλασσόκηπος και με παραγωγό τον Πέτρο Θεοτοκάτο .
Στα live οι Έρωτες Πολεμιστές παίζουν δικά τους τραγούδια ανακατεμένα με καλά πειραγμένες δια-
σκευές από αγαπημένους τους καλλιτέχνες όπως Σωκράτης Μάλαμας ,Λάκης Παπαδόπουλος, Διάφανα Κρίνα, Χαρούλης, Ελένη Βιτάλη, Amy Winehouse κ.α.

Χρήστος Νινιός:
O Χρήστος Νινιός, έρχεται να μας παρουσιάσει την προσωπική του δισκογραφική δουλειά αλλά και
μουσικές από τον κόλπο του San Francisco μέχρι το “κόλπο” της Θεσσαλονίκης. Μια μουσική διαδρομή από τον Johnny Cash, Lou Reed μέχρι τον Φοίβο Δεληβοριά, Χρήστο Θηβαίο και Ξύλινα Σπαθιά.
Μαζί του Συνομιλούν, Σιωπούν, Σχολιάζουν και Αφουγκράζονται, ο Σωτήρης Κατσουλάκος σε ασπρόμαυρα πλήκτρα και ο Φώτης Παπαθεοδώρου σε τέσσερις και έξι χορδές.
Σάββατο 29 Ιουνίου
Locomondo:
Οι Locomondo είναι σήμερα ένα από τα πιο γνωστά και αγαπητά συγκροτήματα στην Ελλάδα.
Το όνομα μεταφρασμένο θα πει “τρελός κόσμος” (loco = τρελός στα ισπανικά, mondo = κόσμος στα
ιταλικά). Η μουσική τους είναι μία μίξη από Reggae, Ska και Latin ρυθμούς που συνδυάζονται κυρί-
ως με ελληνικό στίχο και συχνά με στοιχεία από την ελληνική παραδοσιακή μουσική. Ιδρύθηκαν από
τον Μάρκο Κούμαρη και το Γιάννη Βαρνάβα το 2003 στην Αθήνα. Αργότερα προσχώρησαν οι : Σπύρος Μπεσδέκης (μπάσο), Σταμάτης Γούλας (πλήκτρα), Θανάσης Ταμπάκης (ηχοληψία), ΣτρατήςΣούντρης (drums), Μιχάλης Μουρντζής (κρουστά). Από το 2003 ως το 2005 drummer του συγκροτήματος ήταν ο Στέφανος Ψαραδάκης.
Σήμερα αποτελούνται από αυτόν τον πυρήνα 7 μελών με επικεφαλής τον κύριο συνθέτη και στιχουργό
Μάρκο Κούμαρη και πλαισιώνονται κατά καιρούς από διάφορους guest-μουσικούς.
Γιώργος Βάνας «αυτό το ταξίδι στο όνειρο , εύχομαι ποτέ να μην τελειώσει».
Από την γενέτειρα πόλη του, την Άρτα ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στο μουσικό ταξίδι από δεκαπέντε χρονών έπαιζε με το συγκρότημα του και σε κάθε του εμφάνιση κέρδιζε αμέσως το ενδιαφέρον του κοινού. Παιδί με έντονες ανησυχίες και ροκ εμφάνιση, έγραφε μόνος του την δική του μουσική.
Στην Αθήνα άρχισε να εμφανίζεται με διάφορες μπάντες μέχρι την στιγμή που έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από την συμμετοχή του dream show όχι μόνο για την χαρακτηριστική του φωνή αλλά και για την έντονη σκηνική παρουσία του.
Έχει δώσει πολλές συναυλίες και για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια εμφανιζόταν στον Σταυρό του Νότου αλλά και σε μουσικές σκηνές σε όλη την Ελλάδα παίζοντας διπλά σε αρκετούς καλλιτέχνες ενώ παράλληλα συμμετείχε σε πολλές δισκογραφικές τους δουλειές.
Η πρώτη του προσωπική δουλειά έγινε το 2009 με το συγκρότημα του Beggar’s Blues Diary και αυτό το διάστημα βρίσκεται στην ολοκλήρωση της καινούργιας δισκογραφικής του δουλειάς ενώ παράλληλα εμφανίζεται σε διαφορές συναυλίες.
Κυριακή 30 Ιουνίου
Active Member:
Οι Active Member δημιουργήθηκαν τον Ιούνιο του 1992, από τον Β.D.Foxmoor. Στη σημερινή του μορφή το γκρουπ αποτελείται από τον Β.D.Foxmoor και την Sadahzinia. Μέσα στο 1992, ο B.D. Foxmoor,δημιούργησε την Freestyle Productions, μια ομάδα παραγωγής, μέσω της οποίας κυκλοφόρησε ανεξάρτητα τον πρώτο ελληνικό hip-hop δίσκο, τη «Διαμαρτυρία». Ο B.D. Foxmoor ηχογράφησε αυτόν το δίσκο το 1993, χωρίς να έχει ιδιαίτερα τεχνικά μέσα και χωρίς καθόλου ακαδημαϊκές μουσικές γνώσεις.
Στη συνέχεια συγκέντρωσε και οργάνωσε έναν πυρήνα ανθρώπων , τους Radicals, για να στηρίξουν την όλη προσπάθεια. Άλλωστε, εκείνη την εποχή το hip-hop με ελληνικό στίχο ήταν κάτι που δε χώραγεή δεν ταίριαζε στα μουσικά πράγματα της Ελλάδας. Από τότε, όμως, η Freestyle Productions έχει κυκλοφορήσει δεκάδες δίσκους, είτε σαν ανεξάρτητη εταιρία είτε σε συνεργασία με άλλες πολυεθνικές εταιρίες. Πράγματι, στις αρχές του 1995 οι Active Member τράβηξαν το ενδιαφέρον των δισκογραφικώνεταιρειών και υπέγραψαν συμβόλαιο με την Warner (για πρώτη φορά ελληνικό hip-hop γκρουπ υπέγραφε συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρεία στην Ελλάδα.) Μέσα σε λίγους μήνες κυκλοφόρησε η τρίτη δισκογραφική δουλειά των Active Member Το Μεγάλο Κόλπο, που τους έκανε ευρύτερα γνωστούς.
Έκτοτε οι Active Member τόλμησαν την υπέρβαση να βαφτίσουν το hip-hop που εκπροσωπούσαν και
να το πουν Low Bap, προσδιορίζοντας ότι σημαίνει την άμεση σχέση που έχει ο λόγος με τη ζωή. Η
Freestyle Productions και κατ’ επέκταση ο B.D.Foxmoor και οι Active Member έχουν συμμετάσχει στην
κυκλοφορία περισσότερων από 120 δισκογραφικών δουλειών και projects από το 1993. Τέλος του 2012κυκλοφόρησε ο 17ος στη σειρά δίσκος τους, με τίτλο Αρσενάλι. Έχουν εμφανιστεί ζωντανά περισσότερες από 600 φορές στην Ελλάδα, καθώς και στην Αγγλία, στην Ουαλία και στη Γερμανία.
Manifesto:
Οι Manifesto είναι μία παρέα φίλων από την Άρτα (Μάριος Τσίρκας φωνητικά, Κώστας Χασάκης τύ-
μπανα, Λεωνίδας Τσιρώνης μπάσο, Χρήστος Βλαχοπάνος πλήκτρα, Σπύρος Χρηστάκης κιθάρα) που
αποφάσισαν όλοι μαζί τον Απρίλιο του 2012 μετά από αρκετά χρόνια να ενώσουν τις μουσικές επιρροέςτους σε ένα συνονθύλευμα ήχων, σε rock ύφος με progressive στοιχεία και ελληνόφωνο στοίχο. 
Τώρα μετά από 1 χρόνο οδεύουν προς την ολοκλήρωση του πρώτου τους album, σίγουρα πρωτότυπο και με πίστη ότι η ελληνική rock σκηνή έχει πολλά ακόμα να προσφέρει.
ΧΟΡΟΙ
Τα Krotalarta ανοίγουν εντυπωσιακά με δυνατό ρυθμό το POTAMI ART FESTIVAL την Τετάρτη
26 Ιουνίου και δίνουν την σκυτάλη σε ομάδες χορού για ένα πλούσιο θέαμα κλασσικού και μοντέρ-
νου χορού και ρυθμικής γυμναστικής.
Ομάδα κρουστών «Krotalarta»:
Mια ομάδα που δημιουργήθηκε από τον Γιώργο Γεωργίου, καθηγητή ντραμς και παραδοσιακών κρουστών του Κεντρικού Ωδείου Άρτας!
Αποτελείται από μαθητές του κ. Γεωργίου, όπου μέσα από τα κρουστά, αποδίδουν και ‘’παντρεύουν’
μεταξύ τους, διάφορα μουσικά ιδιώματα. Latin, Afrocuban, Funk κτλ!
Τα κομμάτια είναι δημιουργία της ομάδας και είναι πρωτότυπα !
Οι ‘’Krotalarta’’, οφείλουν το όνομά τους στον διεθνής φήμης ντράμερ Νίκο Τουλιάτο, ο οποίος κά-
λεσε την ομάδα το 2008,όπου και η χρονιά που δημιουργήθηκε ,στο παγκόσμιο φεστιβάλ κρουστών
Percussion camp στο Κομμένο της Άρτας!
Η ομάδα εμφανιζόταν έως και πέρυσι στο φεστιβάλ, παρέα με μεγάλα ονόματα της διεθνούς και Ελ-
ληνικής μουσικής σκηνής! Gunter Sommer, Paul Vertigo, Κώστα Αθανασιάδη, Γιάννη Σταυρόπουλο,
Simone Mongelli και άλλους!
Η ομάδα κρουστών έχει διοργανώσει και συμμετάσχει σε σεμινάρια κρουστών σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γνωρίζοντας τα κρουστά σε μαθητές!
Oι ‘’Κotalarta’’, έχουν εμφανιστεί και θα συνεχίζουν να εμφανίζονται σε live ανά την Ελλάδα, παίζοντας αυτή την πλευρά της μουσικής ,η οποία είναι μοναδική και αξιοπρόσεκτη!
ΠΥΡΡΟΣ ΑΡΤΑΣ:
Το τμήμα Ρυθμικής Γυμναστικής του Α.Σ.ΠΥΡΡΟΣ ΑΡΤΑΣ δημιουργήθηκε το 1987. Στην μακρόχρονη πορεία του έχει σημειώσει αρκετές επιτυχίες με σημαντικότερες: 1)την κατάκτηση του χρυσού Πανευρωπαϊκού μεταλλίου με το Ανσάμπλ Νεανίδων το 1994 στην Θεσσαλονίκη ,της αθλήτριας του συλλόγου Βάσιας Παπακίτσου 2)την πρόκριση το 2010 στο φεστιβάλ <<Γυμναστικήγια όλους>> του Δήμου Περιστερίου του αγωνιστικού τμήματος της Γυμναστράδας , στην παγκόσμια Γυμναστράδα της Λωζάνης, στην Ελβετία και το 2011 την πρόκριση του τμήματος της Γυμναστράδας στην Πανευρωπαϊκή Γυμναστράδα στην πόλη Κοΐμπρα της Πορτογαλίας. Προπονήτριες του συλλόγου είναι η Σιώκου Λίντα,
Βάκκα Στέλλα και Θεοχάρη Σοφία απόφοιτες του ΤΕΦΑΑ Αθηνών με ειδικότητα Ρυθμική Αγωνιστική
«Εν Χορώ»:
Ο Γυμναστικός Όμιλος Άρτας “Εν Χορώ” ιδρύθηκε το 2005 με σκοπό τη συμβολή των μελών του στην πολιτιστική αναβάθμιση των κατοίκων της Άρτας και τη συμμετοχή στα ποικίλα μουσικο-χορευτικά δρώμενα που λαμβάνουν χώρα στις εκδηλώσεις της πόλης .
Από το έτος της ίδρυσής του ο σύλλογος μας δραστηροποιείται στην εκμάθηση χορών (Μοντέρνων
,Ευρωπαϊκών ,Hip Hop) και στη διοργάνωση παραστάσεων. Επίσης ενισχύει με μεγάλη προθυμία κάθε φιλανθρωπική και γενικότερη προσπάθεια που γίνεται από φορείς της πόλης μας με σκοπό την προώθηση ποικίλων πολιτιστικών δρώμενων .
Gym G:
Το γυμναστήριο Gym G του αθλητικού συλλόγου ΝΗΡΕΑΣ-ΝΗΡΙΗΔΕΣ μετράει 2 χρόνια από την ίδρυσή του. Παρέχει άθληση και διασκέδαση σε γυναίκες και παιδιά με: Aerobic – Step aerobic, Zumba–Zumba kids, Hip Hop – LatinΕνόργανη – Ακροβατική, και τέλος πρωτοποριακά προγράμματα 30΄ κυκλικής γυμναστικής με σύγχρονα μηχανήματα. Στο φεστιβάλ θα παρουσιάσουν προγράμματα: ZUMBA–ZUMBA KIDS, STEP AEROBIC – HIP HOP, ROCK & ROLL και ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΗ.
ΖumbaR:
Η ZumbaR ενσωματώνει λάτιν ρυθμούς και εύκολες χορευτικές κινήσεις και βήματα για να δημιουρ-
γήσει ένα δυναμικό χορευτικό πρόγραμμα fitness που θα σας απογειώσει. Στην πράξη λίγο από salsa,
merenque, reggaeton, samba, hip-hop, cha cha, flamenco, αλλά και χορό της κοιλιάς και η γυμναστική
γίνεται γιορτή! Είμαστε η ομάδα Zumba Arta τα τελευταία 2 χρόνια χορεύουμε σε διάφορες εκδηλώ-
σειςε. Δουλεύουμε σε διάφορα είδη χορού με βασική μας γραμμή την zumba. ZUMBA INSTRUCTOR
LITSA KATSOULA
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ 
Από τη διοργάνωση του POTAMI ΑΡΤ FESTIVAL δεν θα μπορούσε να λείπει το Μουσικό Σχολείο της  Άρτας , αλλά και οι πολιτιστικοί σύλλογοι. Ανοίγουν την δεύτερη μέρα, Πέμπτη 27 Ιουνίου Με πολύ μουσική και χορό υποδέχονται τους επισκέπτες παρουσιάζοντας την τοπική πολιτιστική δημιουργία.
Μουσικό Σχολείο:
Το Μουσικό Σχολείο Άρτας, στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του, καθιερώθηκε και εδραιώθηκε στην
Άρτα ως το σχολείο που καλλιεργεί αρμονικά μουσική και γενική παιδεία και συμβάλλει στην πολιτιστική αναγέννηση της περιοχής μας με τη συνεχή παρουσία του στην πνευματική και πολιτιστική ζωή τουτόπου.
Η δουλειά αυτή των μαθητών δε μένει περιχαρακωμένη στα στενά όρια του σχολικού περιβάλλοντος,
αλλά μέσα από συνεργασία του σχολείου με φορείς, συλλόγους και άλλα σχολεία, ξανοίγεται στη ζωή της τοπικής κοινωνίας και δίνει νόημα στο όραμα του Νέου Σχολείου, που αφουγκράζεται τις ανάγκες των μαθητών και αλληλεπιδρά με την κοινωνία στο σύνολό της.
Το Μουσικό Σχολείο Άρτας, ως φορέας παιδείας και πολιτισμού, είναι παρόν σε κάθε καλλιτεχνική και πνευματική δραστηριότητα του τόπου μας.
ΠΑΡΑΔΟΣΗ 
Οι «Μερακλήδες» και ο Σύλλογος Πραμαντιωτών Άρτας με παραδοσιακούς χορούς παίρνουν την σκυτάλη.
«Mερακλήδες»:
Με αγάπη και πίστη στην παράδοση οι «Μερακλήδες» της Άρτας, άνθρωποι κάθε ηλικίας, δημιουργούν από τα καλύτερα χορευτικά δρώμενα. Με πάμπολλες συμμετοχές σε εκδηλώσεις στην Άρτα, την Ήπειρο, την Ελλάδα και το εξωτερικό ο σύλλογος είναι άξιος πρεσβευτής των ελληνικών παραδοσιακών χορών. Πάρα πολλές είναι και οι συμμετοχές τους σε τηλεοπτικές εκπομπές.
Σύλλογος Πραμαντιωτών:
Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πραμαντιωτών ΑΡΤΑΣ «ΤΑ ΠΡΑΜΑΝΤΑ» ιδρύθηκε το έτος 1974 από τότε δραστηριοποιείται ενεργά στα πολιτιστικά δρώμενα της Άρτας της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου και συμμετέχει σε εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, αντιπροσωπεύοντας επάξια το κεφαλοχώρι των Τζουμέρκων τα Πράμαντα. Απαριθμεί 500 μέλη συγχωριανών, τα χορευτικά του τμήματα
αποτελούνται σήμερα από 110 ενεργούς χορευτές όλων των ηλικιών και πραγματοποιεί κάθε χρόνο πολλές εκδηλώσεις με μεγάλη επιτυχία. Σκοπός του Συλλόγου είναι η διατήρηση και η μετάδοση στις νεότερες γενιές της τοπικής παράδοσης με διαφόρων ειδών πολιτιστικές εκδηλώσεις.
ΠΑΡΤΥ 
Τα πιο καυτά πάρτυ της πόλης είναι εδώ μουσικοί παραγωγοί από ραδιοφωνικούς σταθμούς
ανεβάζουν διάθεση και μπητ.
Την Παρασκευή 28 Ιουνίου ο POWER FΜ,
το Σάββατο 29 Ιουνίου ο ΑΜΒΡΑΚΙΑ FM και την Κυριακή 30 Ιουνίου ο MUSIC FM.
Ρίξε την πιο γλυκιά πενιά
Στην σκηνή «πιο μετά» μια μοναδική ρεμπέτικη βραδιά. Σήκω και χόρεψε.
Με κλαρίνο ηπειρώτικο
Φεστιβάλ δίπλα στον Άραχθο και θα έλειπαν τα κλαρίνα; Με τίποτα. Αυθεντικό παραδοσιακό ηπειρώτικο γλέντι μέχρι το πρωί.Δεν είμαστε μόνο ένα πολιτιστικό γεγονός.
Και τις πέντε μέρες τους φεστιβάλ
στο Εκθεσιακό Κέντρο της Άρτας δίπλα στον Άραχθο.

Free camping
Ακούγοντας το κελάρυσμα του Άραχθου και κάτω από την σκιά των πλατανιών στήσε την σκηνή σου
και ζήσε κάθε στιγμή του POTAMI ART FESTIVAL μέρα και νύχτα. Μέσα σ’ ένα παραποτάμιο πάρκο
στην καρδιά της πόλης. Δυο βήματα από τα μνημεία, την αγορά τα στέκια. Με απεριόριστες
δυνατότητες διαδρομών και εκδρομών στα Τζουμέρκα και τον Αμβρακικό.
Άρτα από ψηλά
Η Αερολέσχη Άρτας συμμετέχει στο Potami Art Festival με δραστηριότητες όπως: Πτήσεις πάνω από
την Πόλη και την εκδήλωση με διθέσιο Paratrike. Πτητικές επιδείξεις παραμοτέρ (παραπέντε με κινητήρα). Πτητικές επιδείξεις Αερομοντέλων (Scale - 3D heli advance - Αcrobatic- pattern). Πτητικές επιδείξεις r/c Ανεμόπτερων( Motor glider) Στατική έκθεση Αερομοντέλων (scale - pattern - acrobatic - heli- Jet). Πτητική επίδειξη απο Αυτόγυρα και υπερελαφρά. Παρουσίαση εξοπλισμού και χρήση μηχανικού εξομοιωτή πτήσης αλεξιπτώτου πλαγιάς(paragliding) Συμμετοχή μετά από πρόσκληση μας των μελών Αερολεσχών Ιωαννίνων - Αγρινίου - Πρέβεζας με τα πτητικά τους μέσα. Πτήσεις εθισμού του κοινού σε R/C Simulator. Αναπαραγωγή οπτικοακουστικού υλικού συναφών θεμάτων σε projectors.
Αερολέσχη Άρτας: Η ίδρυση της Αερολέσχης Άρτας θεωρείται φυσική εξέλιξη της γνωριμίας και δράσης ατόμων από την Άρτα οι οποίοι με τον ένα η τον άλλο τρόπο ασχολούνταν μεμονωμένα με τον αεραθλητισμό στην περιοχή μας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στις αρχές της δεκαετίας του `90 (1990-91)υπήρχαν ήδη τρία άτομα που πετούσαν με αετό, ένας με αλεξίπτωτο πλαγιάς και κάποιοι αερομοντελιστές.
Η συμμετοχή αυτών των ανθρώπων σε συναντήσεις και αγώνες στην Ελλάδα ως εκπροσώπους της Άρτας, τους οδήγησε στην ανεύρεση και άλλων με κοινά ενδιαφέροντα με σκοπό την ίδρυση του φορέα εκείνου μέσω του οποίου θα εκπροσωπούνταν η περιοχή στον χώρο του αεραθλητισμού.
Έτσι το 1995, μετά από συντονισμένες προσπάθειες, δημιουργήθηκε η Αερολέσχη Άρτας, από ανθρώπους με αγάπη για τον αεραθλητισμό, αναγνωρίστηκε με την 11/17-3-1995 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Άρτας, από το 1997 είναι μέλος της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας και το 2003 αναγνωρίστηκε από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ως αθλητικό σωματείο.
Από τότε η Αερολέσχη Άρτας έχει διοργανώσει αρκετές εκδηλώσεις, συναντήσεις αλλά και αγώνες Πανελλήνιου χαρακτήρα. Επίσης σχετικά σεμινάρια και μια σειρά εκδηλώσεων με σκοπό την ανάπτυξη του αεραθλητισμού και της αεροπορικής ιδέας γενικότερα στην περιοχή.
Ορθοπεταλιά
Μικροί και μεγάλοι μαζί με τους Ποδηλάτες της Άρτας κάνουμε βόλτες στην πόλη. Μαθαίνουμε για την Άρτα, ψάχνουμε το χαμένο θησαυρό και βρίσκουμε τη χαρά του παιχνιδιού.
“Mind The G.A.P.” με λίγα λόγια είναι μια ποδηλατική «κούρσα», όπου οι συμμετέχοντες πρέπει να περάσουν από συγκεκριμένα σημεία (μουσεία και ιστορικά μνημεία) , με σκοπό την συμπλήρωση ενός δρομολογίου. Η διαδρομή που θα ακολουθήσεις είναι δική σου επιλογή.
*Συμμετοχή: για ηλικίες 18+ (κράνος- φώτα)
•8 σημεία-γρίφοι
•3 νικητές – 3 ηττημένοι
•Πολλές εκπλήξεις
“Επόμενο σημείο ……….???? ”
Σάββατο 29 Ιουνίου 2013
Αφετηρία: Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Αγ. Δημήτριος)
Ώρα Προσέλευσης: 17:00
Ώρα Έναρξης: 18:00
G.A.P. Artinoi Podilates
Ποιοι είναι?
Οι G.A.P. δεν έχουν αρχηγούς. Δεν είναι κάποια επίσημη ομάδα ή σύλλογος. Είναι μια γελαστή παρέα
συνοδοιπόρων, που συνυπάρχουν αρμονικά στον δρόμο ακλουθώντας μερικούς απλούς κανόνες και
τίποτα άλλο.
Απευθύνεται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας και σαφώς δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε αθλητές ,αλλά
σε όσους αγαπάνε το ποδήλατο και θέλουν να απολαύσουν μια βόλτα παρέα με άλλους … ποδη-λάτρες.
Το όνομα..!!
Το όνομά μας ίσως παραπέμπει σε όνομα κάποιου πολιτικού ή στην επωνυμία μιας μάρκας ρούχων,
εμείς δεν είμαστε τίποτα από όλα αυτά!!. Είμαστε μια παρέα ανθρώπων που αγαπάει το ποδήλατο και
έχει σαν στόχο την ανάδειξή του ως μέσο μεταφοράς, εξοικονόμησης ενέργειας και πάνω απ’ όλα ψυχαγωγίας! Όλοι μας ξέρουμε ότι το ποδήλατο κάνει ¨μόνο καλό¨ σε εμάς αλλά και στο περιβάλλον.
Όταν η εμφάνιση του είναι μερικούς αιώνες πριν και τώρα φαίνεται να γίνεται το μέσο μεταφοράς του
μέλλοντος γιατί να μην είναι G@μιστερο??
Πως ξεκίνησε?
Η πρωταρχική ιδέα ξεκίνησε σε ένα τραπέζι ενός καφενείου στο κέντρο της Αθήνας από μια παρέα
τριών φίλων. Μεγάλη εμπειρία για μας οι ποδηλατοβόλτες στο Athens Freeday και τους ΕΘΕΛοντες
ποδηλάτες. Έτσι οι φίλοι …. των φίλων αφομοιώσανε αυτή την ιδέα και η συνέχεια φαίνεται κάθε φοράπου γίνεται η ποδηλατοβολτα , με όλους αυτούς που έρχονται με σκοπό να κάνουν μια ευχάριστη βόλτα αλλά και για να δώσουν το μήνυμα να «μην κανείς τη ζωή σου ποδήλατο αλλά το ποδήλατο ζωή σου …».
Κατά την βόλτα!
Ένα εγχείρημα με τόσους διαφορετικούς ανθρώπους δεν είναι απλή υπόθεση. Για να διαφυλάξουμε
την ακεραιότητα στην ασφάλεια της βόλτας και για να λειτουργήσει επιτυχημένα χρειάζονται μερικοί
κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε κατά την διάρκεια της. Στο group στο Facebook υπάρχουν αυτοί
οι κανόνες που θα πρέπει να τηρούνται .
Στο Facebook το group αριθμεί περίπου 1300 μέλη. Κάθε φορά που οργανώνεται μια βόλτα γνωστοποι είται πρώτα εκεί και οι συζητήσεις παίρνουν φωτιά στον “τοίχο” του. Κάθε γνώμη, κάθε άποψη μπορεί να γραφτεί από τον οποιοδήποτε για οτιδήποτε, αρκεί φυσικά να απευθύνεται στο ποδηλατικό χώρο και μόνο αυτόν.
Η πόλη της Άρτας, μια επαρχιακή πόλη δεν αντιμετωπίζει προβλήματα κυκλοφοριακά όπως στις μεγαλουπόλεις και μπορείς εύκολα με το ποδήλατο να μετακινηθείς από το ένα άκρο της στο άλλο. Με τον τρόπο αυτό κανείς αρχικά καλό σε σένα τον ίδιο και έπειτα στο περιβάλλον, στη κοινωνική σου ζωή και ανεβάζεις την πόλη σου την ίδια σε ένα ποιο ποιοτικό επίπεδο. Πλέον όλες οι επαρχιακές πόλεις αφομοιώνουν το ποδήλατο ως τρόπο ζωής και δίνουν μήνυμα ότι το ποδήλατο ζει…
Η ανάδειξη κάθε πόλης μέσα από δραστηριότητες όπως το ποδήλατο , η πεζοπορία, το παραπέντε
και τόσες ακόμη δεν είναι trendy ή μόδα…. Είναι ΠΑΙΔΕΙΑ!! Τα συναισθήματα πάνω στο ποδήλατο δεν κλείνονται μέσα σε ένα αυτοκίνητο αλλά εξωτερικεύονται. Τα ζεις! Και μόνο το χαμόγελο και το «γεια» που ανταλλάσουν στο δρόμο ποδηλάτες που ούτε καν έχουν ξαναγνωριστεί, σου αφήνει χαρά και σε γεμίζει σαν άνθρωπο!...
Αυτοί είναι οι G.A.P. … και εμείς… και όσοι το γουστάρουν….!!
Στην καυτή άμμο
O βασιλιάς των σπορ του καλοκαιριού δίπλα στον Άραχθο. Φορέστε την αντοχή σας κι ένα αντηλιακό
με υψηλό δείκτη προστασίας κι ελάτε για no limit beach volley. Η Άρτα με μια πολύ μεγάλη παρά-
δοση στο handball καλωσορίζει και την καλοκαιρινή του εκδοχή στο POTAMI ART FESTVAL. Δυνατές μπαλιές για δυνατούς παίχτες. Αλλά και beach soccer από γυναικείες ομάδες. Οι προπονητές Νίκος Γιαμούρης και η Μαρία Μαργώνη έχουν ήδη φτιάξει ένα μεγάλο κατάλογο με ομάδες και αθλητές.
Την Πέμπτη 27 Ιουνίου θα εμφανιστεί η Εθνική Ομάδα Γυναικών BeachHandball
Ημιμαραθώνιος
Στο παραποτάμιο πάρκο της Άρτας σε μια διαδρομή, που έχει διαμορφωθεί αθλητές και αθλήτριες θα
δοκιμάσουν τις αντοχές τους.
Τράβα κουπί
Και ράφτινγκ στον Άραχθο. Στα περισσότερα ποτάμια της Ηπείρου και στον Άραχθο κυρίως κάμποσα
χρόνια τώρα όλο και περισσότεροι γίνονται φανατικοί οπαδοί των αθλημάτων περιπέτειας. Έμπειροι
εκπαιδευτές θα βρίσκονται μαζί μας να μας μάθουν όλα τα μυστικά του ράφτινγκ και να νιώσουμε τηναδρεναλίνη να χτυπά κόκκινο.



Trial
Πως περνάς ένα εμπόδιο χωρίς να κολλήσεις στη λάσπη. Τετρακίνητο πλούσιο θέαμα από τη Λέσχη 4Χ4
της Άρτας με τις στροφές ν’ ανεβαίνουν.
Gaming Zone
Μια γεύση του τι έχασαν όσοι δεν μπόρεσαν να επισκεφθούν το “1ο Φεστιβάλ Παιχνιδιών Φαντασίας
και Στρατηγικής Άρτας”, αλλά και ένα ραντεβού για όσους δεν κρατιούνται μέχρι το 2ο! Επιτραπέζια,
card games, role playing και παιχνίδια στρατηγικής! Με τη στήριξη του διοργανωτή του 1ου Φεστιβάλ,
Μανώλη Φραγγίδη και της «Κάισσα Ιωαννίνων» Χορηγός είναι ο Σύλλογος Τρίτεκνων Νομού Άρτας.
Βιωματικό θεατρικό παιχνίδι και γλυπτική ζωγραφική
Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Θεατρικού Παιχνιδιού και Βιωματικό Θέατρο – Performer για όσους
ψάχνουν νέους κανόνες επικοινωνίας, για δημιουργική έκφραση αλλά και για εκείνους που θέλουν να
γνωρίσουν τον εαυτό τους μέσα από τη θεατρική μαγεία, βοηθώντας τους συμμετέχοντες να ξεδιπλώσουν τη φαντασία τους, να χαλαρώσουν και να δημιουργήσουν εκ νέου εικόνες, συναισθήματα και καταστάσεις, πάντα σε ομαδική δράση. Ο καθένας που το επιθυμεί, θα μπορεί να ερμηνεύει χωρείς εξαντλητικές πρόβες, προσφέροντας ελάχιστα από τα ψυχικά του αποθέματα. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη. Οι άλλοι που δεν θα επιθυμούν να συμμετέχουν αλλά απλός να παρακολουθήσουν, θα προσπαθήσουν να μεταφέρουν και να αποτυπώσουν αυτά που είδαν στο Θεατρικό Παιχνίδι ή Βιωματικό Θέατρο - Performer, στο πυλό. Συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο στο πρόγραμμα Γλυπτικής και Ζωγραφικής. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα μπορούν να πάρουν μέρος αυτοί που είχαν επαφή και αυτοί που δεν είχαν ποτέ επαφή με την τέχνη της Γλυπτικής και Ζωγραφικής και θα έχουν την ευκαιρία να δουν αποτυπωμένο στο πυλό ή στο χαρτί αυτό που σκέφτηκαν και ένιωθαν. Τα δύο αυτά προγράμματα θα αποτελέσουν δύο διαφορετικά τμήματα στο Φεστιβάλ και αυτοί που επιθυμούν να πάρουν μέρος θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και στα δύο τμήματα. Και τις δύο αυτές δραστηριότητες υποστηρίζει ο Σύλλογος Τρίτεκνων του Νομού Άρτας.
Πάμε σινεμά
Ταινίες και ντοκυμαντέρ στο POTAMI ART FESTIVAL . Πριν τις μεγάλες συναυλίες η ψυχαγωγία θα ξε κινά από νωρίς.
Διάβασε
Μαζί και το μεγαλύτερο bazaar βιβλίου, που έγινε ποτέ στην Άρτα. Με τις καλύτερες προτάσεις και
προσφορές.
Σπρέυ
Μεγάλες επιφάνειες , τοίχοι ολόκληροι σε περιμένουν στο POTAMI ART FESTIVAL να στείλεις το δικό σου μήνυμα με graffiti.
Χειροτεχνίες
Ομάδας Χειροτεχνών Ιωαννίνων “Lake Crafters”: Γνωριστήκαμε εντελώς τυχαία, τον Σεπτέμβριο
του 2012, στα πλαίσια του «Ioannina Street Theater Festival». Η αγάπη μας για τη χειροτεχνία, μας οδή-
γησε στο να δημιουργήσουμε μια μικρή ομάδα, με το όνομα Lake Crafters. Από τότε, η ομάδα συνε-
χώς μεγαλώνει, έχοντας φτάσει αισίως τα 120 μέλη, χειροτέχνες μόνο από το Νομό Ιωαννίνων, καθώς συνεχώς έρχονται νέα άτομα, με όρεξη και μεράκι γι’ αυτή την ομάδα, πράγμα που μας δίνει χαρά και ενθουσιασμό να συνεχίζουμε. Η φιλοσοφία της ομάδας είναι να ενισχυθεί στην πόλη μας η έννοια της συλλογικής εργασίας, η ανταλλαγή ιδεών και τεχνικών και η αλληλοβοήθεια, ώστε να προωθήσουμε ο καθένας ξεχωριστά αλλά και όλοι μαζί τη δουλειά μας και εν τέλει να βοηθήσουμε ώστε να υπάρξει στροφή των συμπολιτών μας στη χειροτεχνία αλλά και να αφήσουμε το στίγμα μας στην πόλη, παράγοντας εναλλακτικό κοινωνικό έργο. Παράλληλα, ερχόμαστε σε επαφή και βοηθάμε με τις γνώσεις που έχουμε αποκομίσει από τη δραστηριότητά μας, χειροτέχνες από άλλα μέρη της Ελλάδας, να ενωθούν και να δημιουργήσουν τη δική τους ομάδα.
Η μέχρι τώρα δράση μας, παρότι η ομάδα είναι βραχύβια, είναι η εξής:
•Συμμετοχή σε χριστουγεννιάτικο bazaar, υπέρ ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων
•Διοργάνωση αποκριάτικου bazaar, υπέρ ΟΚΠΑΠΑ Ιωαννίνων
•Συμμετοχή στην πανελλήνια δράση «Lets do it Greece» (δράση καθαρισμού κοινόχρηστων χώρων,
με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού) σε συνεργασία με τους Ποδηλάτες της Τετάρτης και
τους Paguristas (ομάδες των Ιωαννίνων)
•Διοργάνωση πασχαλινού bazaar, υπέρ ΟΚΠΑΠΑ Ιωαννίνων
•Συμμετοχή στην Πανηπειρωτική Έκθεση, υπέρ ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 

e-mail  G27195@otenet.gr  
Τηλ. 210 3317720
Facebookhttps://www.facebook.com/PotamiArtFestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου