Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Κ-Ι



Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ
την ΤΡΙΤΗ 16 Ιουλίου
στις 10.30 στο Εργατικό Κέντρο
Η κυβέρνηση προχώρησε στην κατάθεση νομοσχεδίου «Κανόνες Ρύθμισης της Αγοράς Προϊόντων και της Παροχής Υπηρεσιών» που προβλέπει την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων.

Με την κατάθεση του νομοσχεδίου στη βουλή η κυβέρνηση (ΝΔ- ΠΑΣΟΚ) εξυπηρετεί πάγιες ανάγκες του μεγάλου εμπορικού κεφαλαίου για την ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της κερδοφορίας του και χειροτερεύει ακόμα περισσότερο τη ζωή του κάθε εργαζόμενου.


·      Η κυβέρνηση ανοίγει τα μικρά καταστήματα κάτω των 250τμ 52 Κυριακές το χρόνο.
·      Για τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα άνω των 250τμ δηλαδή πολυκαταστήματα, moll, golden Moll και άλλα, 7 Κυριακές το χρόνο.
·      Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι πλέον οι δήμαρχοι (Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης) θα καθορίζουν πλέον πόσες Κυριακές θα ανοίγουν τα καταστήματα, στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας αρμόδιοι για να αποφασίσουν θα είναι οι περιφερειάρχες.
·      Δίνει το δικαίωμα στα Σούπερ Μάρκετ να πουλάνε περισσότερα προϊόντα όπως: φάρμακα, παιδικό γάλα, τσιγάρα, εφημερίδες, ψωμί κ.ά., δίνει επί της ουσίας το πάνω χέρι στους νόμους της αγοράς.
·      Θα υπάρχουν 4 εκπτωτικές περίοδοι από 2 το προηγούμενο διάστημα.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε Κυβέρνηση και εργοδότες που μας ρημάζουν τη ζωή με τα μέτρα που παίρνουν, να καταργήσουν την Κυριακάτικη Αργία, τσακίζοντας εργαζόμενους και μικρομεσαίους επιχειρηματίες! Καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα να σκεφτεί και να δράσει!

Να συσπειρωθούμε στα ταξικά σωματεία, για να δυναμώσει η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς & να διεκδικήσουμε:
· Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.
· Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
· Εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δεν θα ξεπερνά τις 48 ώρες την εβδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά και με σταθερό ωράριο .
· Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο 8ωρο - 5ημερο - 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία.
· Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
· Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
· Υπογραφή Συλλογικών συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.
Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ
την ΤΡΙΤΗ 16 Ιουλίου στις 10.30 στο Εργατικό Κέντρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου