Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Ναυάγιο με τουλάχιστον 50 νεκρούς λαθρομετανάστες στη νότια Ιταλία

Πλοίο με λαθρομετανάστες βυθίστηκε την Πέμπτη κοντά στο νησί Λαμπεντούζα της νότιας Ιταλίας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 50 άνθρωποι, όπως μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA επικαλούμενο την ακτοφυλακή.


Ο Αντόνιο Καντέλα, υπεύθυνος της υγειονομικής υπηρεσίας στη Λαμπεντούζα επιβεβαίωσε ότι 50 άνθρωποι έχουν μέχρι στιγμής περισυλλεγεί νεκροί, ανάμεσά τους δύο παιδιά

Διασώστες δήλωσαν ότι εκατοντάδες λαθρομετανάστες βρίσκονται ακόμα στο νερό, κοντά στο νησάκι Ιζολα ντέι Κονίλι, το οποίο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τη Λαμπεντούζα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μετέδωσε το Ansa, 78 άνθρωποι έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής, ωστόσο στο πλοίο επέβαιναν περίπου 500 άνθρωποι.

Σήμα κινδύνου έστειλαν δυο αλιευτικά που έπλεαν στην περιοχή. Δυο περιπολικά σκάφη, ένα της ακτοφυλακής και ένα των τελωνειακών αρχών έχουν σπεύσει για να προσφέρουν βοήθεια καθώς επίσης ελικόπτερα και άλλα εναέρια μέσα. 
Χθες, 13 λαθρομετανάστες- στην πλειοψηφία τους από την Ερυθραία- πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να φθάσουν στις ακτές της Ραγκούζα στη Σικελία. Οι 13 λαθρομετανάστες ή πήδηξαν στη θάλασσα ή τούς πέταξαν οι διακινητές από το πλοίο που μετέφερε συνολικά 200 ανθρώπους
ΠΗΓΗ  http://www.tanea.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου