Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΕΤΑΞΑ ΑΠΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΝΗΣΟΥ



KARAKOYNIKOS XOROS από poroskefalonia ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ
POLYSPORIA από poroskefalonia

Αύγουστε τραπεζοφόρε, να 'σουν τρεις βολές το χρόνο.
Εικόνες από την εορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα 6 Αυγούστου που γιόρταζε το χωριό μας στον Πόρο Κεφαλονιας.


Όπως κάθε χρόνο και ο φετινός εορτασμός ολοκληρώθηκε με επιτυχία, έγινε σε ένα ευρύχωρο χώρο του λιμανιού που χιλιάδες κόσμος επισπεύτηκε την καθιερωμένη εορτή, οργανωμένη από τον πολιτιστικό σύλλογο ‘’Πρόνησος’’, που μέχρι χθες στόλιζαν την πλατεία του Πόρου με τις παραδοσιακές στολές στους και τους ευχάριστους χορούς, που γέροι, νέοι, και μικροί, χειροκροτούσαν της μεγαλειώδης εκδηλώσεις .
Συγχαρητήρια στους οργανωτές που κάλεσαν τον πολιτιστικό σύλλογο της ορεινής Θεσσαλίας.’’ Λαογραφικός χορευτικός όμιλος Καρδίτσα ‘’ αναδείχνοντας με τόση αγάπη τα ήθη και τα έθιμα της υπόλοιπης Ελλάδος .
Σε τέτοιες εκδηλώσεις οι άρχοντες της Κεφαλονιάς είναι παρών, 
Τίμησαν με την παρουσία τους, οι αντιδήμαρχοι, Σπύρος Σολωμός, και Βασίλης Καμπίτσης , καθώς και ο πρόεδρος Επαμινόντας Κουστουμπάρδης αγωνιώντας πίσω από τις κάπνες να ψήσουν χιλιάδες σουβλάκια μαζί με την γνωστή εθελοντική παρέα .
Ο κ. Αντιδήμαρχος Β.Καμπιτση αφού έκανε ένα σύντομο χαιρετισμό στου καλεσμένους μας , αναγγέλλοντας και τους θερμούς χαιρετισμούς στην κυρία πρόεδρο του Λιμενικού ταμείου που παραβρισκόταν εκεί με την οικογένεια της. Ο κ. Καμπίτσης βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία να διεκδικήσει αυτά που εμείς Σ.Ε.Δ.&.Δ. ‘’ΟΙ ΠΡΟΝΝΟΙ’’ ζητούσαμε γραπτός επί εικοσαετίες, δηλαδή τα πλωτά για την μαρίνα του Πόρου , που μέχρι σήμερα η απάντηση ήταν ‘’ΘΑ’’
Ευελπιστούμε στην ευαισθησία που διακρίνει την κυρία πρόεδρο  για να δοθεί λύση για ένα έργο που θα δώσει πνοή στον Πόρο.
Όπως επίσης διεκδικούμε της λιμενικές υποδομές στην προβλήτα του λιμανιού για την υποδοχή κρουαζιερόπλοιων, που όπως γνωρίζετε η περιοχή μας προσφέρει και πολιτισμό και αρχαιολογικούς χώρους. Απέχουμε λίγα χιλιόμετρα από την Σκάλα με τα Ψηφιδωτά δάπεδα από τη ρωμαϊκή έπαυλη, καθώς και από την λίμνη Μελισσάνης στη Σάμι,και βεβαίως δίπλα στον μυκηναϊκό θολωτό στα Τζανάτα.
Μέχρι τότε θα εκμεταλλευόμαστε το χώρο του λιμανιού για μεγάλες εκδηλώσεις χορεύοντας κάτω από το φεγγάρι του Αυγούστου .
Γεώργιος Μεταξάς 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου