Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ‏

TΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΗΣ ΣΤΑΓΟΝΑΣ (taxisnet) ή ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΕ ΝΕΥΡΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
       
     Η ζωή ενός Λογιστή – Φοροτεχνικού είναι γεμάτη μόνο από συνεχή αγωνία,  κυνήγι ημερομηνιών, ΑΛΛΑ και κυνήγι μαγισσών μήπως και μαντέψουν ,πράγμα  απίθανο πως θα ξυπνήσει  το υπουργείο Οικονομικών  και σε τι βασανιστήρια θα τους  υποβάλλει .
Έχουμε ήδη μπει στην περίοδο που οι κουτοπόνηροι  πολιτικάντηδες κυβερνούν την χώρα

 Για πολλοστή φορά,  προέκυψε απρογραμμάτιστη, έκτακτη, αδυναμία του Taxisnet. Τα προβλήματα στην πρόσβαση εδώ και καιρό είναι γνωστά, πραγματικά, δυσκολεύουν τη ζωή των λογιστών, παρά τις ανακοινώσεις και διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Οικονομικών.


Ένα πράγμα είναι σίγουρο ότι Όποιος κάνει τον κόπο και μπει στην πύλη ενημέρωσης και διαλόγου της κοινότητας των λογιστών αντιλαμβάνεται αμέσως το μπάχαλο που επικρατεί αυτή τη στιγμή σε σχέση με την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων.
Δυστυχώς, τα προβλήματα που ήταν πολλά όλο το τελευταίο διάστημα, συνεχίζονται και μετά την «περίφημη»  ανακοίνωση που ανέφερε με έμφαση «Δεν παρατηρείται καμία υπερφόρτωση των συστημάτων της ούτε τεχνικά προβλήματα στην υποβολή των δηλώσεων, πόσο μάλλον «κατάρρευση» του συστήματος».

Ενώ η νομοθεσία προβλέπει ξεκάθαρα πως οι πολίτες πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους προθεσμία 5 μηνών για την υποβολή των φορολογικών τους δηλώσεων, το ίδιο το κράτος καταστρατηγεί με πράξεις και παραλείψεις του τη δυνατότητα αυτή.
Οι  λογιστές όλης της χώρας είναι στα κάγκελα. ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΙ  ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ έχουν   αποφασίσει αποχή από την κατάθεση των δηλώσεων μέχρι τις 22 Ιουλίου καθώς οι επαφές που είχαν με το Υπουργείο Οικονομικών δεν κατέληξαν πουθενά σε σχέση με το αίτημα μιας εύλογηςπαράτασης. Το Υπουργείο απάντησε πως αδυνατεί για την αλλαγή ημερομηνιών υποβολής λόγω άκουσον άκουσον μνημονιακής υποχρέωσης!

Η πραγματικότητα βέβαια είναι γνωστή στον κλάδο των λογιστών και τα μεγάλα, συνεχιζόμενα, εκνευριστικά προβλήματα στην πρόσβαση και λειτουργία στην ιστοσελίδα  της ΓΓΠΣ δεν κρύβονται από μία ανακοίνωση. Είναι μάλλον άσκοπο και βαρετό να απαριθμήσει κανείς ξανά θέματα που έχουν προκύψει και ταλαιπωρούν τους λογιστές στην υποβολή των δηλώσεων (ενδεικτικά μόνο, φόρτωση των στοιχείων των τόκων καθυστερημένα, καθυστερημένες και λανθασμένες βεβαιώσεις αποδοχών από το Δημόσιο, καθυστερημένη έκδοση εγκυκλίων).
Είναι όμως επιβεβλημένο, σε μία περίοδο υψηλότατου φόρτου εργασίας με απάνθρωπα ωράρια για τους λογιστές, να υπάρχει το ελάχιστο , ειλικρίνεια ,ανάμεσα σε Υπουργείο Οικονομικών   και τους λογιστές, κάτι  τι το οποίο δεν υπάρχει και έτσι αυτή την στιγμή το κράτος έχει απέναντι του, γιατί  έτσι προτιμά όλον τον κλάδο 
Επίσης, μόλις χθες υπήρξε πρόταση προσφυγής σε κάθε ένδικο μέσο κατά του ελληνικού δημοσίου  από τον Λογιστικό Σύλλογο Αθηνών αλλά και άλλους συλλόγους που συνυπογράφουν καθώς επίσης κατά πληροφορίες   κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου από γνωστό λογιστή της Αθήνας στην οποία σημειώνονται μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Η είσπραξη των εσόδων του Κράτους αποτελεί ανάγκη ύψιστης προτεραιότητας για την κάλυψη των δημοσίων δαπανών. Το Υπουργείο Οικονομικών δείχνει αμέλεια στην εκπλήρωση των καθηκόντων του λόγω του ότι η Εξουσία θεωρεί ότι έχει ατιμωρησία. Καθημερινά έχουμε παράβαση καθήκοντος και απιστία περί την υπηρεσία με συγκάλυψη οικονομικών εγκλημάτων.».
Η διοίκηση του ΥΠΟΙΚ δείχνει να αδιαφορεί η συμπεριφορά της δείχνει απαξιωτικη απέναντι σε ένα κλάδο του υποφέρει τα πάνδεινα  ο οποίος δεν μπορεί αντικειμενικά να κάνει σωστά την δουλεία του.
Κάθε μέρα γνωρίζει η πολιτική ηγεσία το πόσες δηλώσεις υποβάλλονται , οι Φοροτεχνικοι εχουν  κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό , συνεχείς θυσίες , και ρεαλιστικές προτάσεις  ,  ας βρει λοιπν το κουράγιο η πολιτική ηγεσία να θέσει τους φορολογουμένους εκπρόθεσμους.

 Πώς να είναι απόλυτα ενημερωμένος ο λογιστής μέσα σ’ αυτό τον καταιγισμό νόμων, αποφάσεων, εγκυκλίων και άλλων  νομοθετημάτων που ξεφυτρώνουν καθημερινώς σαν μανιτάρια; Αλλά ακόμη κι αν ξενυχτάει διαβάζοντας, το επόμενο πρωί πάλι δεν θα μπορεί να κάνει τη δουλειά του διότι οι εφαρμογές της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων θα είναι εκτός λειτουργίας!
Τι ποιο απλούστερο από ένα δεκαετές σε ισχύ φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο θα συντάξουν και θα  συμμετέχουν σε αυτό  ενεργά  οι  ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;    Eνα νομοσχέδιο  με μειωμένους συντελεστές φορολόγησης ξεκάθαρο  έτσι ώστε ο φορολογούμενος  , αλλά και οι επενδυτές οι οποίοι θέλουν να στήσουν επιχειρήσεις στην πατρίδα μας να είναι ενημερωμένοι για το τι θα ισχύει τα επόμενα 10 χρόνια ,
Τι ποιο απλούστερο από έναν Κώδικα  βιβλίων και Στοιχείων σημερινο ΚΦΑΣ,  δέκα  έως είκοσι σελίδων που να αναφέρει μόνο  τι  ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ  και όχι έναν κώδικα  όπως είναι ο σημερινός  που ,όμοιος του δεν υπάρχει στην γη,  750 περίπου σελίδων με   ένα κυκεώνα νόμων αποφάσεων και εγκυκλίων ?
Αλλα για να γίνουν όλα αυτά θα πρεπει  να υπαρξει
πλήρης απαλλαγή από το Μνημόνιο και από τους μνημονοιακους υποστηρικτες του
και ετσι 
να διαμορφωθεί ένα φορολογικό σύστημα κοινωνικά δίκαιο με  πρωταγωνιστες τους ΛΟΓΙΣΤΕΣ  και επιπλεον  βασικους  άξονες του
φορολογικού αυτού συστήματος,  εκτος των ανωτερω  :

Δίκαιη κατανομή φορολογικών βαρών.
.
Δραστική μείωση της σημερινής φορολογικής επιβάρυνσης των μισθωτών
και των συνταξιούχων μέσα από φοροελαφρύνσεις, αφαίρεση δαπανών από φόρο κλπ.

ΦΠΑ 5%    στα είδη ευρείας λαϊκής κατανάλωσης και στο εγχώριο τουριστικό
πακέτο και την κρουαζιέρα και 10% εστιαση  

Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης σε  
τιμές του Απριλίου 2010 και αφορολόγητο πετρέλαιο για τους αγρότες, όπως  
ισχυει και για τη ναυτιλία.  
.
Μείωση Φορολογίας Εισοδήματος Νομικών Προσώπων ούτος ώστε να
καταστεί η χώρα μας φορολογικά ανταγωνιστική σε σχέση με τις γειτονικές
χώρες.

Καταργούνται τα χαράτσια και η φορομπηχτική πολιτική στα ακίνητα

Επισης να μην ξεχναμε ότι
Πεντακόσιες χιλιάδες οικογένειες δεν έχουν ούτε ένα εργαζόμένο μέλος, και ένας στους τρεις Έλληνες υποσιτίζεται,ΚΑΙ

Αγοράζω και στηρίζω μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΑ προϊόντα και εταιρείες !


Σπύρος Μαρκάτος
Λογιστής  Φοροτεχνικός

Υπεύθυνος  οικονομικών συντονιστικής επιτροπής Κεφαλονιάς
Μέλος του τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης οικονομικών

ΥΓ Η παρούσα επιστολή θα προωθηθεί για επερώτηση στην βουλή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου