Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

ΝΕΑ ΤΣΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Έναρξη και επιδείξεις
Η μεγάλη γιορτή άρχισε το απόβραδο της Πέμπτης έξω απο το Δημαρχείο, όπου έγινε η έπαρση των σημαιών για να τιμηθούν οι συμμετέχουσες χώρες. Η Ελληνική, γιά τη Ζάκυνθο, την Κέρκυρα, την Κεφαλονιά και τα Κύθηρα. Η Ιταλική, γιά τη Σουλμόνα, την γραφική πόλη του Αμπρούτσο. Του Αγιου Μαρίνου, του κρατιδίου της Ιταλίας που δημιουργήθηκε το 301 και κατάφερε να μένει ανεξάρτητο και υποδειγματικά δημοκρατικό. Της Σλοβακίας, που έστειλε τους »Γερακάρηδες» της. Της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Με μπροστάρηδες τους Ιταλούς σαλπιγκτές και τα λάβαρα των πόλεων, η γιορτή μεταφέρθηκε μπροστά από την »Κυρία των Αγγέλων», όπου έγινε η προκήρυξη της Γκιόστρας.
ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Με κάθε επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η Γκιόστρα, ένα από τα παλιότερα δρώμενα της Ζακύνθου και η μοναδική που πραγματοποιείται στον ελληνικό χώρο. Πρόκειται για τους πανάρχαιους έφιππους αγώνες, στους οποίους οι συμμετέχοντες λάβαιναν μέρος, διεκδικώντας το έπαθλο, όπου ήταν ένα αργυρό σπαθί, για τον πρώτο νικητή και ένα ζευγάρι ασημένια σπιρούνια για τον δεύτερο, αλλά και για την τιμή μιας γυναίκας, προς χάριν της οποίας αγωνίζονταν.
ΔΕΙΤΕ  ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ
http://imerazante.gr/2013/06/24/66910

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου