Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Φουσκώνει» ο Δούναβης και κάντε το Σταυρό σας!!

ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ 

«Φουσκώνει» ο Δούναβης - Εκκενώθηκαν περιοχές στην Ουγγαρία


Εκκενώνονται για προληπτικούς λόγους οι παραποτάμιες περιοχές στην δυτική Ουγγαρία καθώς η στάθμη των νερών του Δούναβη αυξανεται επικίνδυνα.

Ειδικότερα, περίπου 2.000 άνθρωποι μετακινήθηκαν από το χωριό Γκιορούιφαλου αργά το βράδυ της Παρασκευής, άλλες μικρές πόλεις και χωριά έχουν αποκλειστεί, ενώ τα επίπεδα του ποταμού αναμένεται να ανέβουν στη Βουδαπέστη τη Δευτέρα.
Ο ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν ανέφερε ότι η Ουγγαρία βρίσκεται αντιμέτωποι με τις χειρότερες πλημμύρες.

Εδώ και αρκετές ημέρες οι πλημμύρες έχουν πλήξει χώρες της κεντρικής Ευρώπης, όπως η Αυστρία, η Γερμανία και η Τσεχία, στοιχίζοντας τη ζωή 15 ανθρώπων.
Στην Ουγγαρία οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών και εθελοντές βρίσκονται επί ποδός για να αποτρέψουν μία καταστροφή ανάλογη με αυτή της προηγούμενης εβδομάδας στη Γερμανία.
Περισσότερα από 700 χιλιόμετρα κατά μήκος του ποταμού, χιλιάδες άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων πολλών εθελοντών ακόμη και καταδίκων φυλακών, επιστρατεύθηκαν για να τοποθετήσουν οδοφράγματα με σάκκους άμμου.
Το χωριό Γκιορούιφαλου εκκενώθηκε λόγω ενός αναχώματος που αποδυναμώθηκε λόγω κατολίσθησης.
«Φουσκώνει» ο Δούναβης - Εκκενώθηκαν περιοχές στην Ουγγαρία
«Το ανάχωμα είναι μεν σταθερό, αλλά η πίεση του νερού είναι τόσο μεγάλη που αποφασίσαμε να δώσουμε εντολή εκκένωσης του χωριού για λόγους ασφαλείας», τόνισε ο πρωθυπουργός Όρμπαν σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΤΙ.
Δεκάδες οικισμοί κατά μήκος του Δούναβης βλέπουν τα νερά να έχουν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ, αλλά ακόμη οι άμυνες καλά κρατούν, ενώ στην πρωτεύουσα Βουδαπέστη τα νερά αναμένεται να φτάσουν στο ανώτατο επίπεδό τους το πρωί της Δευτέρας.
Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι τα επίπεδα του νερού θα ανέβουν στα 8.85 μέτρα, περίπου 25 εκατοστά υψηλότερα από το προηγούμενο ρεκόρ του Δούναβη το 2006.
Ο δήμαρχος της Βουδαπέστης Ιστβαν Τάρλος τόνισε ότι στη χειρότερη των περιπτώσεων 55.000 άνθρωποι θα χρειαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Παρόλα αυτά, δήλωσε ότι μόνο οι περιοχές σε χαμηλότερο υψόμετρο θα είναι πιο εκτεθειμένες στα νερά του ποταμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου