Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΟΠΙΚΟ ΜΠΛΟΚ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ

Πόρος: Ο κακός χαμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λόγω μεταφοράς του πανηγυριού.

Έως και ακραίες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι αντιδράσεις που καταγράφονται στο άκουσμα της είδησης ότι το πανηγύρι του Σωτήρος δεν θα γίνει στην Πλατεία του Πόρου, αλλά στο λιμάνι.

Πρόκειται για ένα θέμα που είναι κρίμα να διογκωθεί σε βαθμό που θα αποτελέσει αιτία σύγκρουσης, πολύ απλά διότι δεν αξίζει τον κόπο κατά την άποψή μας. Η διοργάνωση ενός πανηγυριού πέρα από το συμβολισμό της σε τοπικό επίπεδο δεν κρίνει το μέλλον ενός τόπου, ούτε καθορίζει τη ζωή των κατοίκων του. Κανενός η ζωή δεν θα αλλάξει προς το καλύτερο ή το χειρότερο είτε διεξαχθεί στην πλατεία το πανηγύρι, είτε στο λιμάνι.

Υπάρχουν δεκάδες άλλα προβλήματα για τα οποία θα άξιζε να διαμαρτυρηθεί ο κόσμος και σε μεγάλο βαθμό δεν αναφέρονται καν. H επιλογή του λιμανιού πρέπει, έστω για φέτος, να στηριχθεί από όλους ανεξάρτητα από την προσωπική άποψη του καθενός. Σε διαφορετική περίπτωση θα διεξαχθεί ένα πανηγύρι που θα αποτύχει. Ποιος θα έχει κερδίσει από αυτό

Ευχής έργον θα ήταν βέβαια να μην υπήρχαν προβλήματα και το πανηγύρι να μπορούσε να διεξαχθεί στο κέντρο του Πόρου. Όμως δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου.


Οι απόψεις που καταγράφονται στην κοινωνία τις τελευταίες μέρες είναι πολλές και αντικρουόμενες. Ο καθένας το βλέπει από την δική του οπτική γωνία ή σε συνδυασμό με διάφορα από τα παρακάτω:

  • Κάποιοι λένε ότι καλώς θα διεξαχθεί στο λιμάνι το πανηγύρι, διότι ο χώρος ενδείκνυται και αξίζει τον κόπο να δοκιμαστεί κάτι καινούργιο.
  • Άλλοι ότι τα πανηγύρια γίνονται στις κεντρικές πλατείες ή στο κέντρο των χωριών και έτσι πρέπει να γίνει και σε αυτή την περίπτωση.
  • Άλλοι οτι  δημιουργειται αναστατωση και πρόβλημα στα καταστηματα σε μια πολύ δύσκολη εποχή.
  • Άλλοι οτι το λιμάνι είναι για τα πλοία και η πλατεία για κοινωνική συναναστροφη και εκδηλώσεις. Γιατί να μη δένουν τα πλοία στην πλατεία τότε;
  • Άλλοι ότι πρέπει να περιμένουμε να δούμε το τελικό αποτέλεσμα και αν πετύχει στο λιμάνι, γιατί όχι να καθιερωθεί εκεί μόνιμα.
  • Άλλοι ότι τα έσοδα από το πανηγύρι θα είναι μεγαλύτερα στο λιμάνι παρά στην πλατεία.
  • Άλλοι ότι στο λιμάνι δεν θα μπορεί να εξυπηρετηθεί ο κόσμος και θα είναι δύσκολη η προετοιμασία. Επίσης οτι υπάρχουν κίνδυνοι ατυχήματος κυρίως για παιδιά.
  • Άλλοι ότι πρέπει τα καταστήματα της πλατείας να ΄΄τιμωρηθούν΄΄ και ας γίνεται το πανηγύρι όπου θέλει, αλλά όχι στην πλατεία.
  • Άλλοι ότι πρέπει για φέτος να μην γίνει στην πλατεία για να αλλαξουν τη στάση τους τα καταστήματα της πλατείας και του χρόνου επανεξετάσουμε το ζήτημα.
  • Άλλοι ότι είναι ασέβεια σε μια παράδοση δεκαετιών, ξαφνικά να αλλάζει θέση το πανηγύρι.
  • Άλλοι ότι κακώς δεν γίνονται γενικώς εκδηλώσεις στο λιμάνι λόγω του τεράστιου χώρου που είναι διαθέσιμος και αυτό είναι μια καλή αρχή.
  • Άλλοι ότι υπάρχουν και άλλα μέρη στον Πόρο εκτός από την πλατεία με την οποία ασχολούνται όλοι μονίμως και ξεχνούν τα υπόλοιπα καταστήματα.
  • Άλλοι λένε ότι εδώ δεν έγινε ούτε μια εκδήλωση φέτος στον Πόρο και μας μάρανε που θα γίνει το πανηγύρι;
  • Άλλοι λένε ότι είναι θέμα του συλλόγου που θα προετοιμάσει τα πάντα και θα τρέξει για να διοργανωθεί το πανηγύρι και τι δουλειά έχουν να κάνουν εύκολη κριτική όλοι οι υπόλοιποι που είναι έξω από το ''χορό'';
  • Άλλοι λένε ότι ο Πόρος περνάει τη χειρότερη χρονιά του και σε επίπεδο αυτοδιοίκησης και σε τουριστική κίνηση και μεγαλοποιείται ένα ασήμαντο θέμα όπως το που θα διεξαχθεί το πανηγύρι λες και αυτό είναι το πρόβλημα;
  • Άλλοι ότι δεν πρέπει καν να γίνεται πανηγύρι, η εορτή να παραμένει σε αυστηρά θρησκευτικά πλαίσια και να μην έχει σχέση με χρήματα, σουβλάκια και παζάρια.
  • Τέλος κάποιοι λίγοι πιο "μποέμ" τύποι λένε ότι κακώς ασχολούμαστε όλοι οι υπόλοιποι με το θέμα αυτό και να βρούμε κάτι καλύτερο να κάνουμε στη ζωή μας...
Ήτανε στραβό το κλήμα...

POROSNEWS:

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΣΤΕΝΟΧΩΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΟΤΙ ΑΠΛΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ,,ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ!,, KATI  ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΤΝΑΝ  ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΜΕΡΟΣ,,ΠΟΥ ΔΕΝ  ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΝΟΣΟ  ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΜΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΗ,,ΠΟΥ ΔΙΕΓΝΩΣΕ ΠΕΡΙΣΥ Ο  ΓΙΑΤΡΟΣ  "ΣΤΡΑΤΟΣ"  ΕΛΕΙΨΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ  ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ.

ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ  ΞΑΝΑΤΟΝΙΖΩ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ ΜΠΑΜΠΗ,,ΝΑ ΜΑΣ ΜΑΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΟΞΙΕΣ ΜΟΝΙΜΑ,, ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ  ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ,, ΛΟΓΟ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ  ΜΠΑΜΠΗ ΓΟΥΛΙΜΗ,,,ΚΑΙ  ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΙΟΣ,,ΝΑ ΠΑΜΕ ΕΚ" ΠΡΟΤΩΝ  ΣΤΟΝ ΑΓ.ΔΙΟΝΥΣΙΟ  ΣΤΙΣ 24, ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ 1 ΣΕΜΠΤΕΜΒΡΗ  ΣΤΗΝ ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ,,ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΝΤΕΙΟ ΕΚΕΙ ΜΑΣ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΦΑΓΟΜΑΡΑΣ ΜΑΣ  ΣΕ ΟΛΑ,! (ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ-ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟΥ-ΜΟΥΡΙΩΝ-ΠΑΝΗΓΥΡΙΩΝ,ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου