Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Ο Πρόεδρος της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Ελειού Πρόννων κ. Διονύσης Παπαδάτος μιλά στο inkefalonia.gr

Ο Πρόεδρος της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Ελειού Πρόννων  κ. Διονύσης Παπαδάτος μιλά στο inkefalonia.gr
Ο Πρόεδρος της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Ελειού Πρόννων  κ. Διονύσης Παπαδάτος μιλά στο inkefalonia.gr  ,,AKΟΛΟΥΘΕΙ  ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ΑΠΟ
Συνέντευξη στον Παναγιώτη Κολαϊτη


Αρχικά θα ήθελα να μας πείτε ποιός είναι ο σκοπός της εθελοντικής ομάδας δασοπροστασίας Ελειού Πρόννων;
Σκοπός της ομάδας μας είναι η προστασία του περιβάλλοντος με το κάθε δυνατό τρόπο, η παροχή βοήθειας στον συνάνθρωπο μας όχι μόνο κατά την αντιπυρική περίοδο αλλά και ολοχρονικά με διάφορες μορφές δράσης όπως συνδρομή σε πλημμυροπαθείς, συγκέντρωση τροφίμων για ευπαθείς ομάδες, δενδροφυτεύσεις κ.α. αλλά η κύρια μέχρι στιγμής δράση μας επικεντρώνεται στη δασοπροστασία & δασοπυρόσβεση.
Πότε ιδρύθηκε η ομάδα και από πόσα μέλη απαρτίζεται;
Η ομάδα μας ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2007 και αυτή τη στιγμή απαρτίζεται από 35 ενεργά μέλη.
Τι έχει πετύχει η ομάδα μέχρι και σήμερα;
Καταρχήν έχουμε καταφέρει να έρθουν κοντά &να συνεργαστούν ανιδιοτελώς για το κοινό καλό, πολλοί & διαφορετικοί άνθρωποι μεταξύ τους. Η κοινή αυτή σύμπραξη είχε σαν αποτέλεσμα να μειώσουμε τον αριθμό αλλά και την έκταση των πυρκαγιών που λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο. Σε αυτό βέβαια βοήθησαν και οι οικονομικές προσφορές του απλού κόσμου αλλά και των διαφόρων συλλόγων διαφορετικά η ομάδα μας δεν θα μπορούσε να υπάρξει μιας και τα έξοδα μας είναι αρκετά κάθε χρονιά. Με τη δράση μας αυτή έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση του κόσμου.
Ποιές δυσκολίες σας έχουν εμφανιστεί με το πέρασμα του χρόνου;
Οι δυσκολίες που έχουν παρουσιαστεί κατά καιρούς και θα παρουσιάζονται είναι πολλές. Καταρχήν λόγω του ότι η ομάδα μας δρά σε κάθε πυρκαγιά έχουμε φθορές στα αυτοκίνητα της ομάδας και κατ’ επέκταση στο μηχανολογικό εξοπλισμό που φέρουν αυτά, ανάγκη σε καύσιμα κ.α τρέχοντα έξοδα που δεν μπορούμε να αποφύγουμε. Αυτό έχει ως συνέπεια να εξαρτόμαστε άμεσα από τις ενισχύσεις του Δήμου και τις δωρεές των συλλόγων αλλά και του κόσμου.
Υπό ποιές συνθήκες επιχειρεί η ομάδα;
Οι συνθήκες που επιχειρεί η ομάδα μας είναι δύσκολές λόγω του ανάγλυφου της περιοχής, των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, τις αντίξοες συνθήκες (καπνός, ζέστη, δύσβατο περιοχής κ.α.) κατά την κατάσβεση των πυρκαγιών αλλά και της μεγάλης περιοχής που πρέπει να καλύψουμε και ειδικά όταν έχουμε πολλά περιστατικά ταυτόχρονα.
Πώς είναι η συνεργασία σας με την πυροσβεστική υπηρεσία (Π.Υ.) καθώς και το κλιμάκιο της 359 ΜΑΕΔΥ που εδρεύει στο νησί;
Η συνεργασία μας με την Π.Υ είναι πολύ καλή, όπως και με το κλιμάκιο της Σάμης αλλά και με την 359 ΜΑΕΔΥ.
Μάθαμε ότι η ομάδα έχει αναλάβει την οργάνωση το πανηγύρι ανήμερα της Παναγίας της φιδούσας.. Μιλήστε μας για αυτό.
Η ομάδα μας αποφάσισε τη διοργάνωση του πανηγυριού στο Μαρκόπουλο στις 14/8 αλλά και κάθε χρόνο από εδώ και εμπρός για την συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά ενός σύγχρονου πυροσβεστικού οχήματος λόγω παλαιότητας κάποιων από αυτά που έχουμε. Επίσης όπως ήδη σας ανέφερα έχουμε πολλά έξοδα κάθε χρόνο και επειδή το τμήμα της Πολιτικής Προστασίας στο οποίο και ανήκουμε έχει να μας ενισχύσει είτε με υλικά είτε με χρήματα από το 2008 αλλά και επειδή δεν μπορούμε να στηριζόμαστε μόνο στις δωρεές του κόσμου ή συλλόγων μιας και αυτοί περνούν δύσκολά λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης.
Πως μπορεί κάποιος πολίτης να βοηθήσει την εθελοντική ομάδα;
 Οποιοσδήποτε πολίτης μπορεί να μας βοηθήσει είτε με τη φυσική του παρουσία και ενεργή συμμετοχή του στην ομάδα μας είτε με οικονομική είτε με οποιοδήποτε τρόπο αυτός νομίζει. Γι’ αυτό και οποίος θέλει μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω της ιστοσελίδας μας στο Facebook (Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Ελειού-Πρόννων), ή στο e-mail μας ( eod.kef@gmail.com). 9)Κάτι άλλο που θέλετε να προσθέσετε κύριε Παπαδάτε; Ευχαριστώ πολύ και εύχομαι ένα άκαπνο καλοκαίρι για το καλό όλων μας
Κύριε Παπαδάτε εμείς σας ευχαριστούμε και να ευχηθούμε για ένα ήσυχο και άκαπνο όπως είπατε καλοκαίρι..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου