Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Ελληνας ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία που πραγματοποίησε πτήση

  
Σε μία σημαντικότατη ανακάλυψη για την Ελληνική ιστορία οδήγησε πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου Μπιλγκί στην Κωνσταντινούπολη: σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης ένας Έλληνας από την Κωνσταντινούπολη ήταν στην πραγματικότητα ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία που πραγματοποίησε πτήση μεγάλης απόστασης κατά τη διάρκεια του 17ου αιώνα.

Η εν λόγω ανακάλυψη πραγματοποιήθηκε από τον τούρκο Ιστορικό Sinan Cetin, που διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Μπιλγκί. Έως τις ημέρες μας, οι τούρκοι θεωρούσαν ότι ο «Hezarfen Ahmed Celebi» ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πραγματοποίησε πτήση. Για τους Τούρκους θεωρείται εθνικός ήρωας και μέχρι σήμερα πολλοί ιστορικοί είχαν θεωρήσει ο πρώτος «ιπτάμενος άνθρωπος» ήταν τουρκικής εθνικότητας και μουσουλμάνος.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τα ευρήματα του Sinan Cetin, ο Hezarfen Ahmed Celebi δεν ήταν Τούρκος αλλά Έλληνας, το αληθινό όνομα του οποίου ήταν Αρσένιος Τσελέπης. Ήταν γιός του Σάββα Τσελέπη και της Ελισάβετ Τσελέπη από την Ταταύλα (σ.σ. pentapostagma.gr-ιστορική συνοικία της Κωνσταντινούπολης που οι τούρκοι μετονόμασαν σε «Kurtulus»).








ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/08/ellhnas-o-prwtos-anthrwpos-sthn-istoria-pou-pragmatopoihse-pthsh.html#ixzz2bBNBdKiS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου