Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Για παραπλάνηση των δικαστηρίων μιλά ο Ριμπολόβλεφ

Με μία επίσημη ανακοίνωση (διενεμήθη στον Τύπο το Σάββατο 24 Αυγούστου 2013 λίγο πριν τις 12.00 μ.μ) μέσω του εκπροσώπου του, κ. Σεργκέι Τσερνίτσιν και της δικηγόρου του, κ. Τετιάνα Μπερσέντα, ο Ρώσος μεγιστάνας κ. Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ απαντάει με σαφή τρόπο στις κατηγορίες που εκτοξεύει, μέσω της αίτησης διαζυγίου η εν διαστάσει σύζυγός του, κυρία Έλενα Ριμπολόβλεβα.

Η Έλενα, η οποία γνωρίστηκε με τον μεγαλοεπιχειρηματία, επονομαζόμενο «βασιλιά της ποτάσας» στα πολύ νεανικά της χρόνια, όταν και οι δύο ήταν φοιτητές στο πανεπιστήμιο, τον κατηγορεί για κατασπατάληση της οικογενειακής περιουσίας μέσω αγορών αξίας πολλών, πολλών εκατομυρίων δολαρίων.

Στην λίστα των συγκεκριμένων αγορών, αξίας πολλών, πολλών εκατ. δολαρίων, η κυρία Ριμπολόβλεβα συμπεριλαμβάνει και τον πολυσυζητημένο Σκορπιό, το ιδιόκτητο νησί τουΑριστοτέλη Ωνάση. Επίσης, η Έλενα κατηγορεί τον σύζυγό της ότι με πολύ έξυπνο τρόπο έχει «περάσει» τα συγκεκριμένα ακίνητα στις δύο κόρες τους, Καταρίνα και Άννα.

Ο κ. Ριμπολόβλεφ, ο οποίος φρόντισε, σύμφωνα με Ρώσους επιχειρηματίες, να εξασφαλίσει και την πρώην σύζυγό του και τις δύο κόρες του, με τις οποίες διατηρεί στενότατη σχέση, μιλάει για παραπλάνηση των δικαστικών αρχών σε Βρετανικές Παρθένες Νήσους, Σιγκαπούρη και Κύπρο με ψευδείς δηλώσεις, ενώ κάνει σαφές ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η προστασία των τέκνων του από όλη αυτή την ιστορία, ενός μάλλον άσχημου διαζυγίου.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Η Elena Rybolovleva κατέθεσε την αίτηση διαζυγίου της, το Δεκέμβριο του 2008 στη Γενεύη και τις βοηθητικές διαδικασίες στην Κύπρο, τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, τη Σιγκαπούρη, το Λονδίνο και τις ΗΠΑ. Σε όλες τις νομικές αιτιάσεις της, η σύζυγος προσβάλλει τα καταπιστεύματα που δημιούργησε ο σύζυγος της, προς όφελος των παιδιών του ζευγαριού, πολύ πριν από τη διαδικασία του διαζυγίου, ως μέρος του σχεδιασμού του για τη διαδοχή.
Παραπλανώντας τους δικαστές στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, τη Σιγκαπούρη και την Κύπρο με ψευδείς δηλώσεις σχετικά με το σύζυγο της, ότι δήθεν διασκόρπισε τα περιουσιακά τους στοιχεία, η σύζυγος εξασφάλισε διατάγματα παγοποίησης τους σε αυτές τις περιοχές. Ωστόσο, αυτή η παγοποίηση περιουσιακών στοιχείων ήρθη πολύ σύντομα για διαφορετικούς λόγους, συμπεριλαμβανομένης της παραπλανητικής φύσης των ισχυρισμών της συζύγου και της απουσίας λογικής προοπτικής τα αιτήματα της να επιτύχουν επί της ουσίας.
Η σύζυγος έλαβε αργότερα στην Ελβετία, μια δικαστική εντολή για παγοποίηση των περιουσιακών στοιχείων μόνο εναντίον του συζύγου της, και όχι σχετικά με τρίτα μέρη (όπως οι εταιρείες καταπιστευματικής διαχείρισης, και τα παιδιά του ζευγαριού που έγιναν κατηγορούμενοι από τη σύζυγο σε ορισμένες διαδικασίες σε άλλες χώρες ).
Η Ελβετική δικαστική εντολή περιορίζεται στη δικαιοδοσία των ελβετικών δικαστηρίων, δηλαδή σε Ελβετικό έδαφος, και δεν έχει καμία άμεση ισχύ σε άλλο έδαφος. Με άλλα λόγια, η Ελβετική δικαστική εντολή δεν ισχύει για χώρες εκτός από την Ελβετία, εκτός εάν η σύζυγος έγκυρα την επιβάλει στις συγκεκριμένες δικαιοδοσίες. Η σύζυγος δεν έχει επιβάλει την Ελβετική δικαστική εντολή στις σχετικές δικαιοδοσίες (όπως, για παράδειγμα στην Κύπρο). Επιπλέον, η Ελβετική δικαστική εντολή δεσμεύει μόνο τον σύζυγο, ο οποίος είναι ο μόνος κατηγορούμενος στην ελβετική διαδικασία (σε αντίθεση με οποιοδήποτε καταπίστευμα ή εταιρεία, επειδή τα τελευταία δεν είναι συμβαλλόμενα μέρη στις ελβετικές διαδικασίες και δεν υπόκεινται στη δικαιοδοσία των ελβετικών δικαστηρίων).
Συνοψίζοντας, οι δομές (συμπεριλαμβανομένων των καταπιστευμάτων) που αμφισβητούνται από τη σύζυγο δημιουργήθηκαν πολύ πριν από τη διαδικασία του διαζυγίου, ως μέρος του σχεδιασμού της διαδοχής από το σύζυγό της, προς όφελος των κοινών παιδιών του ζευγαριού. Ο σύζυγος δεν είχε ποτέ πρόθεση να πάρει διαζύγιο και μάλιστα προσπάθησε να αποτρέψει το διαζύγιο και να σώσει το γάμο κατά τη διάρκεια των πρώτων έξι μηνών της διαδικασίας του διαζυγίου. Η Ελβετική εντολή για παγοποίηση είναι δεσμευτική μόνο εντός της δικαιοδοσίας των ελβετικών δικαστηρίων. Κανένα από τα καταπιστεύματα που αμφισβητούνται (και τα περιουσιακά στοιχεία τα οποία αμφισβητούνται) από τη σύζυγο, δεν υπόκεινται στη δικαιοδοσία των ελβετικών δικαστηρίων ή συμμετέχουν στην ελβετική δίκη.
Όλες οι συναλλαγές που αμφισβητούνται από τη σύζυγο πραγματοποιήθηκαν εκτός Ελβετίας και δεν επηρεάζονται από την Ελβετική δικαστική εντολή. Η σύζυγος, απέτυχε να επιβάλει την Ελβετική δικαστική εντολή, ή να λάβει μια ανεξάρτητη διαταγή δικαστηρίου για παγοποίηση περιουσιακών στοιχείων στις σχετικές δικαιοδοσίες. Αφού παραπλάνησε τους δικαστές και απέτυχε στο δικαστήριο, τώρα προσπαθεί να παραπλανήσει τους δημοσιογράφους και το κοινό.
Σχόλιο της Tetiana Bersheda, δικηγόρο του κ.Rybolovlev:
«Το θέμα του διαζυγίου είναι τα καταπιστεύματα, που αποτελούν μέρος του σχεδιασμού διαδοχής για τις κόρες του Dmitry Rybolovlev. Δυστυχώς, τώρα ένα διαζύγιο μεταξύ ενός ζευγαριού έχει μετατραπεί σε έναν πόλεμο μεταξύ της μητέρας και των παιδιών της. Είναι ατυχές το γεγονός ότι τα παιδιά έχουν γίνει στόχος της μητέρας τους στο πλαίσιο της διαδικασίας του διαζυγίου. Ο Dmitry Rybolovlev κάνει ό,τι μπορεί για να τα προστατεύσει. Το μόνο που θέλει ο κ.Rybolovlev είναι να επιλυθούν όλες οι διαφορές σε όλες τις χώρες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου