Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Μάρκος Κοτσιλίνης: Εγκαταλείφθηκε ο Καραβόμυλος

Μάρκος Κοτσιλίνης: Εγκαταλείφθηκε ο Καραβόμυλος
ANAΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ΑΠΟ ΤΑ  ΒΛΑΧΑΤΑ  ΣΑΜΗΣ
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου, Μάρκος Κοτσιλίνης, παραβρέθηκε στη Λαϊκή Συνέλευση που έγινε στον Καραβόμυλο την Παρασκευή που μας πέρασε. Συναντήσαμε τον κ. Κοτσιλίνη, μιλήσαμε μαζί του και μας είπε ενδιαφέροντα πράγματα.
Στην αρχή μας ανέφερε πως στη συγκεκριμένη συνάντηση τέθηκαν ζητήματα καθημερινότητας και μάλιστα πολύ έντονα από τους κατοίκους, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Κεφαλονιάς, το οποίο ψηφίστηκε στις αρχές του 2013 (Φεβρουάριος) και για την Δημοτική Ενότητα Σάμης υπήρχαν ψίχουλα. Συγκεκριμένα μας είπε: «Στο εγκεκριμένο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου που ψηφίστηκε την 21-2-2013, συνολικού ύψους 20.125.367,27 ευρώ, προβλέπεται για ολόκληρη την Δημοτική Ενότητα Σάμης ποσόν 187.993,72 ευρώ. Για την ίδια περιοχή από το σύνολο των προγραμμάτων του Δήμου (ΕΟΚικά, Θησέας, Εθνικοί Πόροι), προβλέπονται ΜΟΝΟ 50.000 ευρώ για μελέτη σπηλαιολογικού πάρκου Σάμης. Μερικά γενικά κονδύλια (λάμπες, Πολιτική Προστασία κλπ), που ψηφίστηκαν για όλο τον Δήμο αφορούν και τη Δημοτική Ενότητα Σάμης». Στη συνέχεια η κουβέντα μας πήγε στον Καραβόμυλο, αφού ήταν πρόσφατη η συνάντηση των κατοίκων εκεί με εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής, αλλά και της αντιπολίτευσης. Ο κ. Κοτσιλίνης μας ανέφερε ένα προς ένα τα… έργα που αφορούν τη συγκεκριμένη Κοινότητα, καθώς και τα ποσά που δαπανήθηκαν ή θα δαπανηθούν για την εκτέλεσή τους.
Τους κοροϊδεύουν με έργα ενός ευρώ

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της «Νέας Εποχής» ξεκίνησε από την αντικατάσταση του συνθετικού τάπητα στο γήπεδο 5Χ5 της περιοχής, για το οποίο η Δημοτική Αρχή εγγράψει στον προϋπολογισμό το… αστρονομικό ποσό του 1 (!) ευρώ, ενώ δεν υπάρχει κονδύλι, ούτε ένα ευρώ για το φτιάξιμο του κανονικού γηπέδου, όπου προπονείται η ομάδας της Σάμης, ένα γήπεδο που ο αγωνιστικός χώρος είναι χειρότερος και από τσιμέντο. Πέραν αυτού, σύμφωνα με τον κ. Κοτσιλίνη έχουν εγγραφεί έργα όπως η κατασκευή νέας πεζογέφυρας με ποσόν 35.000 ευρώ, η μελέτη νέας πεζογέφυρας με ποσόν 9.294,87 ευρώ, η οδοποιία Δ.Δ. Καραβόμυλου (πρόγραμμα Θησέας) με ποσόν 2.571,78 ευρώ και η αντικατάσταση της γέφυρας στη οδό προς Μελισσάνη με ποσόν 15.000 ευρώ. Το συνολικό ποσό που θα έχει δαπανηθεί ή θα δαπανηθεί για την Κοινότητα Καραβομύλου είναι 62.866,65 ευρώ. «Αποδεικνύεται ότι απουσιάζουν ή χρηματοδοτούνται με 1 ευρώ βασικά έργα, που θα έδιναν ανάσα στην περιοχή», ανέφερε ο κ. Κοτσιλίνης και συνέχισε: «Αναφερόμαστε στην επέκταση-τροποποίηση του Ρυμοτομικού Σχεδίου, στο σπηλαιολογικό πάρκο, στο άνοιγμα και λειτουργία του μουσείου Σάμης, στο ΣΧΟΑΠ της περιοχής, στην αφαλάτωση νερού (υπάρχει μελέτη), στην ολοκλήρωση του παραλιακού δρόμου έως τον δρόμο προς Αγία Ευφημία, στον δρόμο Καραβόμυλος-Αγία Ευφημία και άλλα».
Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος 
via http://efimeridakefalonia.gr/?p=4986

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου