Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Έκτακτο Δελτίο Καιρού


Πρόσκαιρη αλλαγή του καιρού από το απόγευμα του Σαββάτου και από τα βορειοδυτικά καθώς ένα σύστημα από την Ιταλία θα κινηθεί προς την χώρα μας και θα αλλάξει το καιρό σε αρκετές περιοχές .
Παρ'όλα αυτά σε αρκετές περιοχές της ανατολικής και νότια ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας δεν θα καταλάβουν κάτι από αυτήν την αλλαγή εκτός από κάποια μικρή πτώση της θερμοκρασίας και ενίσχυση των ανέμων.
Σποραδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν πρώτα στο βόρειο Ιόνιο-Ήπειρο και αργότερα και στην υπόλοιπη δυτική ηπειρωτική χώρα.
Βαθμίαια ενίσχυση του βορειοδυτικού ανέμου στο Ιόνιο από το απόγευμα του Σαββάτου με παράλληλη πτώση της θερμοκρασίας.
Διαβάστε στο άρθρο ποιές περιοχές θα επηρεαστούν από τα φαινόμενα:
Eπιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το Σαββατοκύριακο με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της δυτικής κεντρικής και βορειοδυτικής χώρας ενώ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.
Οι άνεμοι θα ενισχυθούν από αργά το απόγευμα του Σάββατο από το βόρειο Ιόνιο και θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις .
Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου μέχρι και το βράδυ καθώς και τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες της Κυριακής.
Πιο αναλυτικά:
Σάββατο 10/8/2013:

Ηλιοφάνεια και καλή διαύγεια και ορατότητα στο μεγαλύτερο τμήματα της χώρας τις πρωινές ώρες ενώ λίγες νεφώσεις θα έχει μόνο η δυτική Ελλάδα.
Από τις απογευματινές ώρες και από τα βορειοδυτικά ο καιρός θα χαλάσει με μπόρες και τοπικές καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο την Ήπειρο-δυτική Μακεδονία –βορειοδυτική Θεσσαλία-δυτική&κεντρική Στερεά μέχρι και την δυτική Πελοπόννησο.
Μέχρι το βράδυ ίσως κάποιες από αυτές τις βροχές επεκταθούν και στην βορειοανατολική Στερεά αλλά και την κεντρική Μακεδονία.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί στα 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ και θα ενισχυθούν κυρίως από τις απογευματινές ώρες και πρώτα από το βόρειο Ιόνιο (πιθανότητα και για 8 μποφόρ κυρίως προς την Κέρκυρα).
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση πρώτα από τα βορειοδυτικά.
Δείτε στο παρακάτω χάρτη σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν μπόρες:
Κυριακή 11/8/2013:
Ο καιρός θα ξεκινήσει γενικά καλός με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες στην Θεσσαλία-Ήπειρο-δυτική και κεντρική Στερεά αλλά και την δυτική Μακεδονία.
Παρόμοια φαινόμενα και στα ορεινά της κεντρικής-δυτικής Πελοποννήσου.
Στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια λίγες νεφώσεις και ενίσχυση των βοριάδων στα πελάγη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις στα 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα πέσει και στην υπόλοιπη ανατολική και νοτιοανατολική χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου