Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Σώστε την τηλεόρασή μας - Save our TV

ΕΣΤΑΛΗ  ΑΠΟ  ΛΕΝΑ  ΚΡΑΣΣΑ
Αγαπητοί φίλοι σε ολόκληρη την Ελλάδα, 



Η ελληνική κυβέρνηση μόλις διέκοψε βίαια τη λειτουργία του δημόσιου ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού μας σταθμού, καταφέροντας βαρύτατο πλήγμα στη δημοκρατία μας. Ας σταματήσουμε το Μεγάλο Ελληνικό Σβήσιμο - πατήστε εδώ για να υπογράψετε αυτό το petition και προωθήστε το ευρέως μέχρι η κατακραυγή μας να γίνει τόσο μεγάλη, ώστε να είναι αδύνατο να αγνοηθεί.

Sign the petition
H ελληνική κυβέρνηση μόλις διέκοψε βίαια τη λειτουργία του δημόσιου ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σταθμού, καταφέροντας βαρύτατο πλήγμα στη δημοκρατία μας. Όμως, αν αρκετοί από εμάς αντεπιτεθούμε άμεσα, μπορούμε να αναγκάσουμε τον πρωθυπουργό μας, Αντώνη Σαμαρά, να μας επιστρέψει την ΕΡΤ. 

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης είναι συνήθως ο πρώτος στόχος όλων των πραξικοπηματιών, αλλά σε αυτή την περίπτωση το κλείσιμο της ΕΡΤ και η απόλυση όλων των 2,700 εργαζομένων της αποφασίστηκε από τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνησή μας. Λένε ότι η ΕΡΤ είναι αναποτελεσματική και αδιαφανής, αλλά αντί να κάνουν μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν στην καλύτερη λειτουργία της, αποφάσισαν να την αφανίσουν. Αυτή τη στιγμή οι διαδηλώσεις εξαπλώνονται σε ολόκληρη τη χώρα και άμα ασκήσουμε πίεση στον Σαμαρά τώρα, θα μπορέσουμε να σώσουμε την τηλεόραση και το ραδιόφωνο με τα οποία όλοι μεγαλώσαμε.

Δεν έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας. Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίση και οι αποφάσεις που λαμβάνονται αυτή τη στιγμή θα κρατήσουν για πολλές επόμενες γενιές. Μόνο με ένα δημόσιο, αμερόληπτο μέσο ενημέρωσης θα μπορούμε να διερευνούμε εξονυχιστικά τους αυτοκράτορες της λιτότητας και να κάνουμε τους δημοκρατικά εκλεγμένους μας πολιτικούς να λογοδοτούν. Ας σταματήσουμε το Μεγάλο Ελληνικό Σβήσιμο - πατήστε εδώ για να υπογράψετε αυτό το petition και προωθήστε το ευρέως μέχρι η κατακραυγή μας να γίνει τόσο μεγάλη, ώστε να είναι αδύνατο να αγνοηθεί. 

http://www.avaaz.org/en/greece_ert_gr/?1371132640


Με ελπίδα και αφοσίωση

Luis, Sam, Marie, Carol και ολόκληρη η ομάδα του Avaaz

Υ.Γ. Αυτή η καμπάνια διαμαρτυρίας δημιουργήθηκε αρχικά από την Σοφία Κ. Αρχίστε τώρα την δικιά σας και επικρατείστε σε τοπικά, εθνικά ή παγκόσμια ζητήματα:http://www.avaaz.org/en/petition/start_a_petition/?bgMYedb&v=23917 

Περισσότερες πληροφορίες 

Χιλιάδες διαδηλωτές στο πλευρό των απολυμένων της ΕΡΤ
http://tvxs.gr/news

24ωρη πανελλαδική απεργία για την ΕΡΤ
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=369426 

Δεν υπάρχει οικονομικό όφελος από το λουκέτο 
http://www.efsyn.gr/?p=60096

Δεν υπάρχει οικονομικό όφελος από το λουκέτο (το βήμα) 
http://www.efsyn.gr/?p=60096 

---------------

Dear friends in Greece, 




The Greek government has just brutally pulled the plug on our public radio and TV services, dealing a terrible blow to our democracy.Let´s stop the Great Greek Switch-off --click to sign this petition and share it widelyuntil we build an outcry impossible to ignore:

Sign the petition
The Greek government has just brutally pulled the plug on our public radio and TVservices, dealing a terrible blow to our democracy. But if enough of us fight back now, we can force PM Samaras to give us our ERT back.

State media is normally the first target in any coup but now our democratically elected government has decided to shut it down, firing all its 2,700 employees. They say ERT is inefficient and lacks transparency, but rather than reform it to make it better, they’ve decided to kill it. Right now protests are spreading across the country and if we turn the heat on Samaras now, we can still save the TV and radio we all grew up with.

We don’t have much time left. Greece is in crisis and and decisions being made now will last for generations. Only a public, impartial media can help us scrutinise the austerity autocrats and hold our democratically elected politicians to account. Let´s stop the Great Greek Switch-off --click to sign this petition and share it widely until we build an outcry impossible to ignore: 

http://www.avaaz.org/en/greece_ert/?bSJcteb&v=25908

With hope and determination,

1 σχόλιο:

  1. Ο Χατζιδάκις μιλώντας στη Μαρία Ρεζάν (αντέγραψα την ερωταπάντηση απ' το παμπάλαιο βιβλίο με τις συνεντεύξεις της - είναι απ' τα αγαπημένα μου βιβλία) είχε μιλήσει και για την ΕΡΤ στην οποία συμμετείχε κάποτε ως διευθυντής του Τρίτου Προγράμματος.
    Τότε φυσικά η ΕΡΤ ήταν το μοναδικό ραδιοτηλεοπτικό ΜΜΕ της χώρας, είχαμε μόνο δύο κανάλια και οι αναλογίες με τη σημερινή εποχή είναι διαφορετικές.
    Βρήκα όμως εξαιρετικά εύστοχη την απάντησή του στη σχετική ερώτηση της Μαρίας Ρεζάν, για κλείσιμο και ξανάνοιγμα μιας καθαρής ΕΡΤ - κάτι που συζητιόταν ήδη από τότε...
    ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 1984 Μαρία Ρεζάν: Σκεφθήκατε, ποτέ, να εισηγηθείτε, να διαλυθεί η Ε.Ρ.Τ. και να αρχίσει από την αρχή;
    Μάνος Χατζιδάκις: Κι αυτό θα το εισηγούμην, αλλά ο κόσμος δεν μπορεί να ζήσει πια, χωρίς την Ε.Ρ.Τ. Θα πεθάνουν αν δεν τους δώσεις εκείνο, για το οποίο θα μπορούν να φωνάζουν και να διαμαρτύρονται. Η Ε.Ρ.Τ. είναι πολύτιμη, διότι δίδει στον Ελληνικό λαό, την ευκαιρία να διαμαρτύρεται και να λέει «τι αίσχος που είναι η Ε.Ρ.Τ.» Η αντιπολίτευση διαμαρτύρεται, γιατί δεν της δίνουν περισσότερο χρόνο, οι άλλοι διαμαρτύρονται γιατί δεν τους δίνουν περισσότερη «Δυναστεία», οι άλλοι διαμαρτύρονται γιατί υπάρχει η «Δυναστεία» και όλοι είναι ευχαριστημένοι... [Η Ε.Ρ.Τ.] είναι ένα απαραίτητο φάρμακο, για να ζούμε με την ψευδαίσθηση της ελευθερίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή