Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ενημέρωση,, με επιλογή την Κεφαλονιά

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Τα αξιοθέατα της Κεφαλονιάς!
Το Φρούριο του Αγίου Γεωργίου (Κάστρο) υψώνεται πάνω από το χωριό Περατάτα. Βρίσκεται κτισμένο πάνω σ' ένα λόφο περίπου 300 μ. ύψους, στα νότια του Αργοστολίου και σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων. Έχει έκταση περίπου 16.000 τ.μ. και περίμετρο τειχών 600 μέτρων
Κεφαλονιά!Τόποι λατρείας και παράδοσης!
Στο Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Κεφαλονιά και συγκεκριμένα στο χωριό Μαρκόπουλο που βρίσκεται στο Νοτιανατολικό άκρο και κοντά στη Σκάλα, υπάρχει η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της «Φιδιώτισσας».
Ελειός,Πόρος Κεφαλονιά,Ιστορία και Μαγικό σήμερα!
Ξεχωριστό χαρακτηριστικό της Κεφαλονιάς είναι η μοναδική ποικιλία μαύρου ελάτου, η "Κεφαλληνιακή Ελάτη", που συναντιέται σε καθαρή μορφή μόνο στο ψηλότερο βουνό του νησιού, τον Αίνο.
Κεφαλονιά!Αλλη μια βόλτα!
Η Κεφαλονιά είναι το μεγαλύτερο νησί στο Ιόνιο στην Δυτική Ελλάδα. Βόρεια της Ζακύνθου και νότια της Λευκάδας. Η Κεφαλονιά είναι χωρισμένη από την μικρότερη Ιθάκη από ένα στενό κανάλι. Είναι ένα πανέμορφο νησί με πολλές υπέροχες παραλίες.
Φάρος Γερόγομπος Κεφαλονιάς!
Ο φάρος Γερόγομπος χτίστηκε το 1907 από τους Aγγλους. Το ύψος του πύργου του είναι 13 μέτρα και το εστιακό του ύψος είναι 58 μέτρα.
Μύρτος über alles!
Έρωτας με την πρώτη ματιά. Πιστεύω πως αυτό είναι το συναίσθημα που κυριαρχεί, όταν κάποιος πρωτοβλέπει μία από τις ωραιότερες παραλίες -όχι μόνο της Κεφαλονιάς και της Ελλάδας, αλλά όλου του κόσμου.
Κεφαλονιά: Ποιες είναι οι top παραλίες της;
Γαλαζοπράσινα νερά κάτω από θεόρατα βράχια, καυτές αγκαλιές από λευκή άμμο και παρθένα τοπία βγαλμένα από παραμύθι.
Κεφαλονιά: Ραψωδία χρωμάτων και αρωμάτων! 
Χρωματική παλέτα όπου συμμετέχουν όλοι οι τόνοι από το κυανό ώς το πράσινο, ποικιλομορφία γεύσεων και συνηθειών και μια πραγματικά ωραία αντίληψη για τη ζωή. Αυτή είναι η Κεφαλονιά!
Κεφαλονιά: Ιόνια μυστήρια. 
Σπάνια σε ένα νησί συνταιριάζονται τόσο αρμονικά, εκπληκτικές παραλίες με ψηλά βουνά, θρησκευτικά και αρχαιολογικά μνημεία με όμορφους οικισμούς, λαϊκός πολιτισμός με χολιγουντιανή λάμψη. Με «αλατοπίπερο» την περιβόητη «τρέλα» των κατοίκων της, η Κεφαλονιά είναι ένα «πιάτο» ιδιαίτερο, πλήρες και χορταστικό.
Κεφαλονιά,ατέλειωτα σημεία ιστορίας και ομορφιάς!
Κατασκευάστηκε το 1828 από τους ?γγλους και έχει ύψος 8 μέτρα. Την ονομασία του την ωφέλει στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων που βρίσκεται εκεί κοντά. Το φανάρι θα το βρείτε 3 χιλιόμετρα έξω από το Αργοστόλι κοντά στις καταβόθρες ή θα το δείτε αν πάρετε το καραβάκι για το Ληξούρι
Κεφαλονιά!Που να προλάβεις να τα δεις όλα!
Η Κεφαλονιά διαθέτει πολλά και εντυπωσιακά αξιοθέατα μοναδικής φυσικής ομορφιάς, ιστορικής σπουδαιότητας και λαογραφικής παράδοσης.
Κεφαλονιά!Βουτιές στο όνειρο!
Οι παραλίες στην Κεφαλονιά είναι διάσημες και περιλαμβάνονται στις πιο όμορφες παραλίες στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.
Κεφαλονιά: Για περιπατητές 
Λίγα ρούχα σε ένα σακίδιο, ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, ένα αδιάβροχο καλού-κακού και φύγαμε για να ανακαλύψουμε, πεζοπορώντας, μια Κεφαλονιά άγνωστη, ακόμη και σε πολλούς ντόπιους.
Βόρεια Κεφαλονιά, αράζουμε στο Φισκάρδο!
Η βόρεια χερσόνησος της Κεφαλονιάς κρύβει στην πολυσχιδή ακτογραμμή της σπάνιες γεωλογικές ιδιομορφίες, λαχταριστά ακρογιάλια, , απάνεμους όρμους, ήσυχα ψαροχώρια μα και παραδοσιακούς οικισμούς με ιδιαίτερη προσωπικότητα. Ένας από αυτούς το Φισκάρδο, δημοφιλής προορισμός σήμερα για Έλληνες και ξένους, θα κερδίσει την καρδιά σας!
Αφιέρωμα στην Κεφαλονιά μας! 
Αναφορές στο πανέμορφο νησί μας κάνει το athinorama και η enimerosi360! Ένα λεπτομερέστατο οδοιπορικό σε κάθε γωνιά της Κεφαλονιάς. Απολαύστε το!
Κεφαλονιά!
Καρτποσταλικές παραλίες με τιρκουάζ νερά και? χολιγουντιανές περγαμηνές, κάστρα και μοναστήρια, διαδρομές με θέα στη θάλασσα που κόβει την ανάσα. Μεγάλο νησί η Κεφαλονιά, σηκώνει καλοκαιρινό σαφάρι για όσους θέλουν να την ανακαλύψουν, ενώ προσφέρει επιλογές και για θεματικό τουρισμό: επισκέψεις σε οινοποιεία, πεζοπορίες στον Εθνικό Δρυμό του ελατοσκέπαστου Αίνου, εξορμήσεις με canoe kayak κ.λπ.

2 σχόλια: