Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Φόβοι στις τάξεις των σεισμολόγων για ισχυρό σεισμό !!


Πάνω από 250 σπίτια έχουν κριθεί ακατάλληλα από τα συνεργεία του υπουργείου Υποδομών τα οποία συνεχίζουν τις αυτοψίες στα χωριά της Φθιώτιδας που έχουν πληγεί από τους σεισμούς. Μάλιστα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς Αποστόλη Καραναστάση «ο αριθμός των σπιτιών που έχουν πάθει σοβαρές ζημιές και αναμένεται να κριθούν «κόκκινα» τελικά θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 350 σπίτια».

Εκτός από σπίτια έχουν πληγεί και επαγγελματικές εγκαταστάσεις και ήδη πυκνώνουν οι φωνές για άμεσα μέτρα από την πλευρά της Πολιτείας. Οι διαβεβαιώσεις που έδωσαν τόσο ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, οι οποίοι επισκέφτηκαν τα χωριά την περασμένη Παρασκευή, είναι ότι ο κρατικός μηχανισμός θα ανταποκριθεί άμεσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη το Σάββατο το μεσημέρι μεταφέρθηκαν 40 σκηνές από τη Λάρισα στη Δρυμαία για να τις χρησιμοποιήσουν όσοι κάτοικοι που έχουν στεγαστικά προβλήματα λόγω ακαταλληλότητας των κατοικιών τους. Την ίδια στιγμή μεταφέρθηκαν και δύο υγειονομικές μονάδας και εγκαταστάθηκαν η μία στο Ρεγγίνι και η δεύτερη στην Δρυμαία της Φθιώτιδας για να καλύψουν τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής.

Καθησυχαστικοί πάντως είναι οι αρχαιολόγοι για τις πιθανές ζημιές σε αρχαία μνημεία και κυρίως στο κάστρο της Μενδενίτσας καθώς μετά από επιτόπιο έλεγχο διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχουν ζημιές. Αντίθετα, κάνουν λόγο για σημαντικές ζημιές τουλάχιστον σε τρεις εκκλησίες της ευρύτερης περιοχής ενώ την ίδια στιγμή γίνονται καταγραφές και στα δημόσια κτίσματα, κυρίως σχολεία, έτσι ώστε να προωθηθούν άμεσες παρεμβάσεις για αποκατάσταση των πιθανών ζημιών για να μπορέσουν να λειτουργήσουν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/239604/ekatodades-spitia-kokkina-meta-to-seismo-sti-fthiotida/#ixzz2cP4ndFLE

?????????????????????????????????????????????????????
Φόβοι στις τάξεις των σεισμολόγων για ισχυρό σεισμό !!

by Weatherakias » Mon Aug 19, 2013 2:31 am

Οι σεισμοί στη Φθιώτιδα έχουν δημιουργήσει μετά από πολλά χρόνια, μεγάλη αναστάτωση και φόβο στις τάξεις των σεισμολόγων της χώρα μας.

Με επίσημες δηλώσεις τους, τονίζουν πως οι σεισμοί στη Φθιώτιδα δεν θεωρούνται ως φυσιολογικοί μετασεισμοί του μεγάλου σεισμού των 5,3R που είχε σημειωθεί στις 7 Αυγούστου. Μετά από 11 μέρες, το φαινόμενο δεν εξελίσσεται ομαλά, κάτι που τονίζει εδώ και μέρες και ο γνωστός σεισμολόγος κύριος Γεράσιμος Χουλιάρας.

Το φυσιολογικό όπως λέει, θα ήταν το φαινόμενο να εκτονώνεται με σεισμούς που με το πέρασμα των ημερών θα γίνονται ολοένα και πιο ελάχιστοι με μικρό μέγεθος, ωστόσο ως τώρα βλέπει πως κάθε μέρα γίνονται σεισμοί και μάλιστα κάποιοι από αυτούς έχουν μέγεθος μεγαλύτερο των 4,0 Ρίχτερ.

Κάτι ανάλογο είχε γίνει και στο μεγάλο σεισμό της Θεσσαλονίκης το 1978. Είχαν αρχίσει να γίνονται σεισμοί με μέγεθος άνω των 4 Ρίχτερ, ωστόσο είχε γίνει και ένας δυνατός σεισμός μεγέθους 5,4 Ρίχτερ. Όλοι πίστεψαν ότι ήταν ο κύριος σεισμός, ωστόσο 1 μήνα μετά, ο εγκέλαδος ξαναχτύπησε με σεισμό 6,5 Ρίχτερ. Πριν τα 6,5 Ρίχτερ, γινόντουσαν συνεχώς σεισμοί άνω των 4 Ρίχτερ, ωστόσο όλοι πίστεψαν ότι πρόκειται για μετασεισμούς των 5,4 Ρίχτερ.

Κάτι ανάλογο ίσως να συμβαίνει και στη Φθιώτιδα, ωστόσο θα πρέπει να περάσει περίπου μισός με ένας μήνας ώστε να δουν οι σεισμολόγοι αν πρόκειται όντως για προσεισμούς ή απλά για μετασεισμούς. Δεν λέμε ότι θα γίνει ένας πιο δυνατός σεισμός, απλά σας δίνουμε ένα παράδειγμα για να σας δείξουμε πως εξελίσσεται μία μη φυσιολογική μετασεισμική δραστηριότητα σε κάποια περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου