Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: χωρίς δεύτερη σκέψη ο Δήμαρχος απέλυσε τους σχολικους φύλακες


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ Ο ΠΟΙΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ)-ΔΝΤ ΚΑΙ ΕΕ
  
laiki_syspeirosi_3_meli.jpgΗ Δημοτική Αρχή Κεφαλονιάς (ΝΔ-Ανεξ. Ελλ.) αποδεικνύεται καθημερινά ο ποιο συνεπής και πολύτιμος συνεργάτης της συγκυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) του ΔΝΤ και της ΕΕ,  υποθηκεύοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και τα συμφέροντα χιλιάδων λαϊκών νοικοκυριών, αφού με καθημερινές αποφάσεις της, μεταφέρει στις πλάτες τους τα βάρη της κρίσης προστατεύοντας σαν κόρη οφθαλμού τα συμφέροντα των επιχειρηματιών και της πλουτοκρατίας. Με ιδιαίτερο ζήλο πρόσφατα, προσέτρεξε να υλοποιήσει μια ακόμη απόφαση της κυβέρνησης και να πετάξει στον δρόμο 6 εργαζόμενους σχολικούς φύλακες υπογράφοντας τις διαπιστωτικές πράξεις απόλυσης  [με την μορφή διαθεσιμότητας] και την κατάργηση των 6 οργανικών τους θέσεων από τον Ο.Ε.Υ του Δήμου Κεφαλονιάς. (ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Α. ΠΑΡΙΣΗ 25.07.2013,Αρ.πρωτ.: 33546 με ΑΔΑ :ΒΛΩ1ΩΕ5-ΟΒΨ).
 Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από την ψήφιση  του Ν.4172/2013 και την δημοσίευση του στο Φ.Ε.Κ167/23.07.2013 και «ξεχάστηκαν» οι δηλώσεις περί παραίτησης της Δ. Αρχής αν προχωρούσε η κυβέρνηση σε αυτό το μέτρο, αλλά και οι σχετικές διαβεβαιώσεις προς τους εργαζόμενους ότι «…. θα είμαστε μαζί στον αγώνα σας…» και άλλα τέτοια κούφια λόγια εξαπάτησής τους. Υπέγραψε από τους πρώτους Δήμους τις απολύσεις και μάλιστα αποκρύβοντας την δημοσιοποίηση  αυτής της απόφασης έως τις 12.08.2013. Η απόφαση αυτή έρχεται ως συνέχεια της παραχώρησης Δημοτικής περιουσίας σε ΜΚΟ για την υλοποίηση 5μηνων προγραμμάτων εργασιακής απασχόλησης, τις συμβάσεις έργου και τα διάφορα προγράμματα ελαστικής απασχόλησης, την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών κ.α, που αποτελούν μέρος του γενικότερου σχεδιασμού  επιχειρηματοποίησης του Δήμου και των υπηρεσιών στα πλαίσια των μνημονιακών υποχρεώσεων .

  Στην προσπάθειά της αυτή μάλιστα η Δ. Αρχή συντονίζεται με την κυβερνητική ΚΕΔΕ και προσπαθεί να αντιπαραθέσει  την μια ομάδα εργαζομένων εναντίον της άλλης υποδεικνύοντας στην κυβέρνηση με ποιους τρόπους  θα γίνουν «καλές» και «παραγωγικές» απολύσεις!!
 Η Λαϊκή Συσπείρωση τονίζει ότι οι απολύσεις των σχολικών φυλάκων, των Δημοτικών αστυνόμων, των εκπαιδευτικών κ.α, η κατάργηση τομέων και σχολείων που αφήνουν στον δρόμο δεκάδες μαθητές, το κλείσιμο του Μαντζαβινάτειου και μιας σειράς άλλων υπηρεσιών και δομών το επόμενο διάστημα, είναι αποτελέσματα μιας ενιαίας πολιτικής κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ, με στόχο την ιδιωτικοποίηση σε μια σειρά τομείς όπως η ελεγχόμενη στάθμευση, η καθαριότητα, η αποκομιδή απορριμμάτων, η φύλαξη των σχολείων απόsecurity, φορτώνοντας επιπλέον χαράτσια για τον λαό.
 Αυτή η αντεργατική πολιτική πάει χέρι-χέρι με τον αυταρχισμό και την καταστολή σε ότι την αμφισβητεί. Το κλείσιμο της ΕΡΤ κεντρικά και των τοπικών τηλεοπτικών σταθμών, η άρνηση της Δ. Αρχής τοπικά για κάλυψη των συνεδριάσεων του ΔΣ, οι διώξεις από την πλευρά της σε βάρος δημοσιογράφων και τοπικών ΜΜΕ (για γεγονότα μάλιστα που ήταν παρόντες και άκουσαν χιλιάδες συνδημότες μας), οι τραμπουκισμοί ακόμη και δημοτικών συμβούλων, ο χυδαίος αντικομουνισμός κ.α., δείχνουν ότι δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο για να περάσει η αντιλαϊκή πολιτική τους. Η Λαϊκή Συσπείρωση επισημαίνει ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή δείχνει επίσης το φόβο και τον πανικό τους μπροστά στο ενδεχόμενο οι εργαζόμενοι να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους.

Για αυτό καλεί τους εργαζόμενους να κάνουν δικό τους ταμπούρι τον κάθε τόπο δουλειάς. Να οργανώσουν την πάλη τους, να διεκδικήσουν τον πλούτο που παράγουν και όλα τα δικαιώματα που κέρδισαν με αιματηρούς αγώνες.  Να βάλουν πλώρη για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας οικοδομώντας μια πλατιά λαϊκή συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια που τους στερούν ακόμη και την ίδια τους τη ζωή.

ΖΗΤΑΜΕ άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς για :

Να καταδικαστεί και να ανακληθεί η απόφαση της Δημοτικής Αρχής για τις απολύσεις
Να πάρει θέση το ΔΣ για το ζήτημα των απολύσεων των εκπαιδευτικών (ΕΠΑΛκ.λ.π) και για τα  προβλήματα των σχολείων ενόψει και της νέας σχολικής χρονιάς.

  
                                                                     Αργοστόλι 14 Αυγούστου 2013
  
                                                      Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

                                                                         Νίκος Γκισγκίνης
                                                                         Σταύρος Γρηγορόπουλος
                                                                         Γιάννης Κουρούκλης   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου