Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη

Συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη
Αναβάθμιση η ευτελισμός;


Έχοντας υπ όψη την από 1/7/2013 σχετική επιστολή του προέδρου του ΠΣ αλλά και τις δημόσιες τοποθετήσεις άλλων συναδέλφων επί του θέματος της πραγματοποίησης από εδώ και στο εξής συνεδριάσεων με την μέθοδο της τηλεδιάσκεψης, η παράταξη μας επιθυμεί να σας γνωστοποιήσει τις απόψεις και τις προτάσεις της.

Η ΑΝ.Α.Σ.Α παρατηρώντας τα έντονα προβλήματα δυσλειτουργίας του συμβουλίου τα οποία, πέραν των άλλων πολιτικών αδυναμιών της διοίκησης Σπύρου, είχαν την αφετηρία τους στην πληθώρα θεμάτων της τελευταίας στιγμής ,πρότεινε την αναζήτηση εναλλακτικών δυνατοτήτων όπως η χρήση της τηλεδιάσκεψης.
Η αποδοχή από τον πρόεδρο του ΠΣ της μεθόδου αυτής που παρέχει η τεχνολογία (μετά και την συνεδρίαση «φιάσκο» της Κεφαλονιάς), γεννά νέα δεδομένα τα οποία πρέπει να αξιολογηθούν ώστε η πρωτοβουλία αυτή να λειτουργήσει θετικά και αποδοτικά για τον θεσμό και τους πολίτες.
Απαιτείται κατά την γνώμη μας η εξ αρχής αποδοχή από το σώμα ενός κειμένου-συμφωνίας , που θα μπορούσε να ενσωματωθεί και στον Κανονισμό Λειτουργίας του ΠΣ, για την έκταση και το βάθος χρήσης της τηλεδιάσκεψης.
ü     Σε περιπτώσεις έκτακτες και κατεπείγουσες ,κατά τον νόμο και τον κανονισμό.
ü     Σε περιπτώσεις υπηρεσιακών θεμάτων (ασφαλώς δεν είναι υπηρεσιακό θέμα η ψήφιση του προϋπολογισμού!)
ü     Σε περιπτώσεις θεμάτων που υπάρχει ανατρεπτική προθεσμία (με πραγματικά διαπιστωμένη αδυναμία συζήτησης στην επόμενη  «δια ζώσης» συνεδρίαση)
ü     Η ώρα και η ημέρα συνεδρίασης πρέπει να εξυπηρετεί όλους τους συμβούλους και να μην οδηγεί εκ των προτέρων σε αποκλεισμούς συμμετοχής.
ü     Η μηνιαία «δια ζώσης» συνεδρίαση δεν μπορεί να υποκατασταθεί με κανένα τρόπο και για κανένα λόγο από την συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη.
Είναι φανερό από τα παραπάνω ότι απαιτείτο  συζήτηση και συνεννόηση πριν την εκκίνηση εφαρμογής της μεθόδου. Αυτό άλλωστε είχαν αποδεχθεί τόσο ο πρόεδρος του ΠΣ όσο και ο περιφερειάρχης σε σχετική πρόταση του επικεφαλής της ΑΝ.Α.Σ,Α στην μη πραγματοποιηθείσα τελικά συνεδρίαση της Κεφαλονιάς.
Δεν το έπραξαν!
Παρά ταύτα η ΑΝ.Α.Σ.Α επιμένει και ζητεί την σύγκληση σε σύσκεψη , με πρώτη ευκαιρία, του  προεδρείου του ΠΣ και των επικεφαλής των παρατάξεων ώστε να αναζητηθεί και να βρεθεί κοινός τόπος που εν συνεχεία θα τεθεί στην κρίση της ολομελείας του ΠΣ.
Η ΑΝ.Α.Σ.Α καλεί όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να ευαισθητοποιηθούν σχετικά, ώστε η νέα μορφή λειτουργίας να αποτελέσει ευέλικτο εργαλείο για την καλύτερη αποδοτικότητα και λειτουργία του ΠΣ, διαφορετικά μπορεί να γίνει ένα ακόμη βήμα για την οριστική απώλεια της πολιτικής και θεσμικής του αξιοπιστίας.

Αργοστόλι, 7/7/2013                                  Θεόδωρος Γαλιατσάτος
                                                                    Περιφερειακός σύμβουλος
                                                                    Επικεφαλής ΑΝ.Α.Σ.Α  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου