Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

ΠΑΡΙΣΙ:Εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας με τουλάχιστον 7 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες











                                                                              
 
 

-Επιτόπου σωστικά συνεργεία που δίνουν μάχη με το χρόνο-Αγνωστος ο αριθμός των εγκλωβισμένων-Για εικόνες αποκάλυψης μιλά ο δήμαρχος της περιοχής

Τουλάχιστον επτά νεκροί και πολλοί τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τον εκτροχιασμό επιβατικής αμαξοστοιχίας στη Γαλλία, με προορισμό τη Λιμόζ που εκτελούσε το υπ' αριθμόν 3657 δρομολόγιο.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Μανουέλ Βαλς, είπε ότι τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ωστόσο, όπως είπε, «δυστυχώς το πιθανότερο είναι ο αριθμός των θυμάτων να αυξηθεί».

Σύμφωνα με την «Le Parisien», όσοι επιβάτες βρίσκονταν στο πίσω μέρος του τρένου σκοτώθηκαν, 10 είναι σε κρίσιμη κατάσταση, τουλάχιστον 60 έχουν τραυματιστεί και δεκάδες είναι ακόμη εγκλωβισμένοι.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, πολλοί επιβάτες έπαθαν ηλεκτροπληξία.

Οι γαλλικές ενημερωτικές ιστοσελίδες αναφέρουν πάντως ότι το τρένο των γραμμών Intercités, το οποίο μετέφερε συνολικά 350 επιβάτες, παρέκκλινε της πορείας του για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, με αποτέλεσμα να προσκρούσει στην αποβάθρα σιδηροδρομικού σταθμού στην περιοχή Μπρετινί Σουρ Ορζ, νοτίως των Παρισίων.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες η τραγωδία πιθανότατα οφείλεται σε λάθος προγραμματισμό των «κλειδιών» των σιδηροτροχιών που είχε ως αποτέλεσμα το μισό τρένο να κατευθυνθεί σε αντίθετη πορεία από το άλλο μισό και να επέλθει εκτροχιασμός.

Tην ίδια ώρα, ο δήμαρχος της Μπρετινί, σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα «Le Parisien», έκανε λόγο για σκηνές αποκάλυψης, ενώ είπε πως στο σημείο επικρατεί ο «απόλυτος πανικός».

Ο Bernard Decaux είπε πως τρεις αμαξοστοιχίες «μπλέχτηκαν» με αποτέλεσμα την αιματηρή σύγκρουση, ενώ διευκρίνισε ότι δεν γνωρίζει πόσοι είναι οι νεκροί και οι τραυματίες.











 
 
 protothema.gr  kai  KEFALONIAPRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου