Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Στα παράλια της Αιτωλοακαρνανίας η Ομηρική Ιθάκη;

Η Ιστορία της Ιθάκης
Η Ιστορία της Ιθάκης
(ΓΥΡΟ-ΓΥΡΟ  ΠΑΕΙ  ΑΥΤΗ  Η ΙΘΑΚΗ!!!!)
Ένα ακόμη βιβλίο, η παρουσίαση του οποίου έγινε την περασμένη Τρίτη 2 Ιουλίου στην αίθουσα του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο, έρχεται να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα γύρω από το ζήτημα της Ομηρικής Ιθάκης, για το που δηλαδή ακριβώς βρισκόταν το βασίλειο του Οδυσσέα που περιγράφει ο Όμηρος στα έπη του.
Συγγραφέας αυτή τη φορά ο  Παναγιώτης Λιβιτσάνος, από τον Κάβαλο Λευκάδας, ο οποίος μέσα από τις 142 σελίδες του πονήματός του που φέρει τον τίτλο «Προϊστορική Αιτωλοακαρνανία και Ομηρικά Έπη», με αρκετές αναφορές στο νησί της Λευκάδας και τα γύρω νησιά, ισχυρίζεται ότι η Ομηρική Ιθάκη θα πρέπει να αναζητηθεί στα παράλια της Αιτωλοακαρνανίας.
Αναφέρει ο συγγραφέας, μεταξύ άλλων, στην εισαγωγή του βιβλίου – Για την ηλεκτρονική ανάγνωση ολόκληρου του βιβλίου  κάντε κλικ εδώ:
«Λίγες γνώσεις έχω, αφού μόνο το Δημοτικό Σχολείο έχω βγάλει, όχι σε έξι χρόνια αλλά σε οχτώ, γιατί ποτέ μου δεν ήμουν καλός μαθητής. Όσο περνούσαν τα χρόνια κατάλαβα το μεγάλο μου λάθος κι άρχισα να διαβάζω, αρχίζοντας απ΄ τα πιο απλά βιβλία, ώστε να μπορώ να καταλαβαίνω. Αργότερα, τόλμησα να διαβάσω και πιο δύσκολα.
δείτε  ολόκληρη την ανάρτηση στο  http://www.kefaloniatoday.com

2 σχόλια:

  1. Κινδυνεύοντας να παρεξηγηθώ και δε μου αρέσει από έναν άνθρωπο που κόπιασε και προ παντός είχε το θάρρος να εκφράσει επώνυμα τις απόψεις του μέσω ενός βιβλίου, θα απαντούσα διαβάζοντας μόνο τα περιεχόμενα του βιβλίου:
    Τούτο το πόνημα μου θυμίζει μια πιατέλα γεμάτη καλαμπαλιλίκια και όταν φτάνεις στο κέντρο το ψητό δεν υπάρχει.
    Μετά από κάποια εμπειρία που απέκτησα επί του θέματος θα επαναλάβω η εύρεση της Ομηρικής Ιθάκης είναι μια απλή εμπειρική πράξη 1+1 = 2.
    Οποτεδήποτε μπαίνουν φιλοσοφίες για να φτάσουμε στο αποτέλεσμα σημαίνει φτώχεια αποδεικτικών στοιχείων.
    Η Ομηρική Ιθάκη (παλάτι του Οδυσσέα με ότι αυτό το περιτριγύριζε), προφανώς είναι συλημένη και κατεστραμμένη. Ξέφαντη ήταν άρα φάτσα - μπάτσα που λένε.
    Μόνο γεωγραφικά και τοπικά στοιχεία από την Οδύσσεια είναι ικανά να οδηγήσουν σε αυτή και πιστεύω ότι υπάρχουν.

    Ο συγγραφέας θα ζοριστεί λίγο στην αρχή, αλλά πιστεύω ότι σιγά – σιγά θα περάσει και αυτός απέναντι στα νησιά μας!
    Γέλασον μεν, άκουσον δε!!

    Χουά χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΛΟΓΟ ΜΕΡΑΣ,,ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΔΟΥΛΙΤΣΑ ΣΗΜΕΡΑ,,ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΩ,,ΟΤΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑ ,,ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΩ!!
    ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ,, ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΛΟΠΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟΨΗ,,.
    ΕΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΔΥΟ,, ΣΤΗΝ ΟΔΥΣΙΑΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ,,ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΑΤΩ,, ΚΑΙ ΘΑ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΛΟΓΑ,, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΤΣΕΙ Η ΠΙΟ ΛΟΓΙΚΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ,,ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΤΟ ΧΤΙΣΕ ΤΟ ΒΑΣΕΙΛΙΟ ΤΟΥ Ο ΠΟΝΗΡΟΣ! ΘΙΑΚΟΚΕΦΑΛΟΝΗΤΗΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή