Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ


Θόδωρος Γαλιατσάτος -  ΣΥΡΙΖΑ


Τους τελευταίους μήνες έχουμε γίνει μάρτυρες μιας πρωτοφανούς πρακτικής επ αυτοφώρω συλλήψεων  των ιδιοκτητών η υπευθύνων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Το τραγελαφικό σκηνικό όπου ο υπεύθυνος καταστηματάρχης συλλαμβάνεται μπροστά στους εμβρόντητους πελάτες και το προσωπικό και οδηγείται σιδηροδέσμιος αποτελεί καθημερινή πλέον εικόνα. Και για να μην υπάρχει κάποιος που δεν έμαθε ότι πιάστηκαν …οι εγκληματίες των τραπεζοκαθισμάτων, εκδίδονται και διαδίδονται πανηγυρικά δελτία τύπου!


Υποτίθεται ότι το μέτρο αυτό εφαρμόζεται για να συνετιστούν οι καταστηματάρχες και να αποκτήσουν τις απαραίτητες κατά νόμον  άδειες λειτουργίας.

Ρωτάμε την αστυνομική αρχή που υλοποιεί αυτό το έργο καθώς και την εισαγγελική αρχή που το εποπτεύει να απαντήσουν  με ειλικρίνεια: τι συμβαίνει αλήθεια και παρά την σκληρότητα του μέτρου και την απαρέγκλιτη εφαρμογή του επί τόσους μήνες  τα προβλήματα παραμένουν; μήπως αλλού κι όχι στους καταστηματάρχες είναι τα προβλήματα; μήπως ο αυταρχισμός της επ αυτοφώρω σύλληψης κι ο συνακόλουθος εκφοβισμός δεν αποτελούν λύση;

Η θλιβερή αυτή εικόνα των συλλήψεων πέρα από τον διασυρμό των επαγγελματιών είναι βέβαιο ότι δεν περιποιεί τιμή ούτε σ αυτούς που την διαπράττουν ούτε και σ αυτούς που εντέλλονται σχετικά!

Είναι αναμφισβήτητη υποχρέωση των επαγγελματιών η τήρηση της κείμενης νομοθεσίας, ο σεβασμός στον κοινόχρηστο χώρο, ο εφοδιασμός με τις κατάλληλες άδειες.

Είναι ταυτόχρονα υποχρέωση των υπηρεσιών που χορηγούν τα πιστοποιητικά και τις άδειες να συντονίζονται μεταξύ τους και απαντούν χωρίς καθυστέρηση στις αιτήσεις των επαγγελματιών. Δεν είναι λογικό να υπάρχουν αιτήματα αδειοδότησης που λόγω γραφειοκρατίας παραμένουν αναπάντητα επί μακρόν  και οι αιτούντες να συλλαμβάνονται εν τω μεταξύ ως κακοποιά στοιχεία!

Είναι επίσης υποχρέωση της δημοτικής αρχής και της περιφερειακής αρχής να φροντίζουν ώστε οι αρμόδιες υπηρεσίες να έχουν το κατάλληλο προσωπικό, ειδικά την περίοδο αυτή, ώστε να ανταποκρίνονται με αμεσότητα και επάρκεια.

Ο κατασταλτικός μηχανισμός της αστυνομίας και της δικαιοσύνης σίγουρα δεν λειτουργεί εν κενώ, και σίγουρα γνωρίζει η έστω οφείλει  να γνωρίζει τις σοβαρές ελλείψεις και αδυναμίες του συστήματος αδειοδότησης.

 Γιατί λοιπόν αυτή η έκρηξη αυταρχισμού απέναντι σε μικρούς και μικρομεσαίους επαγγελματίες που προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα στην μνημονιακή οικονομική λαίλαπα;

Αν ο στόχος των υπηρεσιών καταστολής είναι πράγματι η νομιμότητα των καταστημάτων, τότε τρία πράγματα πρέπει άμεσα να γίνουν:

·        Να σταματήσει το άδικο , υπερβολικό και άκρως αυταρχικό μέτρο της σύλληψης και προσαγωγής των συμπολιτών μας μικροεπαγγελματιών.
·        Να δημιουργηθεί κοινή ομάδα περιφέρειας και δήμου για την εποπτεία της ταχύτατης διεκπεραίωσης των αδειοδοτήσεων και την επίλυση συναφών θεμάτων χωρίς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.
·        Η δημοτική αρχή να καθιερώσει σταθερούς κανόνες για την χρήση του κοινόχρηστου χώρου στηριγμένους στην ισονομία και ισοπολιτεία μακριά από λογικές πελατειακής εξυπηρέτησης που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.


Αργοστόλι, 10/12/2013                          Θεόδωρος Γαλιατσάτος
                                                                Συντονιστής της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ
                                                                Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου